Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας υπερτερεί η ΟΜΟΝΟΙΑ

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας υπερτερεί η ΟΜΟΝΟΙΑ

pod-aek-omo-assis


Μετά από 21 αγώνες πρωταθλήματος η ΟΜΟΝΟΙΑ ισοβαθμεί με την Ανόρθωση στους 38 βαθμούς, με την ομάδα της Αμμοχώστου όμως να βρίσκεται στην 3η θέση και το τριφύλλι στην 4η λόγω των μεταξύ μας παιχνιδιών και το κριτήριο των περισσότερων εκτός έδρας γκολ.

Στην τελευταία αγωνιστική σε περίπτωση που η ΟΜΟΝΟΙΑ μείνει στην ισοπαλία με το Αποέλ και η Ανόρθωση επίσης φέρει “Χ” κόντρα στον Απόλλωνα θα διατηρηθεί η ισοβαθμία. Όμως εδώ είναι που μπαίνει στην υπόθεση η ΑΕΚ, που εάν κερδίσει τη Δόξα θα φτάσει τους 39 βαθμούς όσους θα έχουν ΟΜΟΝΟΙΑ και Ανόρθωση. Σε τέτοια περίπτωση στην 3η θέση θα ανέβει η ΟΜΟΝΟΙΑ, η Ανόρθωση θα πέσει στην 4η, ενώ η ΑΕΚ θα παραμείνει 5η.

Φυσικά η 3η με την 4η θέση δεν κάνει μεγάλη διαφορά αφού και οι δύο ομάδες θα έχουν τους ίδιους βαθμούς και στην επόμενη φάση και θα αντιμετωπίσουν τους ίδιους αντιπάλους.

Τα κριτήρια στην ισοβαθμία έχουν ως εξής:
1. Οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος: Οι τρεις μετρούν από δύο νίκες άρα έξι βαθμούς και έτσι πάμε στο επόμενο κριτήριο
2. Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος: Εδώ η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι στο +1 (7 γκολ υπέρ και 6 κατά), η Ανόρθωση στο +-0 (6 γκολ υπέρ και 6 κατά) και η ΑΕΚ στο -1 (4 γκολ υπέρ και 5 κατά).

Οι αγώνες μεταξύ των τριών ομάδων:

ΟΜΟΝΟΙΑ – Ανόρθωση 3-2 | Ανόρθωση – ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΚ 0-1 | ΑΕΚ – ΟΜΟΝΟΙΑ 1-3
Ανόρθωση – ΑΕΚ 2-1 | ΑΕΚ – Ανόρθωση 1-0