Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ανέξοδη επένδυση

Ανέξοδη επένδυση

pod-kaz-salamina285-filiotis


Ακόμα αργεί, αλλά αυτό το καλοκαίρι η ΟΜΟΝΟΙΑ επιτέλους θα κάνει πράξη (σύμφωνα τουλάχιστον με τις διακηρύξεις) την αλλαγή φιλοσοφίας. Δεν θα ψάξει πολυδάπανες μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών, αλλά θα προσπαθήσει να διατηρήσει την πλειοψηφία των φετινών στο ρόστερ ως κορμό και θα επενδύσει στους Κύπριους. Προτεραιότητα μάλιστα, γίνεται σε αυτούς που είναι ήδη στο δυναμικό της ομάδας, είτε στην πρώτη ομάδα, είτε στους u21, ενώ κάθε καλός Κύπριος άλλης ομάδας ενδιαφέρει.

Οι αποδείξεις ότι κάποια παιδιά μπορούν να αντεπεξέλθουν υπάρχουν. Ο Οικονομίδης δεν βγαίνει με τίποτα από την εντεκάδα, οι Φυλακτού, Κυριάκου, Δημητρίου μπαίνουν συχνά σε αυτήν και βοηθάνε ουσιαστικά, ο Ρουσιάς καλείται να δίνει λύσεις από τον πάγκο, ο Παναγή όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει το Γιωργαλλίδη φώναξε παρόν, ενώ ο Φιλιώτης ψάχνει ευκαιρία να κάνει το μπάσιμο του. Τόσους Κύπριους να συμμετέχουν ενεργά στην πρώτη ομάδα, έχουμε να δούμε από τα πρώτα χρόνια του Μιλτιάδη Νεοφύτου. Τότε όμως, αντί να επενδύουμε στους νέους με τα κίνητρα, δίναμε τα λεφτά μας σε φτασμένους αστέρες που σε κάποιες περιπτώσεις στερούντο κινήτρων.

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όλοι μαζί οι Κύπριοι που θα είναι στο ρόστερ και θα προσπαθήσουν να γίνουν κομμάτι της ραχοκοκκαλιάς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αμείβονται με τα μισά που έπαιρνε ένας από τους “αστέρες” που μας χάρισαν όλο κι όλο ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο, αλλά και μπόλικα χρέη. Η ΟΜΟΝΟΙΑ επενδύει στους νεαρούς, ουσιαστικά ανέξοδα και ξέρει πως αν της βγει η επένδυση, τα οφέλη θα είναι και αγωνιστικά και οικονομικά. Και οι μικροί ξέρουν πως έχουν την ευκαιρία να κάνουν καριέρα και να βάλουν τον εαυτό τους σε θέση να δικαιούνται να ανεβάσουν το κασέ τους. Win-win με άλλα λόγια…