Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Χωρίς καμία λογική ενδεχόμενη αύξηση

Χωρίς καμία λογική ενδεχόμενη αύξηση

pod-agianapa-match18


Προκαλεί πραγματική εντύπωση, το γεγονός πως τίθεται έστω προς συζήτηση το ενδεχόμενο να αυξηθούν εκ νέου οι ομάδες του πρωταθλήματος σε 14. Τη στιγμή που όλες οι μεγάλες ομάδες του νησιού μας διαφωνούν είτε έντονα, είτε πιο ήπια, τα μικρά σωματεία έχουν κάνει “κόμμα” για δικούς τους λόγους και το θέμα θα συζητηθεί εντός των επόμενων μερών.

Απορούμε πραγματικά γιατί επιτρέπει η ομοσπονδία τέτοιες συζητήσεις. Το πείραμα των 12 ομάδων, έχει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από ότι όταν ήταν 14. Τα αδιάφορα παιχνίδια έχουν μειωθεί δραματικά, στον πρώτο όμιλο έχουν και οι 6 ομάδες στόχους, ενώ στο δεύτερο τουλάχιστον οι 3 από τις 6 κινδυνεύουν ενώ άλλες 2 δεν αισθάνονται και τόσο άνετα. Το να προστεθούν δυο ομάδες, σημαίνει περισσότερα αδιάφορα και ως εκ τούτου, μεγαλύτερο περιθώριο για στημένα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Κόσμο στην Κύπρο κουβαλάνε 6 άντε 7 ομάδες. ΟΜΟΝΟΙΑ, Αποέλ, Ανόρθωση, Απόλλωνας, ΑΕΛ, ΑΕΚ και υπό προϋποθέσεις η Σαλαμίνα, είναι οι μόνες ομάδες με αρκετούς οπαδούς. Γουστάρουν οι ιθύνοντες να βλέπουν άδεια γήπεδα; Εμείς πάντως όχι…