Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δύο λαχεία και τα κερδισμένα «στοιχήματα»

Δύο λαχεία και τα κερδισμένα «στοιχήματα»

pod-apoel-derby60-goulon


Του Γιώργου Σαζεΐδη, sentragoal.com.cy

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος η Ομόνοια ήταν μια του ύψους και μια του βάθους.

Με σποραδικές καλές εμφανίσεις δεν έπειθε ότι είχε την ποιότητα να υλοποιήσει τους στόχους της, που ήταν αρχικά η έξοδος στην Ευρώπη και η όσο το δυνατή πιο καλή πορεία στον θεσμό του κυπέλλου.

Ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι (Γκριγκαλασβίλι) δεν ανταποκρίθηκαν, ενώ άλλοι (Στεπάνοφ, Ακουισταπάτσε και Σερζίνιο) επηρεάστηκαν αρκετά από τα οικονομικά προβλήματα και την… κοπάνησαν με ελαφρά πηδηματάκια.

Ο αριθμός του ρόστερ μίκρυνε επικίνδυνα, η ομάδα έμεινε ουσιαστικά χωρίς κεντρικό αμυντικό και η τεχνική ηγεσία είχε στη διάθεση της έναν σχεδόν μήνα για να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν. Πάνω στην ατυχία της… στάθηκε τυχερή από δύο «δικά» της παιδιά, ο Λεάντρο και ο Σκέμπρι αποτέλεσαν τις δύο πρώτες χειμερινές μετεγγραφές.

Η αξία των δύο αδιαμφισβήτητη, όπως και το πόσο πολύτιμη θα είναι η παρουσία τους. Όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και εκτός αυτού. Και πράγματι αμφότεροι συνέβαλαν στην αλλαγμένη (προς το καλύτερο) εικόνα του «τριφυλλιού» από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα, τόσο με τα γκολ τους όσο και με τη συνολική παρουσία τους.

Το «στοίχημα» ήταν οι άλλοι δύο. Ο Κώστας Καϊάφας προβληματίστηκε πολύ γιατί ήθελε να είναι σίγουρος στην επιλογή του και τελικά κατέληξε στους Ερόλ Γκουλόν και Ιβάν Ρούνιε. Ο πρώτος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια ως ανασταλτικός μέσος και ως κεντρικός αμυντικός, ενώ ο δεύτερος είναι «καθαρός» στόπερ.

Οι δύο τους ήρθαν ως άγνωστοι στην Κύπρο, όμως διψούσαν για ποδόσφαιρο και αφού χρειάστηκαν κάποιο χρόνο για να προσαρμοστούν με τα νέα δεδομένα, ρίχτηκαν στην ενδεκάδα και παιχνίδι με παιχνίδι είναι όλο και καλύτεροι.

Η μοίρα το έφερε έτσι που αγωνίζονται πλάι-πλάι στο κέντρο της άμυνας, με τον έναν να συμπληρώνει τον άλλο, καθώς απέκτησαν την απαιτούμενη ομοιογένεια, ενώ το ύψος, η δύναμη και η καλή τεχνική τους βοήθησε σε μεγάλο βαθμό.

Οι δύο τους μαζί με τους Λεάντρο και Σκέμπρι είναι από τους λόγους που η Ομόνοια παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα εδώ και τρεις μήνες, και βρίσκεται εντός των στόχων της.