Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αιώνιο διπλής σημασίας

Αιώνιο διπλής σημασίας

kaz-derby-apoel-318


Το Αποέλ φιλοξενεί σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ (16:00, PrimeTel, live omonoianews.com) και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Ένα αιώνιο ντέρμπι έχει πάντα τη δική του σημαντικότητα, η ήττα από την ΑΕΚ όμως την περασμένη εβδομάδα δίνει ένα έξτρα λόγο στην ομάδα του Κώστα Καϊάφα να κυνηγήσει με ότι έχει την επιτυχία. Η νίκη, αν έρθει, θα έχει διπλή σημασία.

Καταρχάς είναι το γόητρο. Με άλλη ψυχολογία συνεχίζεις την προσπάθεια σου αν κερδίσεις ένα αιώνιο ντέρμπι. Όπως κι αν το κάνει κανείς, είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η εικόνα και κυρίως το αποτέλεσμα του, μπορούν να σε απογειώσουν από πλευράς αυτοπεποίθησης, ή να σε προσγειώσουν ανώμαλα! Τα παραδείγματα του παρελθόντος, πολλά!

Από κει και πέρα,ο πρόλογος μας προδίδει πως είναι και το βαθμολογικό κέρδος πολύ σημαντικό. Η ήττα από την ΑΕΚ μας έφερε 3 βαθμούς πίσω από την τρίτη θέση που αποτελεί αυτή τη στιγμή το ρεαλιστικό μας στόχο. Απαγορεύεται να πέσουμε πιο πίσω, παρότι η αλήθεια να λέγεται υπάρχει πολύς δρόμος και αρκετά παιχνίδια για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Πρέπει κάθε εβδομάδα να κοιτάμε πιο ψηλά, όχι πιο πίσω.