Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να δημιουργήσει ξανά “αναστάτωση”

Να δημιουργήσει ξανά “αναστάτωση”

kaz-derby-apoel-359


Ότι η ζωή θα ήταν διαφορετική χωρίς τον Ποτέ, το ξέραμε. Σε κάθε ομάδα υπάρχει ένας παίκτης που κάνει με τον τρόπο του τη διαφορά. Και από τη Ρεάλ αν αφαιρέσεις το Ρονάλντο δεν είναι η ίδια ομάδα κι ας έχει προϋπολογισμό εκατομμυρίων. Παρότι τα αποτελέσματα δεν το μαρτυρούν τόσο (3 ντέρμπι, 1 νίκη, 1 ήττα, 1 ισοπαλία) η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει χάσει αρκετά από την απουσία του Μίκαελ. Και με εξαίρεση 60 λεπτά με το Αποέλ δεν δημιουργεί αναστάτωση μες το κουτί του αντιπάλου.

Ο Ρομπέρτο Γκαρσία που κλήθηκε να αντικαταστήσει το Μίκαελ, έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, κερδίζει συνήθως τις πρώτες κεφαλιές, είναι έξυπνος παίκτης. Killer όμως σαν τον Ποτέ δεν είναι, ενώ και η κίνηση του χωρίς τη μπάλα είναι πολύ διαφορετική. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να αρχίσει ξανά να δημιουργεί ξανά πανικό μες την αντίπαλη περιοχή, με ή χωρίς τον Μίκαελ Ποτέ.

Απόντος του Ποτέ πάντως, ο Γκαρσία μοιάζει απαραίτητος για να πάει η μπάλα μπροστά, για να κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ το παιχνίδι της. Συνεπώς, αλλού είναι που πρέπει να ψάξουμε τον παίκτη που θα κάνει τη ζημιά και τα γκολ, όχι στο ρόλο του Γκαρσία. Η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει τον παίκτη αυτό και μιλάμε προφανώς για τον Αντρέ Σκέμπρι. Ο κόουτς για την ώρα προτιμά να τον φωνάζει από τον πάγκο για να κάνει τη διαφορά. Ίσως όμως να έφτασε η ώρα της εντεκάδας, αρκεί και ο Αντρέ να δείξει πως πέραν από τα γκολ και την επίθεση, μπορεί να προσφέρει και στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας.