Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να μην μείνει σε αυτά

Να μην μείνει σε αυτά

11087206_862460243810170_2102715803_o (Copy)


Για τα οφέλη της μπύρας και του Bingo, μιλήσαμε τις τελευταίες μέρες επανειλημμένα. Μπορούν να δώσουν μεγάλη οικονομική ανάσα και ροή εσόδων στο σωματείο που τα έχει τεράστια ανάγκη. Τα έξοδα τρέχουν, οτιδήποτε έρθει μέσα είναι καλό. Δεν πρέπει όμως να θεωρήσουμε πως είναι αρκετά. Βρισκόμαστε πολλά εκατομμύρια από κάτω και δεν είναι δυνατόν να θεωρεί κανείς πως θα σωθούμε μόνο από αυτά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ επιβάλλεται να εκμεταλλευτεί την ηρεμία που προσδίδει η αγωνιστική εικόνα της ομάδας και να βελτιώσει πολλά άλλα που μας τραβάνε χρόνια πίσω.

Ξεκινάμε από το χιλιοειπωμένο, τα μέλη. Μαζί με μια εκστρατεία εγγραφής νέου αίματος, πρέπει να γίνει και μια για standing orders για τις συνδρομές τους. 1000 νέα ενεργά μέλη να καταφέρουμε να γράψουμε με 15 ευρώ το μήνα συνδρομή, κάντε τα μαθηματικά σε βάθος χρόνου. Και το κέρδος δεν θα είναι μόνο οικονομικό. Θα μπουν στο σωματείο νέες ιδέες, νέες απόψεις, ίσως να γεννηθούν κι άλλες πηγές εσόδων. Άλλωστε και όσα γίνονται τώρα, από μέλη του σωματείου δεν “γεννήθηκαν”; Δεν μπορεί το πλάνο για έσοδα να είναι μόνο τα προϊόντα.

Από κει και πέρα, θα αναφέρουμε ξανά τη συγκυρία της καλής εικόνας της ομάδας. Δίνει την ευκαιρία να λύσουμε οποιαδήποτε εσωτερικά προβλήματα και να γιγαντώσουμε τη δυναμική. Αν δεν φτιάξουν αυτά τώρα, δεν θα φτιάξουν ποτέ. Και δεν γίνεται σαν ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ να είμαστε χωρισμένοι σε ομάδες. Στο τέλος της ημέρας, είτε νέοι, είτε γέροι, είτε οργανωμένοι είτε της Δυτικής, είτε άντρες είτε γυναίκες, ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ είμαστε και αυτό είναι που μετρά.

Τρίτο σημείο, ότι το αγωνιστικό πλάνο πρέπει να ταυτίζεται με την φιλοσοφία του σωματείου. Πρέπει στην ουσία να είναι το ένα και το αυτό. Η παρουσία του Καϊάφα μπορεί να τύχει τεράστιας εκμετάλλευσης, αφού ευνοεί τη σταθερότητα στην αγωνιστική πολιτική, ευνοεί χαμηλό προϋπολογισμό χωρίς να μειωθεί άλλο η ανταγωνιστικότητα της ομάδας, αλλά και κτίσιμο για το μέλλον σε γερές βάσεις. Αν σε κάποια στιγμή τα αποτελέσματα στραβώσουν και αλλάξουμε το Καϊάφα με κάποιον Λοτίνα, τότε για ποια πολιτική και ποιο πλάνο μιλάμε;

Τέλος, θα αναφέρουμε για άλλη μια φορά τη διαφάνεια. Με τις προηγούμενες διοικήσεις ήταν το νούμερο ένα πρόβλημα του κόσμου, αφού το μήνυμα που λαμβάναμε ήταν “δίνουμε αλλά δεν ξέρουμε που δίνουμε”. Καλό είναι τουλάχιστον τα μέλη να ενημερώνονται επί τακτικής βάσεως για τις συμφωνίες. Γιατί στο παρελθόν, είχαν αφεθεί σκιές για το πόσο κερδίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ από κάποιες συμφωνίες και πόσο οι επιχειρηματίες.