Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όχι όποτε μας συμφέρει…

Όχι όποτε μας συμφέρει…

pod-omo-ael66-kaiafas


Του Γιώργου Νικολάου / protathlima

Aρκετοί φίλοι της Ομόνοιας απορούσαν για τους λόγους που ο προπονητής της ομάδας, επέλεξε να αφήσει στα δύο τελευταία παιχνίδια τον Μορέιρα εκτός αποστολής.

Άρχισαν να ακούγονται διάφορα και η επίσημη Ομόνοια (καλά έκανε) έβαλε τέλος στα διάφορα σενάρια πριν να πάρει έκταση το θέμα.

Ξεκινώντας από την ανακοίνωση της ομάδας, στέλνεται ξεκάθαρα το μήνυμα πως η απόφαση ήταν καθαρά της τεχνικής ηγεσίας, ενώ παράλληλα, αναφέρεται και η προσπάθεια για μείωση του προϋπολογισμού.

Από την στιγμή λοιπόν που το συμβόλαιο του Μορέιρα λήγει το καλοκαίρι, ο προπονητής είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θέλει τον παίκτη στην ομάδα και αν θα τον ανανεώσει.

Ο Κώστας Καϊάφας έκρινε πως ήρθε η μέρα του Πορτογάλου για να αποχωρήσει.

Σε κάποιους φίλους της ομάδας, ευτυχώς όχι όλους, η απόφαση αυτή δεν άρεσε.

Πρέπει όμως κάποιοι να αντιληφθούν πως δεν γίνεται να γουστάρουμε τις αποφάσεις και τον τσαμπουκά του προπονητή μόνο όταν μας συμφέρει!

Αυτός είναι ο «άρχοντας» του πάγκου και αυτός ξέρει καλύτερα από όλους τι πρέπει να κάνει! Όταν πάει καλά η ομάδα και παίζει καλό ποδόσφαιρο όλα μέλι-γάλα και όταν φύγει ένας παίκτης που γουστάρουμε αρχίζουμε την κριτική; Τον στηρίζεις τέλος πάντων τον άνθρωπο, ναι ή όχι; Γιατί επιλεκτικά δεν γίνεται!

Πέραν όμως από αυτό, δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι άλλο…

Οι φίλοι της ομάδας θέλουν να βλέπουν νεαρά παιδιά να παίρνουν ευκαιρίες και να αναδεικνύονται, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει; Πίσω από τους Μορέιρα και Γιωργαλλίδη, υπάρχει ο Κωνσταντίνος Παναγή. Όσοι έχουν δει τον νεαρό αγωνιζόμενο μπορούν να σας επιβεβαιώσουν πως με σωστή διαχείριση του, μπορεί να γίνει το επόμενο αστέρι της ομάδας! Το ταλέντο ξεχειλίζει! Όσο για τα περί ηλικίας, μην πάτε μακριά… Τον Καμίνσκι της Ανόρθωσης τον έχετε δει όλοι και ξέρετε για το επίπεδο του… Νεαρό παλληκάρι και αυτός, αλλά έκανε τους Ανορθωσιάτες να παραμιλούν με τις εκτινάξεις του!

Αφού σας έχω αναφέρει πως εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, πως μειώνεται ο προϋπολογισμός που είναι και ένας στόχος, αλλά και για την στήριξη στις αποφάσεις του Καϊάφα, θα επιστρέψω και στον πρωταγωνιστή του κειμένου, τον Μορέιρα…

Όταν είχε έρθει στην ομάδα ο Πορτογάλος, κάλυψε επάξια την θέση στον «άσσο» αφού Λεβίτα και Λεόνι έμοιαζαν ανήμποροι να υπερασπιστούν την εστία μιας ομάδας που είχε σχέδια για Ευρώπη και πρωταθλητισμό.

Ο κόσμος της ομάδας τον λάτρεψε αφού βοήθησε αρκετά.

Φέτος όμως ειδικά, ο Μορέιρα έκανε κάποια τραγικά λάθη.

Δεν υπάρχει λόγος  να τα αναφέρουμε ένα-ένα, αλλά το θέμα είναι ότι στοίχησαν. Η ομάδα έχασε σημαντικούς βαθμούς από τα λάθη του Πορτογάλου. Δυστυχώς τα λάθη των τερματοφυλάκων πληρώνονται ακριβά. Δεν είναι θέμα μιας μεγάλης απόκρουσης και μόνο η θέση αυτή… Όταν η ομάδα δέχεται γκολ αποκλειστικά από δικά σου λάθη και ενώ η θέση σου έχει σαν σκοπό να βοηθά στο να… καλύπτονται άλλα λάθη, τότε το θέμα είναι σοβαρό.

Δεν υπάρχει πρόθεση να μηδενίσουμε τον Πορτογάλο, ωστόσο φέτος δεν ήταν η χρονιά του και αφού λήγει το συμβόλαιο του, γιατί να ανανεωθεί με ρίσκο παρόμοιες εμφανίσεις στο μέλλον και ενώ ήδη έχεις λύσεις με ταλέντο πίσω του να περιμένουν;

Υ.Γ- Για χρόνια φίλοι της ομάδας έκαναν παράπονο για προπονητές που δεν έχουν την δύναμη να επιβληθούν στα αποδυτήρια και να πάρουν πάνω τους αποφάσεις. Τώρα που βρήκαν κάποιο να κουμαντάρει τα αποδυτήρια και να έχει τον έλεγχο αλλά και το θάρρος να πάρει αποφάσεις, θα τον «κρεμάσουν»;