Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πλεονέκτημα η ευελιξία στην τακτική

Πλεονέκτημα η ευελιξία στην τακτική

pod-apoel-derby117-kaiafas


Από την αρχή της χρονιάς, ο Κώστας Καϊάφας έδειξε τις προθέσεις του: ήθελε η ΟΜΟΝΟΙΑ να μπορεί να είναι ευέλικτη όσον αφορά τα σχήματα που χρησιμοποιεί. Σε 6 μόλις ευρωπαϊκούς αγώνες, η ομάδα μας είχε ξεκινήσει με 2 διαφορετικά συστήματα, το 3-5-2 και το 4-2-3-1. Στην πορεία φυσικά προστέθηκαν και το 4-4-2 και εσχάτως κόντρα στην ΑΕΛ το 4-3-3, με αμυντικό χαφ τον Οικονομίδη και κεντρικούς μέσους τους Δημητρίου και Ράμος.

Η αλήθεια είναι πως ο κόουτς χρησιμοποιεί κυρίως 4-2-3-1. Με αυτό η ομάδα του τον τελευταίο καιρό αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξει. Είδαμε όμως κόντρα στην ΑΕΛ, πως κάποιες φορές λόγω απουσιών, ένας προπονητής είναι αναγκασμένος να ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα. Και αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ να μπορεί να αποδώσει με διαφορετικούς σχηματισμούς. Άλλωστε μπορεί να χρειαστεί κάτι να αλλάξει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Κόντρα στην ΑΕΚ, θεωρούμε σχεδόν δεδομένο ότι ο Καϊάφας θα παρατάξει 4-2-3-1. Με αυτό την είχε κερδίσει στις 3 του Ιανουαρίου, αυτό έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Εκτός κι αν το διάβασμα του αντιπάλου έχει δείξει κάτι άλλο!