Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σεραφείμ: “Στόχος ίσος αριθμός Κύπριων και ξένων”

Σεραφείμ: “Στόχος ίσος αριθμός Κύπριων και ξένων”

serafeim-kaiafas


Συνέντευξη στην εφημερίδα “Σημερινή” και τον Αντρέα Βιολάρη παραχώρησε ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Δώρος Σεραφείμ. Ο κ. Σεραφείμ τόνισε πως στόχος είναι ο προϋπολογισμός να μειωθεί 500-700 χιλιάδες ευρώ και ο αριθμός των ξένων ποδοσφαιριστών θα είναι ίσος με τον αριθμό των Κύπριων. Πιο κάτω απόσπασμα όσων είπε, όλη η συνέντευξη στη “Σημερινή”.

Με δηλώσεις του στη «Σ», ο πρόεδρος της Ομόνοιας ξεκαθάρισε ότι ο στόχος είναι να μειωθεί το μπάτζετ, τουλάχιστον κατά μισό εκατομμύριο. Ο κ. Δώρος Σεραφείμ εξηγεί: «Η μείωση θα είναι από 500 μέχρι 700 χιλιάδες ευρώ. Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Κατ’ αρχάς με τη μείωση των συμβολαίων. Θα γίνει αναθεώρηση σε αρκετά από αυτά. Επίσης, κάποια συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι δεν θα ανανεωθούν. Όπως έγινε με τον Μορέιρα».

«Τώρα υπάρχει υπακοή και πειθαρχία στην ομάδα, κάτι που δεν υπήρχε πριν στον βαθμό που θα θέλαμε. Έφυγαν κάποιοι παίκτες οι οποίοι δημιουργούσαν πρόβλημα στα αποδυτήρια και βλέπουμε και την ομάδα που είναι πιο ήρεμη και αποδίδει καλύτερα στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας καλός βασικός κορμός Κυπρίων, αλλά και ξένων, πάνω στον οποίο μπορούμε να χτίσουμε. Να προσθέσουμε και άλλους Κύπριους», συνέχισε.

*Ακούγεται πως στόχος είναι να μείνουν 8-10 ξένοι.
«Αναλόγως του αριθμού των Κύπριων ποδοσφαιριστών που θα έχουμε στην ομάδα, θα γίνει και η μείωση των ξένων. Σε ποιο βαθμό θα γίνει αυτό, ώς ένα σημείο θα το αποφασίσει ο προπονητής. Στόχος είναι να υπάρχει ίσος αριθμός ξένων και Κυπρίων. Να είναι 50% Κύπριοι και 50% ξένοι. Για να γίνει όμως αυτό θα χρειαστεί να έρθουν Κύπριοι με ποιότητα. Να έρθουν παίκτες οι οποίοι θα παίζουν, όχι απλώς για να λέμε ότι έχουμε πολλούς Κύπριους. Παρακολουθούμε συνεχώς Κύπριους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε άλλες κυπριακές ομάδες, αλλά και μικρούς που παίζουν στις Εθνικές. Υπάρχουν ακόμα Κύπριοι που ίσως να μην τους προτιμούν στις ομάδες που αγωνίζονται. Το προπονητικό τιμ παρακολουθεί όλες τις περιπτώσεις και αναλόγως θα αποφασίσει».

Ο ρόλος της Ευρώπης
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ομόνοιας, το μπάτζετ για τη νέα χρονιά θα μειωθεί ανεξάρτητα από το αν η ομάδα θα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο ή όχι.
«Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξασφαλισμένη θέση στην Ευρώπη. Οπότε, εμείς θα προχωρήσουμε με τη μείωση του μπάτζετ, όπως τα έχουμε πει, και αν στο τέλος βγούμε στην Ευρώπη θα είναι κάποια επιπλέον έσοδα τα οποία σίγουρα θα βοηθήσουν. Αν, όμως, τις επόμενες αγωνιστικές διαφανεί ότι η ομάδα είναι κοντά στο να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, τότε ίσως αναθεωρήσουμε το θέμα του προϋπολογισμού για τη νέα χρονιά».

Ο Μορέιρα, οι Κύπριοι και ο… Ντεγκρά
Το παράδειγμα του Μορέιρα είναι ενδεικτικό για το πώς προγραμματίζονται στην Ομόνοια για τη νέα σεζόν. Το ζητούμενο δεν είναι η αξία του Πορτογάλου, και του κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά το τι προσφέρει σε σχέση με τις δυνατότητές του, και κυρίως το κασέ του. «Ακριβώς σε αυτή τη βάση έγινε και η κίνηση με τον Μορέιρα. Θεωρούμε ότι ο Γιωργαλλίδης είναι εξίσου καλός τερματοφύλακας. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον Μορέιρα (σ.σ. τον φετινό Μορέιρα, όπως του επισημάναμε και συμφώνησε). Υπάρχει και ο Κωνσταντίνος Παναγή. Είναι ένας πολύ καλός νεαρός τερματοφύλακας και να είστε σίγουροι ότι θα πάρει τις ευκαιρίες του».

*Άρα, δεν ισχύουν τα όσα φημολογούνται για την απόκτηση του Ντεγκρά;
«Όλες οι κινήσεις θα γίνουν μέσα στα οικονομικά πλαίσια που θα ορίσουμε. Αν ο Ντεγκρά έρχεται με τα χρήματα που παίρνει ο Γιωργαλλίδης, να το συζητήσουμε. Αν το κασέ του όμως είναι περίπου το ίδιο με τον Μορέιρα, τότε δεν υπάρχει θέμα. Αυτό ισχύει για όλους τους τερματοφύλακες και παίκτες, όχι μόνο τον Ντεγκρά».

Το τριετές πλάνο
«Στόχος είναι με την ολοκλήρωση του τριετούς πλάνου, να έχουμε διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες που περιλαμβάνονται στα κριτήρια. Αν το πετύχουμε αυτό, τότε η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη και θα μπορεί και η ομάδα να βάλει πιο ψηλά τον πήχη. Να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα. Υπάρχουν φυσικά και υποχρεώσεις που δεν εμπίπτουν στα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ. Αυτές έρχονται σε δεύτερη μοίρα και τις χειριζόμαστε σε έναν πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα».