Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σκέψεις εντεκάδας

Σκέψεις εντεκάδας

pod-omonia-apoel215-kaiafas


Την περασμένη εβδομάδα, ο Κώστας Καϊάφας επέλεξε ακριβώς τους ίδιους 11 που είχαν παίξει κόντρα στο Αποέλ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, ούτε αγωνιστικά ούτε σαν εικόνα, έτσι αναμένουμε πως ενόψει του αυριανού ντέρμπι, θα προβεί σε αλλαγές. Ποιες είναι όμως αυτές και ποιες γραμμές επηρεάζουν;

Δυο ποδοσφαιριστές διεκδικούν ουσιαστικά με αξιώσεις την είσοδο τους στην εντεκάδα. Ο πρώτος είναι προφανώς ο Αντρέ Σκέμπρι. Από την γραμμή κρούσης απουσιάζει (λόγω και του τραυματισμού του Ποτέ) ο ποδοσφαιριστής που θα δημιουργήσει αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα και αυτό το ρόλο μπορεί να τον παίξει ο Μαλτέζος. Περισσότερες πιθανότητες έχει πάντως να εκτοπίσει ένα εκ των δυο ακραίων, Ράμος και Κιρμ, παρά τον κεντρικό επιθετικό Γκαρσία.

Από κει και πέρα, θέση χτυπάει και ο Φυλακτού. Ο νεαρός άσσος είχε κάνει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Οικονομίδη μέχρι που τραυματίστηκε. Επέστρεψε, κάθε μέρα νιώθει καλύτερα και ο Καϊάφας ξέρει πως αν θέλει ενέργεια, ο Φύλα μπορεί να του την δώσει. Αν ξεκινήσει, ο Λεάντρο θα επιστρέψει στην άμυνα με τον Γκουλόν να μένει εκτός. Το πιο πιθανό όμως, είναι ο Καϊάφας να διατηρήσει το Βραζιλιάνο στον άξονα και το Γάλλο στο κέντρο της άμυνας.

Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι είναι λίγο πολύ δεδομένοι. Γιωργαλλίδης στον άσσο, Μαργκάσα αριστερά, Λομπιανίτσε δεξιά και Ρούνιε στο κέντρο της άμυνας, λογικά μαζί με τον Γκουλόν. Ο Οικονομίδης θα είναι στον άξονα με τον παρτενέρ του να επηρεάζεται από τα σενάρια που προαναφέραμε, ο Ασσίς επιτελικός και τρεις από τους Σκέμπρι, Ράμος, Κιρμ και Γκαρσία θα αποτελέσουν την τριπλέτα μπροστά .