Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στόχος να μην δίνει μάχη μέχρι τέλους

Στόχος να μην δίνει μάχη μέχρι τέλους

geri3


Με λίγη ακόμα προσπάθεια τα κριτήρια Μαρτίου θα περαστούν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα ξεπεράσει και αυτό τον σκόπελο, μέχρι όμως τον επόμενο. Είναι 28 Μαρτίου και ακόμα χρειάζονται κάποιες λεπτομέρειες για να αποφύγουμε τις καταστροφικές κυρώσεις. Γιατί η αφαίρεση βαθμών, το εμπάργκο μεταγραφών και ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, είναι όντως συνέπειες καταστροφικές. Είναι σαφές πως η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να κάνει ότι γίνεται, για να μην εξακολουθεί να υφίσταται αυτή η κατάσταση.

Προφανώς το χρέος είναι μεγάλο, τρέξιμο, κόπος, προσπάθεια, θα υπάρχει κάθε φορά που έχουμε κριτήρια. Μπορούμε όμως να τα μειώσουμε, με συγκεκριμένες κινήσεις. Θα αναφέρουμε για άλλη μια φορά, ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε ότι η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο στο γήπεδο και κρατάει το κόσμο κοντά. Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται όμως, πρέπει να διατηρήσουμε την καλή εικόνα, μειώνοντας τον προϋπολογισμό. Οι παίκτες πρέπει να είναι πληρωμένοι, το πλεόνασμα που θα προκύπτει αφαιρώντας τα έξοδα από τα έσοδα, τέτοιο που να μειώνει σταθερά το χρέος και να κρατά τις τρέχουσες υποχρεώσεις τακτοποιημένες. Ξεκάθαρα αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυσκολίες.

Δεν είναι όμως μόνο θέμα προϋπολογισμού. Είναι και αρκετά άλλα που πρέπει να τροχιοδρομηθούν, ώστε η ΟΜΟΝΟΙΑ να αυξήσει τα έσοδα της και να κινηθεί βάση οργανωμένου πλάνου προς το φως. Για τα μέλη τα είπαμε, τα δικά μας προϊόντα ήδη είναι σε κυκλοφορία. Από κει και πέρα, πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για να μπει χρήμα από τρίτους (ίσως επενδυτές), ή για να αυξηθούν τα έσοδα μέσω εκμετάλλευσης του ονόματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ίσως των περιουσιακών στοιχείων, αν το επιτρέπει το καθεστώς στο οποίο βρίσκονται. Το βέβαιο είναι πως όσο παίζουμε με τη φωτιά, κινδυνεύουμε και να καούμε.