Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμό

Του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμό

kirm-agianapa


Για άλλο ένα παιχνίδι της Εθνικής Σλοβενίας, ο Άντραζ Κιρμ βρέθηκε στην αρχική εντεκάδα. Ο ακραίος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έφτασε έτσι τις 65 συμμετοχές και είναι μακράν μαζί με το Γιωργαλλίδη, ο πιο έμπειρος σε διεθνείς διοργανώσεις. Το επίτευγμα του Άντραζ γίνεται ακόμα πιο σεβαστό, αν αναλογιστεί κανείς πως η Σλοβενία είναι σε υψηλότερο επίπεδο από την ομάδα μας, με δυο συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ κτυπάει με αξιώσεις και ο επόμενο ευρωπαϊκό. Μεσοεπιθετικά, διαθέτει παίκτες όπως ο Καμπλ της Ντόρτμουντο, ο Μπίρσα της Κίεβο Βερόνα, ο Ίλιτσιτς της Φιορεντίνα. Κι όμως ο ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πάντα βασικός.

Ο Κιρμ, απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης και σεβασμού, τόσο του ομοσπονδιακού τεχνικού Σρέτσκο Κάτανετς, όσο και του συνόλου των οπαδών της χώρας. Για να τα καταφέρει βέβαια έφτιαξε πρώτα το όνομα του στη Ντομζάλε, που του έδωσε το δικαίωμα να ανοίξει τα φτερά του πρώτα για τη Βίσλα Κρακοβίας και μετά για την ολλανδική Γκρόνιγκεν, με τις οποίες είχε γεμάτες χρονιές. Γενικά, κουβαλάει πλούσιες εμπειρίες κάτι που τον βοηθάνε στο παιχνίδι του.

Τι είναι αυτό λοιπόν που αρέσει στους προπονητές στο παιχνίδι του Κιρμ. Θυμίζουμε πως και ο Καϊάφας μέχρι την τελευταία αγωνιστική, τον είχε μόνιμα στην εντεκάδα, παρότι σε κάποια ματς δεν εντυπωσίαζε. Το κυριότερο είναι η τακτική του συνέπεια. Ο Κιρμ εφαρμόζει κατά γράμμα αυτά που ζητάει ο εκάστοτε προπονητής του. Δίνει βοήθειες και στην επίθεση (που είναι η δουλειά του), αλλά και στην άμυνα, αφού πολλές φορές καλύπτει τα μπαλ. Επιπρόσθετα, είναι συνήθως συγκεντρωμένος στην υποδοχή και τις μεταβιβάσεις του, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να βοηθάει στο κράτημα της μπάλας και την κυκλοφορία. Δεν είναι λοιπόν εντυπωσιακός, αλλά είναι σαφώς ουσιαστικός.