Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τελικά είναι δικαστήριο ή μπακάλικο;

Τελικά είναι δικαστήριο ή μπακάλικο;

court


Κυπριακή αθλητική δικαιοσύνη. Ο Τάσος Σκαμπύλης έκανε ΕΝΑ ΦΑΟΥΛ και ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης τον εξόντωσε με 5 αγωνιστικές και πρόστιμο. Ο Πρόδρομος Πετρίδης απείλησε διαιτητές και οποιονδήποτε άλλο και ο ίδιος άνθρωπος τον τιμώρησε με 1 αγωνιστική, πρόστιμο και ένα κτυπηματάκι στη πλάτη. Την επόμενη φορά κ. Βρυωνίδη βάλε τον κ. Πετρίδη να γράψει 10 φορές στο πίνακα “δεν θα το  ξανακάνω”.

Πέρα της πλάκας και της κοινής λογικής τώρα, η απόφαση και νομικά είναι παράλογη και προκλητική. Είναι αδιανόητο, ότι εξισώθηκαν οι δηλώσεις του Χριστόδουλου Χριστοδούλου (“αν παιχτεί στο γήπεδο δεν χάνουμε”) με αυτήν του Πρόδρομου Πετρίδη (“Να μην τολμήσει κανείς να αδικήσει τον ΑΠΟΕΛ με τα σφυρίγματα του.  Όποιος δε σέβεται τον ΑΠΟΕΛ, ο ΑΠΟΕΛ έχει τη δύναμη να τον στείλει σπίτι του. Απαιτούμε 50-50”) επειδή παραπέμπονται βάση του ίδιου άρθρου. Ένα αδίκημα, έστω και αν παραπέμπεται με βάση το ίδιο άρθρο των πειθαρχικών κανονισμών, δεν τιμωρείται απαραίτητα και με την ίδια ποινή. Κάθε υπόθεση εκδικάζεται και κρίνεται, με τα δικά της πραγματικά περιστατικά! Τουλάχιστον αυτό προνοούν οι αρχές του δικαίου!

Αν όποιοι παραπέμπονται βάση του ίδιου άρθρου (στην προκειμένη το 10.2.(ιδ)) τιμωρούνται με την ίδια ποινή, τότε κάποιος δεν αντιλαμβάνεται το νόμο σωστά και κύριε Βρυωνίδη, αυτός ο κάποιος δεν είμαστε εμείς. Δηλαδή αν ο κ. Κίρζης αύριο πει “όποιος δεν μας παίζει 50-50, θα τον σκοτώσουμε” θα πάρει τιμωρία 1 αγωνιστική και 5000 πρόστιμο; Αυτό δεν είναι δικαστήριο, είναι μπακάλικο!

Παρεμπιπτόντως, όταν τα σώματα της ΚΟΠ ήθελαν να μας κλείσουν το στόμα και να σταματήσουν οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες μας (όταν πήγαμε έξω από την ΚΟΠ με αφορμή το θέμα Μπάγεβιτς), πέρασαν στους πειθαρχικούς κανονισμούς την πιο κάτω παράγραφο:

10.2.(ιε) “Σε περίπτωση που οποιαδήποτε μερίδα οπαδών ομάδας και/ή οποιοδήποτε μέλος ή μέλη Διοίκησης Σωματείου και/ή οποιοσδήποτε υπάλληλος Σωματείου, προπηλακίσει, εξυβρίσει, ασκήσει βία εναντίον, απειλήσει, προσβάλει, χειροδικήσει, προξενήσει ζημιά σε περιουσία κ.λπ. μέλους Επιτροπής της ΚΟΠ ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ ή μέλους Προσωπικού της ΚΟΠ ή μέλους οποιουδήποτε Οργάνου της ΚΟΠ, τότε το Σωματείο που το εν λόγω άτομο ή άτομα εκπροσωπούν ή υποστηρίζουν παραπέμπεται στην Δικαστική Επιτροπή για τιμωρία τουλάχιστον, δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και/ή 12,000 ευρώ πρόστιμο.

Ρωτούμε ευθέως, γιατί δεν παραπέμφθηκε με αυτό το κατηγορητήριο ο Πρόδρομος Πετρίδης; Ήταν ή δεν ήταν απειλή αυτό που εκτόξευσε; Ή το βλέπουμε ανάλογα με τον κατηγορούμενο;