Home TOP NEWS Η ΟΜΟΝΟΙΑ βραβεύει το μεγαλείο ψυχής του Ανδρέα Σολωμού

Η ΟΜΟΝΟΙΑ βραβεύει το μεγαλείο ψυχής του Ανδρέα Σολωμού

A.Solwmou


Τον Ανδρέα Σολωμού, το τυφλό παλικάρι που συμμετείχε ως δείκτης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα τιμήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο μικρός είναι οπαδός της ομάδας μας και πηγαίνει στους αγώνες. Η ανακοίνωση:

Με θαυμασμό η Κυπριακή κοινωνία παρακολούθησε τον Ανδρέα Σολωμού να παραδίδει μαθήματα ζωής στην μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και με το μεγαλείο της ψυχής του να αποδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Ο 18χρονος τελειόφοιτος μαθητής του Λυκείου Αγίου Νικολάου της Λεμεσού, αν και γεννήθηκε με ολική απώλεια όρασης, δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγάει και να επιτυγχάνει τα όνειρά του.

Όταν έφτασε στην 5η τάξη Δημοτικού, αποφάσισε να μετακινηθεί από τη Σχολή Τυφλών σε Δημόσιο σχολείο. Αυτήν την χρονική περίοδο έχει ριχθεί εντατικά στο διάβασμα, καθώς φοιτά στην γ΄ Λυκείου και ως εκ τούτου σύντομα ακολουθούν οι προεισαγωγικές εξετάσεις.

solomou2

“Θέλω να σπουδάσω Νομική. Είναι κάτι που μου αρέσει”, ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου μας ο Ανδρέας Σολωμού, ο οποίος συγκλόνισε το Παγκύπριο με τον επιβλητικό τρόπο με τον οποίο παρέλασε, χωρίς να έχει την οποιανδήποτε βοήθεια, παρά μόνο ένα ακουστικό στο αφτί, μέσω του οποίου λάμβανε οδηγίες από τον γυμναστή του, που τον καθοδηγούσε στον δρόμο.

“Ο πατέρας μου είναι ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ, όπως και ο παππούς μου. Όταν ήμουν στο Δημοτικό είχε πάει για πρώτη φορά σε αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και από τότε έγινα ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ. Προσπαθώ να πηγαίνω σε κάθε εντός και εκτός έδρας παιχνίδι. Φέτος, έχω χάσει κάποια παιχνίδια, λόγω του ότι έχω διάβασμα για τις προεισαγωγικές εξετάσεις”, μας επεσήμανε ο Ανδρέας Σολωμού.

Η οικογένεια του Ανδρέα Σολωμού δεν λείπει από τη Δυτική εξέδρα του σταδίου ΓΣΠ, καθώς για χρόνια είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. “Το γήπεδο είναι κάτι που με ξεκουράζει από την πίεση της καθημερινότητας. Όταν η ομάδα κερδίζει, τότε τα συναισθήματα είναι ακόμη καλύτερα”, ανέφερε ο Ανδρέας Σολωμού.

Ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ μαθητής από τη Λεμεσό μας εξήγησε για το πώς βιώνει τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας: “Είμαι αγχώδης κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως ποτέ δεν πρόκειται να βρίσω, ούτε τους αντίπαλους, ούτε τους διαιτητές, ούτε κανένα. Κάποιες φορές τραγουδάω συνθήματα υπέρ της ομάδας μας”.

“Ράινερ Ράουφμαν και Μίκαελ Ποτέ”, ήταν η άμεση απάντηση του Ανδρέα, όταν τον ρωτήσαμε για τον αγαπημένο του παλαίμαχο και νυν ποδοσφαιριστή. Όπως μας ανέφερε, πιο ευτυχισμένη του στιγμή στα γήπεδα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2010: “Θυμάμαι είχαμε πάει στο συντριβάνι, στη Λεμεσό και πανηγυρίζαμε”, επεσήμανε.

Κλείνοντας τη συνομιλία μας, ο Ανδρέας Σολωμού έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: “Να παραμείνει δίπλα στην ομάδα, να την πιστεύει και ποτέ να μην χάσει την ελπίδα του. Και πάντα στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα και θα γίνει ξανά όπως όλοι την θέλουμε”.

** Το Σωματείο μας θα τιμήσει τον Ανδρέα Σολωμού για το μεγαλείο της ψυχής του, λίγο πριν την έναρξη του Σαββατιάτικου (18/04) αγώνα της ομάδας μας με αντίπαλο τον Απόλλωνα.