Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κάνει όνειρα ή βάζει ταβάνι

Κάνει όνειρα ή βάζει ταβάνι

kaz-ano-omo (227)


Μες τα πολλά ντέρμπι των πλέι οφ, το σημερινό με τον Απόλλωνα φαντάζει εκ πρώτης απλά “άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι”. Έχουμε την πεποίθηση όμως, λόγω του χρονικού σημείου στο οποίο διεξάγεται και με βάση τη βαθμολογική πραγματικότητα, πως είναι κάτι περισσότερο. Είναι κομβικό και το αποτέλεσμα του ουσιαστικά μπορεί να καθορίσει μέχρι που φτάνει ο χέρι μας.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Με νίκη η απόσταση από τον Απόλλωνα μειώνεται στους 3 και το Αποέλ στους 2, με τον αιώνιο να έχει ένα αγώνα λιγότερο. Παράλληλα είτε απομακρυνόμαστε από την Ανόρθωση, είτε ανεβαίνουμε μια θέση περνώντας την ΑΕΚ. Τα βαθμολογικά δεδομένα τότε, θα λένε πως θα κάνουμε μάχη μέχρι το τέλος και ότι προκύψει, το σίγουρο είναι πως δεν θα φαντάζει μόνο η τρίτη θέση εφικτή.

Αν χάσουμε όμως τι γίνεται; Ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα, πολύ δύσκολα θα έχουμε δικαίωμα να ονειρευτούμε πως θα ξεπεράσουμε πέραν του ενός αντιπάλου. Ουσιαστικά θα οριοθετηθεί η 3η θέση, ως το ταβάνι της φετινής ΟΜΟΝΟΙΑΣ και αυτό θα κυνηγήσει μέχρι τέλους.

Ξεκάθαρα τα πράγματα λοιπόν. Είτε η ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσιάζεται σαν ΟΜΟΝΟΙΑ και κερδίζει δικαίωμα στο όνειρο (αν και οι προπονητές θα μιλάνε μόνο για το επόμενο παιχνίδι), είτε το παίρνουμε απόφαση πως μέχρι εκεί μπορούμε και κυνηγάμε με λύσσα την 3η θέση. Οι παίκτες μας αποφασίζουν…