Home TOP NEWS Μη μείνει χωρίς τρένο

Μη μείνει χωρίς τρένο

kaz-kosmos-kyp-apoel72


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Θα περάσει καιρός να χωνέψει ο κόσμος της Ομόνοιας την προχθεσινή ήττα από το ΑΠΟΕΛ. Γιατί ποτέ του δεν περίμενε ότι η ομάδα του θα …διάλεγε αυτόν ειδικά τον αγώνα για να παρουσιάσει το χειρότερο φετινό της πρόσωπο.

Την ώρα που ο κόσμος της ομάδας περνά μια διαδικασία έντονης απογοήτευσης όχι μόνο για την κάκιστη εμφάνιση και τη βαριά ήττα, αλλά και γιατί για μια ακόμη φορά οδηγήθηκε στη δυσάρεστη διαπίστωση, ότι η ομάδα του, μπροστά σε ένα κρίσιμο ματς…έκανε πίσω, οι ποδοσφαιριστές, που ασφαλώς και αντιλαμβάνονται απόλυτα το ότι αυτοί είναι οι βασικοί αίτιοι της απογοήτευσης που φορτώθηκε ο κόσμος, μαζεύουν τα κομμάτια τους και προσπαθούν να «συναρμολογηθούν» για τη δύσκολη και καθοριστική, όπως αναμένεται συνέχεια του πρωταθλήματος για να μην χάσουν και το άλλο τρένο. Αυτό που οδηγεί στην Ευρώπη. Γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μόνο ως οδυνηρό, μπορεί να χαρακτηριστεί.

Από δω και μπρος είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα σωστής ψυχολογίας. Οι δυνατότητες είναι δεδομένες. Και ασφαλώς … μη αλλοιώσιμες. Δεν πρόκειται στα ματς που μένουν να αυξήσει η ομάδα την ισχύ της. Ούτε βέβαια, να την ελαττώσει.

Στα ματς που απομένουν, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές, διατηρώντας θετική ψυχολογία, να αναδείξουν το καλό τους πρόσωπο (το οποίο είναι αλήθεια ότι έχουμε δει φέτος αρκετές φορές) για να καταφέρουν να βγουν στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα, τους παρέχει το πλεονέκτημα του ότι, όλοι πλην ενός, οι αγώνες μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, θα γίνουν στο ΓΣΠ. Πλεονέκτημα, που θα πρέπει να μετατραπεί από θεωρία σε πράξη.