Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο μεγάλος στόχος, μέχρι το 2016/17

Ο μεγάλος στόχος, μέχρι το 2016/17

kaz-kosmos-apoel270


Κάθε φορά που πλησιάζουν κριτήρια, η ΟΜΟΝΟΙΑ αναγκάζεται να κάνει ένα παρατεταμένο σπριντ γεμάτο άγχος και παρακλήσεις στον κόσμο να βάλει το χέρι στη τσέπη. Μέχρι τώρα το σωματείο μας τα καταφέρνει να παραδίδει συνεπείς φακέλους, λίγο με τη βοήθεια του μεγάλου κόσμου της, λίγο με τη βοήθεια επιχειρηματιών και λίγο λόγω συμφωνιών με όσους έχουν να παίρνουν. Προφανώς όλοι στην Κυπράνωρος γνωρίζουν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα αυτό. Για αυτό έχουν βάλει συγκεκριμένους στόχους.

Το χρέος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ χωρίζεται σε δυο μέρη: α )αυτά που εμπίπτουν στα κριτήρια και αφορούν κυρίως υποθέσεις ποδοσφαιριστών και προπονητών που άφησαν σαν δωράκι οι προηγούμενες διοικήσεις και που έχουν να παίρνουν από την ΟΜΟΝΟΙΑ β) αυτά που δεν εμπίπτουν στα κριτήρια και αφορούν χρέος προς το κράτος (Φόρος κλπ) και χρέος προς τρίτους. Προφανώς εκείνα που καίνε την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι αυτά που εμπίπτουν στα κριτήρια, γιατί μια φορά να παραδώσουμε μη συνεπή φάκελο, θα υπάρξουν κυρώσεις και οι συνέπειες θα είναι αλυσιδωτές: αφαίρεση βαθμών, εμπάργκο μεταγραφών, αποκλεισμός από την Ευρώπη.

Ο μεγάλος στόχος λοιπόν του Δ.Σ. είναι μέχρι την περίοδο 2016/17, να τελειώνει με τις υποθέσεις που εμπίπτουν στα κριτήρια. Να μην υπάρχει κάθε μερικούς μήνες όλο αυτό το τρέξιμο, το άγχος, η αναστάτωση. Σε αυτές έχει δοθεί προτεραιότητα και με αυτές παλεύουν καθημερινά. Με τη βοήθεια του κόσμου, κάθε φορά που περνιούνται κριτήρια, το χρέος προς πρώην ποδοσφαιριστές κι προπονητές μειώνεται κατά ένα ποσοστό. Άλλο ένα ποσοστό η ΟΜΟΝΟΙΑ το δανείζεται από τρίτους, έτσι ώστε να αποπληρώσει όσους εμπίπτουν στα κριτήρια. Και τα μέλη του Δ.Σ. θεωρούν πως αν απαλλαχθούν από αυτές τις υποθέσεις, το σωματείο θα μπορέσει να αναπνεύσει και να διευθετήσει τις υπόλοιπες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων είναι οφειλές προς το κράτος. Είναι γνωστό πως όλα τα σωματεία έχουν λάβει ξεκάθαρη εντολή από τον Υπουργό Οικονομικών να αποπληρώσουν το χρέος σε 60 δόσεις. Γίνεται προσπάθεια από την ΚΟΠ και τα σωματεία, ο αριθμός τους να αυξηθεί και η δόση να μειωθεί. Αν επιτευχθεί, θα είναι επίσης σημαντικό για την ΟΜΟΝΟΙΑ.