Home TOP NEWS Παραδείγματα υπάρχουν…

Παραδείγματα υπάρχουν…

kaz-kosmos-omo-apoel-panagi


Δύο μεγάλα ντέρμπι σε 5 μέρες έδωσε η ΟΜΟΝΟΙΑ και στα δύο είχε στον άσσο τον Κωνσταντίνο Παναγή. Το μηδέν παθητικό, τα λέει όλα για την απόδοση του νεαρού πορτιέρο, που κέρδισε από νωρίς τις εντυπώσεις. Ξεκάθαρα ο Κωνσταντίνος έχει δουλειά να κάνει, αφού δεν έχει ακόμα πλησιάσει το ταβάνι του. Θέλει όμως να πείσει τον Καϊάφα να τον εμπιστευτεί πως είναι έτοιμος να αποτελέσει το “1” της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για του χρόνου και για πολλά ακόμα χρόνια.

Τα παραδείγματα πάντως των τερματοφυλάκων που σε νεαρή ηλικία κατάφεραν τα τελευταία δυο χρόνια να δείξουν το ταλέντο τους μέσω της εμπιστοσύνης των προπονητών τους είναι αρκετά. Πρόσφατα συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό ο 22 χρόνων Γιαν Ομπλάκ της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίο περνάει τον Κωνσταντινο 1,5 χρόνο. Ο προκάτοχος του στην Ατλέτικο Τιμπό Κουρτουά είχε μπει στην εντεκάδα της στα 19 του, όσα ήταν και ο Νταβίντ Ντε Χέα, όταν έπαιρνε φανέλα βασικού στην ίδια ομάδα (σήμερα είναι 24). Ας μην πάμε όμως πολύ μακριά. Κι ο Τόμας Καμίνσκι δεν είναι πολύ μεγαλύτερος του Κωνσταντίνου και στην Ανόρθωση τον εμπιστεύτηκαν. Ήταν όμως Βέλγος κάτι που έκανε πιο εύκολη την επιλογή τους.

Να μην παρεξηγηθούμε, ο Κωνσταντίνος έχει ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και είναι ο πρώτος που το ξέρει. Πρέπει να κολλήσει κι άλλες καλές εμφανίσεις για να πείσει τον προπονητή του. Δείχνει όμως να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται. Τα παραδείγματα τερματοφυλάκων που πήραν φανέλα βασικού μικροί υπάρχουν, για να δούμε αν θα μπει στο λίστα ο “δικός μας Κουρτουά”, όπως τον λέει ο Μαργκάσα.