Home TOP NEWS Προσγείωση, ανασύνταξη και το μεγάλο κίνητρο

Προσγείωση, ανασύνταξη και το μεγάλο κίνητρο

kaz-kosmos-omo-aek367


Του Α.Βιολάρη – Η Σημερινή

Άγχος, πίεση, έλλειψη καθαρού μυαλού, σωματική και ψυχική κούραση, 1-2 απουσίες που αποδείχθηκαν σημαντικές, η πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία του αντιπάλου, η κακή μέρα κάποιων παικτών και το ντεφορμάρισμα κάποιων άλλων και έλλειψη νοοτροπίας νικητή. Αυτά ήταν τα στοιχεία που δεν επέτρεψαν στην Ομόνοια να φτάσει ή έστω να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις την πιο σημαντική νίκη της στη φετινή χρονιά. Ίσως για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν για ένα ολόκληρο ημίχρονο οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή, δεν έφτιαξαν καθαρή ευκαιρία για γκολ και λίγο πριν το τέλος βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ούτε η βελτιωμένη εικόνα στην επανάληψη έφερε την ολική ανατροπή. Η Ομόνοια είχε δύο καλά 10λεπτα, στο ξεκίνημα και στο τέλος του β΄ μέρους,  και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει. Πάλι καλά που δεν έχασε και διατήρησε το μικρό προβάδισμα έναντι ΑΕΚ και Ανόρθωσης για την 3η θέση.

Το απόγευμα του Σαββάτου χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, που παρόμοιά της ίσως να μη δοθεί στη συνέχεια στους «πράσινους». Χαμένη ευκαιρία για να πάρει μαξιλαράκι 4 βαθμών για τη μάχη της Ευρώπη, αλλά και να μπει για τα καλά στο κόλπο του τίτλου. Μπορεί από επίσημα χείλη να μην ακούστηκε η λέξη τίτλος, ήταν όμως κάτι που είχαν στο μυαλό τους όλοι στο «Ηλίας Πούλλος». Μετά το τέλος του αγώνα ο Κώστας Καϊάφας πήγε να κάνει αναφορά σε χαμένη ευκαιρία για να πλησιάσει η ομάδα του την κορυφή, πριν όμως ολοκληρώσει την πρότασή του το… άλλαξε και μίλησε γενικά για επίτευξη στόχων.

Και καλά έκανε ο τεχνικός της Ομόνοιας. Αφού η ομάδα του δεν κατάφερε – γι’ ακόμα μια φορά – να κάνει το βήμα παραπάνω, οι «πράσινοι» δεν έχουν παρά να προσγειωθούν και να περιοριστούν, για την ώρα, στον στόχο της εξασφάλισης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Και αν στην πορεία τούς δοθεί και άλλη ευκαιρία να κοιτάξουν και προς τα πάνω, να κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους.

Για την ώρα, το μόνο που μπορούν να σκέφτονται είναι το επικείμενο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Η Ομόνοια πάει σαν φιλοξενούμενη στο σαββατιάτικο ντέρμπι «αιωνίων» και αυτό από μόνο του ανεβάζει κατακόρυφα τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα. Στα δύο προηγούμενα φετινά εκτός έδρας ντέρμπι οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα. Όπως δηλαδή συμβαίνει συνήθως από τότε που ο γηπεδούχος παίρνει το 75% των κερκίδων. Σε συνολικά έξι εκτός έδρας ντέρμπι, η Ομόνοια γνώρισε ήττες, ενώ μία φορά εξήλθε ισόπαλη (0-0). Ούτε στα εντός έδρας ματς κέρδισε, αλλά σε αυτά τουλάχιστον είχε καλή παρουσία και έφερε τρεις ισοπαλίες. Στον επαναληπτικό κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης το «τριφύλλι» συμπλήρωσε 10 παιχνίδια χωρίς νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Οι πιο πάνω αριθμοί καταδεικνύουν τον βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα και παράλληλα δημιουργούν ένα ισχυρό κίνητρο για τους παίκτες του Καϊάφα να βάλουν τέλος στην αρνητική παράδοση.
Αν μπορούν να τα καταφέρουν; Σαφώς και μπορούν. Φτάνει να παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο, να περιορίσουν στο ελάχιστο τα λάθη που έκαναν σε προηγούμενα ντέρμπι και να παρουσιαστούν επιτέλους αποτελεσματικοί στην επίθεση. Και αν τα καταφέρουν, τότε θα πραγματοποιήσουν και το πιο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Ίσως να τους δοθεί ξανά η ευκαιρία να κοιτάξουν και πιο ψηλά.