Home TOP NEWS Στο Θεό πήδηξες μικρέ;

Στο Θεό πήδηξες μικρέ;

pod-omo-apoll215


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Όταν ανακοινώθηκε το Σάββατο η αρχική ενδεκάδα της Ομόνοιας, είναι αλήθεια ότι υπήρχε ένα ξάφνιασμα. Ο νεαρός Κωνσταντίνος Παναγή  ήταν αυτός που πήρε τη θέση κάτω από τα δοκάρια, αντί του Αντώνη Γιωργαλλίδη. Όχι γιατί πήρε τη θέση ο νεαρός, αλλά κυρίως γιατί δεν επιλέγηκε ο Αντώνης Γιωργαλλίδης. Παρά το ότι στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ δεν πήγε καλά, η χθεσινή κίνηση του Κώστα Καϊάφα, δεν ήταν αναμενόμενη.

Μιλήσαμε για ξάφνιασμα. Όχι, για ανασφάλεια. Τέτοιο πράγμα δεν υπήρξε. Γιατί ο νεαρός είχε αγωνιστεί στο ματς με την Ανόρθωση και πρόλαβε να δείξει στοιχεία των ικανοτήτων του. Το χθεσινό ματς ήταν ακόμη μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας, από το προηγούμενο. Ο μικρός όμως σε μια επίδειξη ικανοτήτων, συνδυασμένη με αυτό που λέμε, άγνοια κινδύνου, έκανε χθες, ρεσιτάλ ικανοτήτων. Και μας έκανε να τρίβουμε όλοι τα μάτια μας.

Στο 12′ απέκρουσε σουτ του Γκιέ από κοντά, κλείνοντας τη γωνιά του. Στο 14′ απέκρουσε το σουτ του Ούγκο Λόπεζ από πολύ κοντά. Στο 23′ μετά από κεφαλιά του Γκουλόν η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και την απέκρουσε πριν πάει στα δίκτυα. Εκεί όπου όμως άφησε άφωνους τους πάντες ήταν στη φάση του 73’ στο σουτ του Ρόσα στο «Γ» της εστίας του. Σηκώθηκε και … πήδηξε στο Θεό, αποκρούοντας τη μπάλα για να μην καταλήξει στα δίκτυα του. Μόνο αυτά,… περιλάμβανε το ρεσιτάλ.
Λειτούργησε ως πολύπειρος κήπερ, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας και τα εύσημα από τους συμπαίκτες του και το προπονητή του. Σημαντικότερο γεγονός γιαυτόν η… έφοδος του Αντώνη Γιωργαλλίδη στο γήπεδο, μετά τη λήξη για να τον σφίξει στην αγκαλιά του εκφράζοντας με πολύ παραστατικό τρόπο την εκτίμηση στο ταλέντο του. Και ασφαλώς τη στήριξη του.

Ο νεαρός πορτιέρο έδειξε χθες σπάνια προσόντα που συνθέτουν ένα εξαιρετικά ταλαντούχο κήπερ, με προδιαγραφόμενο λαμπρό μέλλον. Η…  αναρρίχηση του εικοσιενός μόλις χρόνων Κωνσταντίνου Παναγή, μόλις άρχισε. Το… βουνό που έχει να ανέβει, είναι πολύ ψηλό. Και κακοτράχαλο. Αν το ανεβεί, θα δικαιωθεί και η χθεσινή γενική εκτίμηση. Ότι δηλαδή η Ομόνοια βρήκε κήπερ για πολλά χρόνια.