Home TOP NEWS Τα τέσσερα πουλέν του Καϊάφα

Τα τέσσερα πουλέν του Καϊάφα

kaz-kosmos-apollon301


Άσχετα με το ποια κατάληξη θα έχει η φετινή σεζόν για την ΟΜΟΝΟΙΑ, που παλεύει για έξοδο στην Ευρώπη, τα κέρδη είναι πολλά.

 

Πέραν του προφανούς που είναι η βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει και φυσικά η καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, ο Κώστας Καϊάφας μπορεί να νιώθει δικαιωμένος για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού βασικού κορμού και φυσικά για την προσθήκη και προώθηση νεαρών Κύπριων ποδοσφαιριστών που αποτελούσαν είδος προς εξαφάνιση!

Του Γιώργου Σαζεΐδη, sentragoal.com.cy

Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πολλά χρόνια πίσω και δη στην εποχή των «ισχνών αγελάδων» (Μιλτιάδης Νεοφύτου) για να δούμε ρόστερ μπολιασμένο με το εγχώριο στοιχείο. Μόνο που εκείνη η εποχή με την τωρινή έχουν μία τεράστια διαφορά.

Τότε οι πράσινοι δαπάνησαν δεκάδες εκατομμύρια για να μαζέψουν στο «Ηλίας Πούλλος»… όλη την Εθνική Κύπρου, ενώ φέτος με ψίχουλα έφερε τέσσερα ταλέντα που έγιναν πουλέν του και εξελίχθηκαν από λύσεις ανάγκης σε πρωταγωνιστές, βάσει και του χρόνου συμμετοχής τους. Αυτοί είναι που θα αποτελέσουν, τα επόμενα χρόνια, τη βάση πάνω στην οποία θα «χτίσει» η ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΝΑΓΗ: Πήρε τελευταίος, από τους υπόλοιπους, το βάπτισμα του πυρός και παιχνίδι με παιχνίδι κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Το ύψος, τα μεγάλα του χέρια, τα αντανακλαστικά και οι σίγουρες επεμβάσεις του είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζουν. Το καλοκαίρι ήταν νούμερο τρία πίσω από τους Μορέιρα και Γιωργαλλίδη και σε λίγους μήνες έγινε νούμερο ένα!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Ο ορισμός της λέξης «λαχείο». Ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ μετά από πολύ καλή σεζόν στη Δόξα και από τις 22 Νοεμβρίου δεν βγαίνει από την εντεκάδα ούτε με… προεδρικό διάταγμα. Δυνατός, με σωστές τοποθετήσεις και «καθαρά» μαρκαρίσματα, δεν περιορίζεται μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα, αφού ενίοτε δημιουργεί και σκοράρει. Το γκολ του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ψηφίστηκε από τον ΠΑ.Σ.Π ως το καλύτερο της σεζόν.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΥΛΑΚΤΟΥ: Το… άλλο μισό του Οικονομίδη, στη μεσαία γραμμή, ήταν το «πουλέν» του Καϊάφα στην Αλκή, στην οποία ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Με μακρινή μπαλιά ακριβείας, διορατικότητα και ευχέρεια στις κάθετες πάσες έχει ως κύριο προσόν του το γεγονός πως ζητά συνεχώς μπάλα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και τις πλείστες φορές το παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ περνάει από τα πόδια του.

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ποδοσφαιριστής γέννημα-θρέμμα του «τριφυλλιού», ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, αλλά τελευταίως δείχνει να καθιερώνεται στο αρχικό σχήμα. Το κάνει, μάλιστα, σε μία νέα θέση για τον ίδιο, αυτήν του δεξιού μπακ, και χωρίς να δείχνει ιδιαίτερες αδυναμίες. Την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΚ τα πήγε περίφημα απέναντι στον πολύ ποιοτικό Βάντερ, ενώ όποτε του δίνεται η ευκαιρία, βοηθάει και επιθετικά με την ταχύτητα και την πολύ καλή σέντρα που έχει.