Home TOP NEWS Εκπληκτική ατμόσφαιρα – επεισόδια… ένας κανονισμός δρόμος!

Εκπληκτική ατμόσφαιρα – επεισόδια… ένας κανονισμός δρόμος!

gate9old


Στην Κύπρο μέχρι πριν λίγα χρόνια όταν άναβαν οι οπαδοί φωτοβολίδες στις κερκίδες μεταφραζόταν από όλους ως εξαιρετική ατμόσφαιρα, ενώ πλέον ως… επεισόδια! Ναι τέτοια ανωμαλία, αφού στις περιγραφές των αγώνων παλαιότερα μετά από κάποιο γκολ, για παράδειγμα, αν όλο το βόρειο πέταλο “καιγόταν” ο σπορτκάστερ θα έλεγε είναι καταπληκτικό αυτό που βλέπουμε, σε αντίθεση με το σήμερα που εάν μια ή δύο φωτοβολίδες ανάψουν στην κερκίδα θα τους χαρακτηρίσει ανεγκέφαλους.

Πλέον εκτός από αυτό, φτάσαμε στα χρόνια όπου μετά από ένα αριθμό παραπομπών για άναμμα φωτοβολίδων, το σωματείο τιμωρείται με κεκλεισμένων των θυρών αγώνες. Φυσικά είχαμε και μεταβατικό στάδιο, αν κάποιοι θυμάστε τις γελοιότητες, όταν με το παραμικρό άναμμα φωτοβολίδων ο διαιτητής διέκοπτε τον αγώνα.

rapidwien

Λοιπόν, σε μια χώρα, Ευρωπαϊκή σε αντίθεση με τη δική μας, οι υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου κατάλαβαν ότι με τα πρόστιμα και τον πόλεμο προς τους οπαδούς δεν θα καταφέρουν τίποτα. Στην Αυστρία, οι οπαδοί της Ραπίντ Βιέννης βρίσκονταν συνεχώς στο… εδώλιο (βασικά η ομάδα τους) λόγω άναμμα φωτοβολίδων και συχνά τους έκλειναν το πέταλο. Οι οπαδοί δεν αποδέχτηκαν σε καμία περίπτωση τους γελοίους κανονισμούς που έφερναν μάλιστα μεγάλα πρόστιμα στο σύλλογο και πολέμησαν μέχρι τέλους. Πλέον βρέθηκε μια λύση μεταξύ της ομοσπονδίας και του συλλόγου, που επιτρέπουν στους οπαδούς να ανάβουν φωτοβολίδες (μόνο και όχι ασφαλώς ρίξιμο κροτίδων ή πυροτεχνημάτων που για αυτά απαιτείται μηχανισμός). Μάλιστα έθεσαν και ένα συγκεκριμένο αριθμό, δηλαδή οι οργανωμένοι δικαιούνται άναμμα φωτοβολίδων τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όπως και κάθε φορά που η ομάδα τους πετυχαίνει γκολ. Φυσικά, όλα αυτά είναι επιτρεπτά μόνο στο πέταλο, εκεί όπου χαρακτηρίζεται ως ζώνη ασφαλείας.

Gate9old

Οι κανονισμοί σε όλες τις χώρες, όπως και στη δική μας, αποφασίζονται από τους ανθρώπους στην ομοσπονδία. Στο τέλος της ημέρας, αυτοί καθορίζουν τη γραμμή από το τι είναι ορθό και τι λανθασμένο, μιλώντας πάντα βάσει των κανονισμών. Εκεί τώρα άλλαξαν τον κανονισμό και δεν θα τιμωρείται η ομάδα τους για κάτι που παλαιότερα δεν θα επιτρεπόταν. Όλα αλλάζουν, όμως χρειάζεται άτομα που αγαπούν το άθλημα και μπορούν να αντιλαμβάνονται τι ζητάει κάθε πλευρά και να κάνουν υποχωρήσεις σε κάποια θέματα… Τι να λέμε όμως τώρα, από τη στιγμή που βάλθηκαν ήδη όλοι να διώξουν όχι μόνο τους οργανωμένους αλλά και όλο τον κόσμο από τα γήπεδα με τη λεγόμενη κάρτα οπαδού!