Home TOP NEWS Οι λόγοι που οδήγησαν στην έφεση

Οι λόγοι που οδήγησαν στην έφεση

anakoinosi 3


Με ανακοίνωση της η ΟΜΟΝΟΙΑ, ενημερώνει τους λόγους που την οδήγησαν να κάνει έφεση κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή:

Το Σωματείο μας ενημερώνει ότι έχει καταχωρίσει έφεση ενώπιον του Εφετείου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή, κ. Αριστοτέλη Βρυωνίδη, για επιβολή χρηματικής ποινής στο Σωματείο μας ύψους 8000 ευρώ, για ανακοίνωση που εξέδωσε στις 3 Μαρτίου 2015.

Οι λόγοι που οδήγησαν το Σωματείο μας στην άσκηση έφεσης:

1) Το ύψος της ποινής, το οποίο είναι έκδηλα υπερβολικό.

2) Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για επιβολή προστίμου ύψους 8000 ευρώ, κρίνεται ως αναιτιολόγητη και θα πρέπει να παραμεριστεί.

3) Ο Αθλητικός Δικαστής λανθασμένα ή/και παράτυπα ή/και παραβιάζοντας κάθε κανόνα φυσικής δικαιοσύνης, λειτούργησε και ως κατήγορος και ως δικαστής, αφού το ίδιο άτομο αποφάσισε την παραπομπή του Σωματείο μας, το ίδιο άτομο αποφάσισε την ενοχή του και το ίδιο άτομο αποφάσισε την επιβληθείσα ποινή.

4) Τα άρθρα των Πειθαρχικών Κανονισμών στα οποία στηρίχθηκε ο Αθλητικός Δικαστής για να επιβάλει ποινή (όπως και πολλά άρθρα στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς), προβλέπουν κατώτατη ποινή, κάτι που αντιβαίνει ρητά στο άρθρο 12.3 του Συντάγματος, καθότι επιτάσσουν στον αθλητικό Δικαστή να επιβάλει κατ” ελάχιστη ποινή και του αποστερούν το δικαίωμα να επιλέξει την κατάλληλη ποινή υπό τις περιστάσεις.

5) Ο Αθλητικός Δικαστής δεν έχει αρμοδιότητα ή/και δικαιοδοσία εκδίκασης οποιασδήποτε καταγγελίας ή παραπομπής παραπέμπεται ενώπιον του ή/και υπάρχει κακή σύνθεση της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ ή/και του Αθλητικού Δικαστή.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδίκαση της έφεσης, έχοντας εμπιστοσύνη στην αμεροληψία και τη νομική επάρκεια όλων των Νομικών που απαρτίζουν το Εφετείο.