Home TOP NEWS Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα

Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα

kaz-omo-ano-b-55


Αυτό που θέλησε να κάνει ο Καϊάφας από την αρχή της σεζόν, «χτίζοντας» μια νέα ΟΜΟΝΟΙΑ με περιορισμένο μπάτζετ σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, ήταν η δημιουργία ομάδας συνόλου.

 

Του Κώστα Καλλή, “Ο Φιλελεύθερος

Αυτό πήρε χρόνο, όμως σταδιακά απέδωσε και βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Στο συγκεκριμένο σημαντικό στοιχείο θα επενδύσει και για τη νέα σεζόν, αφού πλέον οι βάσεις τέθηκαν και πρόθεση του Κύπριου τεχνικού είναι η διατήρηση του βασικού κορμού που θα κάνει το έργο του πιο απλό.

Το ομαδικό πνεύμα και ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα, είναι στοιχεία ενδεικτικά τους παιχνιδιού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τα μέσα περίπου της σεζόν και ένθεν. Άλλαξε κατά πολύ ο τρόπος παιχνιδιού της.

Ο τραυματισμός του Ποτέ στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Απόλλωνα, ποδοσφαιριστή στον οποίο οι πράσινοι στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο σκοράρισμα, αφού ο επιθετικός από το Μπενίν έδειξε μεγάλη ευχέρεια, άλλαξε άρδην τον τρόπο και την φιλοσοφία του παιχνιδιού τους. Μέχρι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο Ποτέ είχε πετύχει τα 15 από τα 30 γκολ της ομάδας του. Ποσοστό 50%!

Αναπόφευκτα το «τριφύλλι» έπρεπε να ζήσει και χωρίς τον Ποτέ. Είχε τις λύσεις από άλλους ποδοσφαιριστές, με το παιχνίδι τους να διαφοροποιείται σε κάποιο βαθμό, αφού το γκολ θα έπρεπε να έρθει από άλλους ποδοσφαιριστές, περιφερειακούς και όχι μόνο.

Κυρίαρχο στοιχείο, που κάνει τη διαφορά και το «τριφύλλι» κέρδισε τις εντυπώσεις από τον Ιανουάριο και μετά, με εξαίρεση βέβαια κάποια ματς, είναι το ομαδικό πνεύμα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ομάδα συνόλου, δεν στηρίζεται σ’ ένα ή δυο ποδοσφαιριστές και το απέδειξε πολλές φορές, όταν απουσίαζε ο Ασίς, που θεωρείται ο ηγέτης της.

Τα γκολ από τους Φοφανά και Κιρμ στο πρόσφατο ματς με την Ανόρθωση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, ο Ποτέ δεν είδε δίχτυα μετά την επάνοδό του από τον σοβαρό τραυματισμό του, είναι ενδεικτικό ότι οι πράσινοι, πλέον, δεν στηρίζονται στον πρώτο σκόρερ τους. Τα πέντε γκολ από τον Ασίς και από τέσσερα για τους Κιρμ και Φοφανά, αυτό «φωνάζουν».