Home TOP NEWS Σαν τον Νούνο Ασίς κανείς!

Σαν τον Νούνο Ασίς κανείς!

pod-aek-omo-goal-assis


Λίγο πριν κλείσει τα 38 του χρόνια παραμένει παίκτης-κλειδί, σε βαθμό που δεν περίμενε ούτε ο Καϊάφας

«Η φιλοσοφία μου είναι να υπάρχει ομαδικότητα, για να μη χρειαζόμαστε μεγάλο ηγέτη. Για εμένα, πάνω από όλα, είναι θέμα ομάδας. Αν κάνουμε δυνατή ομάδα, δεν θα έχουμε πρόβλημα». Αυτήν την απάντηση έδωσε ο Κώστας Καϊάφας στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της φετινής σεζόν, μέσα Ιουνίου, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, κατά πόσο η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει παίκτη-ηγέτη. Προφανώς και ο συνάδελφος πήρε το ερέθισμα για να κάνει τη συγκεκριμένη ερώτηση από την εξέλιξη που είχε προηγηθεί 2-3 εβδομάδες, με τον Νούνο Ασίς να τίθεται εκτός πλάνων του τεχνικού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για οικονομικούς αλλά και… ηλικιακούς λόγους.

    Του Ανδρέα Βιολάρη / Sigmalive

Χαρακτηριστική και η ραδιοφωνική δήλωση του προέδρου των «πρασίνων» την ίδια περίοδο. «Έχει τελειώσει το συμβόλαιό του. Το να προτείνει τον εαυτό του μόνο δεν είναι αρκετό. Ο Νούνο είναι και μιας ηλικίας. Είχαμε δύο ποδοσφαιριστές αυτής της ηλικίας και αγωνίζονταν από ένα ημίχρονο. Δεν είναι στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας», ήταν τα λόγια του κ. Δώρου Σεραφείμ.

Το τι ακολούθησε είναι λίγο-πολύ γνωστό. Ο Νούνο Ασίς δέχθηκε στενό… μαρκάρισμα από τον Λούκα Φανιέρο, ο γάμος με τον Ερμή δεν έγινε ποτέ, αρχές Ιουλίου επέστρεψε στην ΟΜΟΝΟΙΑΣ (με σαφώς μειωμένες οικονομικές απολαβές) και έκανε πράξη αυτό που υποσχέθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, παρά το γεγονός ότι όδευε προς το 37ο έτος της ηλικίας του. «Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη και τη στήριξή του. Ο κόσμος ήταν και ο λόγος που περίμενα μέχρι τώρα για να πάρω την απόφασή μου. Να περιμένουν από εμένα αυτά που τους είχα δείξει τα προηγούμενα δύο χρόνια. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ΟΜΟΝΟΙΑ», δήλωσε σχετικά ο Ασίς.

Και όντως, όχι μόνο έδωσε τον καλύτερό του εαυτό από το ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά στην πορεία άφησε… εκτεθειμένο τον προπονητή του (και τη συντριπτική πλειοψηφία του φίλαθλου κοινού για να ακριβολογούμε), ο οποίος μίλησε για ομάδα συνόλου χωρίς παίκτη-ηγέτη. Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 38 του χρόνια, παραμένει ένα βασικό και αναντικατάστατο μέλος, βαρόμετρο για την ομάδα του, προσφέρει φοβερές ποδοσφαιρικές παραστάσεις και αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, παίκτη-κόσμημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ και τα κυπριακά γήπεδα γενικότερα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η αναγνώριση που απολαμβάνει από σύσσωμο το φίλαθλο κοινό της Κύπρου. Τελευταία, τρανή απόδειξη, το χειροκρότημα που κέρδισε ο Νούνο Ασίς από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ στο πρόσφατο ντέρμπι «αιωνίων!

pod-omo-axna-b77-kaiafas-assis

Ψάχνοντας τον αντι-Ασίς
Έντεκα μήνες μετά την προαναφερθείσα δήλωση του Κώστα Καϊάφα, ο τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν περίμενε πως θα αποτελούσε τόσο μεγάλο πονοκέφαλο η απουσία και η αντικατάσταση του Ασίς στην ενδεκάδα. Το πόσο μεγάλη είναι η συνεισφορά του φαίνεται στον τρόπο που αγωνίζεται ο Πορτογάλος άσος, αλλά περισσότερο στους αγώνες που δεν παίζει.

Ενόψει του αυριανού, σημαντικού ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση, ο τεχνικός της ΟΜΟΝΝΟΙΑΣ ψάχνει εκείνες τις λύσεις που θα περιορίσουν στον ελάχιστο βαθμό τις… παρενέργειες που δημιουργεί η απουσία του ηγέτη της ομάδας. Ρόλο αντι-Ασίς θα μπορούσε να αναλάβει ο Κριστοβάο Ράμος. Ο Πορτογάλος δεν είναι όμως σιγουρο ότι θα είναι έτοιμος. Χθες ακολούθησε μέρος του κανονικού προγράμματος και σήμερα θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του. Αν τελικά δεν είναι σε θέση να πάρει φανέλα βασικού ο Ράμος, τότε ο Καϊάφας θα αναγκαστεί να πάει σε ένα πιο συντηρητικό ή πιο επιθετικό πλάνο. Το πρώτο θα συμβεί στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει παίκτη στα χαφ που δεν είναι το ίδιο επιθετικογενής, όπως π.χ. ο Φυλακτού ή ο Λεάντρο, και στη δεύτερη η χρησιμοποίηση δύο επιθετικών (Ποτέ και Γκαρσία). Με τον Κώστα Καϊάφα όμως ποτέ δεν ξέρεις. Δεν αποκλείεται να βγάλει και πάλι άσο από το μανίκι του και να παρατάξει ενδεκάδα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σήμερα.

pod-apoel-omo2-5-5 assis