Home TOP NEWS Της φαντασίας μας;

Της φαντασίας μας;

pod-apoel-omo1-38


Μας έλεγαν προκατειλημένους, μας έλεγαν φαντασιόπληκτους και διάφορα άλλα. Σιγά σιγά, όλες οι ομάδες ανοίγουν τα μάτια τους και αναγνωρίζουν πως υπάρχει κατεστημένο, πως οι διαιτητές σφυρίζουν μονόπλευρα, πως κάποιοι παίρνουν διαφορετικά σφυρίγματα.

Θέλετε αποδείξεις; Πιο κάτω παραθέτουμε λίστα με τις κόκκινες κάρτες σε παιχνίδια ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ τα τελευταία 13 χρόνια. Η διαφορά σοκάρει οποιονδήποτε δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά δεν προκαλεί καμία έκπληξη στους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Συνολικά 13 φορές η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχθηκε κόκκινη, τις περισσότερες άδικα, ενώ μόλις τρεις φορές δέχθηκε κόκκινη ο αιώνιος! Μάλιστα η μια ήταν στο 80′ με τη νίκη στο τσεπάκι τους, μια σε παιχνίδι που ήδη η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιζε με δέκα και επανέφερε τις ισορροπίες και άλλη μια στο 95′ ενός αδιάφορου παιχνιδιού! Για την ιστορία να πούμε ότι μόνο φέτος, είχαν στα 4 παιχνίδια πρωταθλήματος καραμπινάτες κόκκινες οι Καρλάο, Λάνιγκ, Μοράις και εσχάτως ο Ρίσε. Σωστά μαντέψατε, πήραν 0 κόκκινες.

Προκαλούμε όλες τις ομάδες να κάνουν το ίδιο. Τα αποτελέσματα, τα ξέρουμε όλοι. Το έχουμε ξαναπεί, στην Κύπρο ευνοείται συστηματικά το κακομαθημένο παιδί της ομοσπονδίας και περιστασιακά διάφοροι βλάκες που νομίζουν πως δάμασαν το σύστημα.

Πιο κάτω όλες οι κόκκινες σε αιώνια ντέρμπι Πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Ξεκινάμε:

Στο δεύτερο αιώνιο ντέρμπι της περιόδου 2002-03 και συγκεκριμένα της 25ης αγωνιστικής, ο Κώστας Καϊάφας αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινα κάρτα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, στη νίκη του Αποέλ με 4-3. Ο αρχηγός είχε σκοράρει ένα γκολ εκείνη την ημέρα, ενώ μια αγωνιστική αργότερα σήκωσε το 19ο τρόπαιο Πρωταθλήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Επόμενη κόκκινη κάρτα που δόθηκε σε αιώνιο ντέρμπι ήταν στην 5η αγωνιστική της περιόδου 2004-05, όταν ο Μάριος Ηλία του Αποέλ αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα στο 80ο λεπτό. Η ομάδα του κέρδισε εκείνη την ημέρα με 3-1.

Την περίοδο 2005-06 στο ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ για τη 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, ο αιώνιο αντίπαλος κέρδισε με 2-1. Το σκορ μέχρι οι δύο ομάδες έπαιζαν με 11 παίκτες ήταν ισόπαλο, όμως ο Κίττος αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα και οι ισορροπίες άλλαξαν εναντίον μας.

kokkines kitt

Ημιτελικά Κυπέλλου 2005-06, πρώτος αγώνας ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ. Στο 80ο λεπτό το σκορ βρίσκεται στο 2-2 και ο Μούσα Μγκούνι αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα. Λίγο αργότερα ήρθε το γκολ για το Αποέλ, όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να ισοφαρίσει τελικά σε 3-3.

Μια χρονιά αργότερα, 2006-07, πάλι στα ημιτελικά του Κυπέλλου, βρέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο αιώνιοι. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε τον επαναληπτικό η ΟΜΟΝΟΙΑ, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς. Ο Κυπροποιημένος πλέον παίκτης αποβλήθηκε στο 66ο λεπτό, στην προσπάθεια του Αποέλ και των διαιτητών να ανατρέψουν το 2-1 με το οποίο έχαναν και έφερνε τον αποκλεισμό. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε και η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε την πρόκριση.

Τρίτη σερί χρονιά(2007-08) στα ημιτελικά του Κυπέλλου κληρώνονται μαζί οι δύο αιώνιοι, με την ΟΜΟΝΟΙΑ ούτε αυτή τη φορά να τελειώνει παιχνίδι με 11 παίκτες. Το Αποέλ ήθελε νίκη για να προκριθεί, απέναντι σε μια δυνατή ΟΜΟΝΟΙΑ που είχε προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα, στον οποίο κέρδισε με 2-1. Οι ισορροποίες στον επαναληπτικό άλλαξαν γρήγορα αφού στο 31ο λεπτό ο Μπερνάρντο Βασκονσέλος δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα και άφησε με 10 παίκτες το τριφύλλι. Το Αποέλ πήρε προβάδισμα λίγο αργότερα, που του έδινε την πρόκριση. Ο Έλληνας διαιτητής που ήρθε να σφυρίξει το ντέρμπι αυτό απέβαλε και παίκτη του Αποέλ στο 62ο λεπτό. Ο Χρύσης Μιχαήλ δέχτηκε κόκκινη κάρτα, με την πρόκριση να μην αλλάζει χέρια στο διάστημα που απέμεινε.

Με 10 ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε και το αιώνιο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της περιόδου 2008-09 η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Ντικουμάνα δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε το Αποέλ για να σκοράρει και να κερδίσει στο τέλος με 1-0.

kokkines diku)

Στη 18η αγωνιστική της περιόδου 2010-11, η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχτηκε κόκκινη κάρτα, με τον Εσπασαντίν να φεύγει για τα αποδυτήρια στο 71ο λεπτό και η ομάδα μας να μένει με 10 παίκτης για τη συνέχεια του ντέρμπι. Μέχρι εκείνο το σημείο, η ομάδα μας βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0 και προσπαθούσε να ισοφαρίσει, όμως τελικά δεν άλλαξε κάτι αφού ήταν δύσκολο κόντρα… σε 12 αντιπάλους. Η δεύτερη κίτρινη που δέχτηκε ο Ισπανός ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν για κεφαλιά στο κέντρο του γηπέδου, με το διαιτητή… να βλέπει χέρι!

kokkines espa

Στο αιώνιο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, περιόδου 2011-12, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήγε αήττητη και έτοιμη για νίκη. Μέχρι το 31ο λεπτό όλα πήγαιναν ρολόι, με τους πράσινους να προηγούνται με 1-0 και να στέκουν καλά στον αγωνιστικό χώρο όμως εκείνη το λεπτό οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Ιάγκο Μπουθόν πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την ομάδα μας να αποδυναμώνεται και τελικά να δέχεται την πρώτη της ήττα στη χρονιά με 3-1.

Ούτε στο δεύτερο γύρο, 26η αγωνιστική στη χρονιά 2011-12, μας άφησε η διαιτησία να έχουμε ίσες πιθανότητες με το Αποέλ για τη νίκη, αφού στο 45ο λεπτό ο Αλωνεύτης(πριν πάει στη βρωμιά) αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η κόκκινη που έδειξε ο διαιτητής ήταν λανθασμένη και έκρινε ως μέχρι ένα βαθμό το αποτέλεσμα(0-0), αφού για ένα ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε με παίκτη λιγότερο και θα μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012, σημειώστε την ημερομηνία, προτελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ της περιόδου 2011-12. Πέρασαν οκτώ χρόνια για να δεχτεί κόκκινη κάρτα το Αποέλ σε αιώνιο ντέρμπι, όμως τη μεγαλύτερη έκπληξη μας κάνει αυτός που τη δέχτηκε, ο Νούνο Μοράις! Η κάρτα φυσικά που αντίκρισε στο αιώνιο ντέρμπι ήταν στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ όλα είχαν κριθεί… Ο ποδοσφαιριστής που θα έπρεπε να είχε σπάσει κάθε ρεκόρ κόκκινων καρτών, όμως βρισκόμαστε στην Κύπρο και ο συγκεκριμένος έχει ασυλία! Σίγουρα το ρεκόρ παίκτη με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες που δεν δόθηκαν είναι δικό του και μάλιστα με τεράστια διαφορά από το 2ο.

Αιώνιο ντέρμπι περιόδου 2012-13, 18η αγωνιστική, ΟΜΟΝΟΙΑ και Αποέλ εξήλθαν ισόπαλοι 1-1. Προσπάθησαν για τη νίκη και οι δύο ομάδες όμως καμιά δεν τα κατάφερε, με τους πράσινους να δυσκολεύονται περισσότερο αφού στα τελευταία στάδια του αγώνα έπαιζαν με 10 παίκτες. Στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ρενάτο Μαργκάσα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφού ο διαιτητής δεν άντεχε να βλέπει την ομάδα μας να πιέζει και είπε να μας αφήσει για ακόμη ένα παιχνίδι με παίκτη λιγότερο.

kokkines marg

Ούτε και τη φετινή αγωνιστική περίοδο, 2014-15, την γλύτωσε η ΟΜΟΝΟΙΑ, που στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χάρη Κυριάκου. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 72ο λεπτό και αποβλήθηκε από το ντέρμπι, που ολοκληρώθηκε με νικητή το Αποέλ με 1-0.

Μια από τις πιο γελοίες κόκκινες κάρτες σε αιώνιο ντέρμπι δόθηκε στην 7η αγωνιστική των πλέι-οφ του Πρωταθλήματος περιόδου 2014-15. Ο Ούτσα Λομπιανίτσε δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα μισού λεπτού, χωρίς καν να κάνει φάουλ και βασικά ακόμη δεν μάθαμε τους λόγους των δύο καρτών. Ως επακόλουθο, η ΟΜΟΝΟΙΑ αν και πάλεψε με 10 παίκτες έχασε τον αγώνα αφού είναι δύσκολο να παίζει εναντίον σε 11, πόσο μάλλον σε 12…