Home TOP NEWS Αποκλεισμός από τους «πράσινους» της Αθήνας

Αποκλεισμός από τους «πράσινους» της Αθήνας

OMONOIA1988 (1)
Η φάση του γκολ για τον Παναθηναϊκό στο Μακάρειο

Ένα χρόνο μετά τον αγώνα με την Ιρλανδική ομάδα που έχει σήμα το τριφύλλι, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει αντίπαλο πάλι ομάδα με τριφύλλι, αυτή την φορά Ελληνική. Η κληρωτίδα έβγαλε τον Παναθηναϊκό αντίπαλο της ομάδας μας στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Για τρίτη φορά η ΟΜΟΝΟΙΑ τίθεται αντιμέτωπη με Ελληνική ομάδα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Στο Μακάρειο στάδιο διεξήχθη η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Στο παιχνίδι αυτό κόπηκαν 21182 εισιτήρια.

ΟΜΟΝΟΙΑ – Παναθηναϊκός (1ος γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χαρίτου, Γιάννος Καλοθέου, Σωτήρης Τσίκκος, Γιώργος Χριστοδούλου, Ευαγόρας Χριστοφή, Κώστας Πέτσας (16′ Λευτέρης Μαύρος), Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Ανδρέας Γιατρού, Πανίκος Ξιούρουππας, Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης» (75′ Γιάννης Κουμπαρής), Γκιόργκι Τσίγκοφ.

Δυνατό παιχνίδι έγινε στο Μακάρειο. Οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ποτέ δεν ξέχασαν εκείνο τον αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, στο ΓΣΠ, που διακόπηκε στο ημίχρονο, και ο ΠΑΟ πήρε στα χαρτιά τη νίκη με 2-0. Και ήταν μεγάλη ευκαιρία για μια ρεβάνς. Στη μεγάλη αναμέτρηση των δύο «τριφυλλιών», αυτός της Αθήνας ήταν καλύτερο από αυτό της Λευκωσίας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε καλά, προσπάθησε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, αλλά νωρίς κατάλαβε ότι δεν θα ήταν εύκολο. Από την άλλη, το γρήγορο γκολ του ΠΑΟ έφερε την ανακούφιση και χωρίς να σπαταλήσουν πολλές δυνάμεις οι παίκτες έφθασαν στη νίκη που χρωματίστηκε με την αποβολή του Σαραβάκου.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε καλά τον αγώνα, αλλά εκεί που έδειχνε ότι μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ ήρθε το λάθος του Χαρίτου στο 13′ που παραχώρησε φάουλ έξω από την περιοχή του, κάνοντας βήματα. Το εκτέλεσε ο Σαραβάκος, και ο Μαυρίδης με κεφαλιά σημείωσε το 1-0 για τον ΠΑΟ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να πιέζει χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο ΠΑΟ στο 31′ έφθασε κοντά σ’ ένα δεύτερο γκολ όταν ο Νίλσεν πέρασε την μπάλα πάνω από τον Χαρίτου αλλά ο Χριστοδούλου έσωσε την ΟΜΟΝΟΙΑ, αποκρούοντας με αυτοθυσία. Στο 45′ ο Ξιούρουππας μόνος με τα δίκτυα δεν πρόλαβε την μπάλα σε παράλληλη σέντρα του Κάντηλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες στην αρχή, αλλά στο τελευταίο 20λεπτο έγινε άσχημο παιγνίδι. Στο 88′ ο Σαραβάκος μόνος με τον Χαρίτου πλάσαρε τον τερματοφύλακα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο «μικρός» αποβλήθηκε. Ένα δυνατό φάουλ από τον Καλοθέου έφερε τις διαμαρτυρίες του Σαραβάκου και προς έκπληξη όλων ο διαιτητής τού έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Έτσι τελείωσε ο αγώνας με νικητή τον ΠΑΟ, 1-0.

OMONOIA1988 (2)

Στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε ο επαναληπτικός, με 11798 εισιτήρια να κόβονται.

Παναθηναϊκός – ΟΜΟΝΟΙΑ (1ος γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χαρίτου, Γιάννος Καλοθέου, Σωτήρης Τσίκκος, Γιώργος Χριστοδούλου, Ευαγόρας Χριστοφή, Κωστας Πέτσας, Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Ανδρέας Γιατρού (71′ Λευτέρης Μαύρος), Πανίκος Ξιούρουππας, Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης» (79′ Κούλλης Ιακώβου), Γκιόργκι Τσίγκοφ.

Στον επαναληπτικό της Αθήνας η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε αλλά και πάλι ηττήθηκε. Το παιχνίδι, άλλωστε, αμαυρώθηκε από το άγριο βρισίδι, από μερίδα οπαδών του ΠΑΟ οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά «Η Κύπρος ανήκει στην Τουρκία», καθώς και άλλα αισχρότερα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να απειλήσει τον ΠΑΟ. Στο 19′, κεφαλιά του Νίλσεν βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Δημόπουλος αστόχησε. Στο 24′ μακρινό σουτ του Δημόπουλου απέκρουσε σταθερά ο Χαρίτου. Το ίδιο έπραξε δύο λεπτά αργότερα στη σεντρα του Χατζηαθανασίου, αποκρούοντας προ του Νίλσεον.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟ είχε καθολική υπεροχή και στο 56′ ο Δημόπουλος με κεφαλιά σημείωσε το 1-0. Στο 59′, είχαμε βολίδα του Νίλσεν και η μπάλα καρφώθηκε στην άνω γωνία του Χαρίτου. Στο 65′ αποβλήθηκε ο Τσίγκοφ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στο 69′ ο Δημόπουλος είδε τον Χαρίτου να αποκρούει εκπληκτικά όταν βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στο 85′ πάλι ο Δημόπουλος ανενόχλητος με κεφαλιά δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο ένα γκολ.

Την πρόκριση πήρε ο ΠΑΟ, ο οποίος στη συνέχεια της διοργάνωσης αποκλείστηκε από τη Σρέντετς Σόφιας, με 0-2 και 0-1.

Τα γκολ των δύο παιχνιδιών σε Λευκωσία και Αθήνα: 

Πηγή: Tο βιβλίο του Γιώργου Στεφανίδη «40 Χρόνια Κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη, 1963-2003»