Home TOP NEWS Άξιζε περισσότερα!

Άξιζε περισσότερα!

THEODOTOU


Τον Ερυθρό Αστέρα έβγαλε η κληρωτίδα αντίπαλο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ το 2001. Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έγιναν δύο δυνατές αναμετρήσεις που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Το τριφύλλι δεν τα κατάφερε, αν και το πάλεψε πολύ, τόσο στη Λευκωσία όσο και στο Βελιγράδι!

Ακόμη μια χρονιά ξεκινάει τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις στην έδρα της η ομάδα μας. Στον αγώνα αυτό κόπηκαν 16756 εισιτήρια, με οπαδούς μας να κάθονται και στις τέσσερις κερκίδες του ΓΣΠ.

ΟΜΟΝΟΙΑ – Ερυθρός Αστέρας (Προκριματικός γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χριστοφή, Γιώργος Θεοδότου, Νικόλας Γεωργίου (46′ Γκούντερ Τίμπαουτ), Παναγιώτης Παναγιώτου, Πέτρος Κονναφής, Κυριάκος Μίτσιγγας, Κώστας Καϊάφας, Χάρης Νικολάου, Ράινερ Ράουφμαν, Βέσκο Μιχαήλοβιτς, Λευτέρης Κοντολεύτερος.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου, παραχώρησε τελικά ισοπαλία 1-1. Οι «πράσινοι» ήταν εντυπωσιακοί – ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος, οι Γιουγκοσλάβοι κινήθηκαν καλύτερα και κατάφεραν ν’ ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Πιάνοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ ανάγκασε τον φημισμένο αντίπαλο της σε παθητικό ρόλο. Στο 61′ ζήτησε πέναλτι όταν ο Ράουφμαν έκανε μπάσιμο στην περιοχή και σπρώχθηκε από αντίπαλο αμυντικό. Στο 70′ ο Τιμπάουτ κατάφερε με κοντινή προβολή να ισοφαρίσει και στη συνέχεια η ΟΜΟΝΟΙΑ να χάσει κραυγαλέες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Στο 72′ ο Τιμπάουτ, 77′ ο Καϊάφας και 89′ ο Κοντολεύτερος δεν μπόρεσαν να σημειώσουν έστω ένα γκολ που θα έδινε σίγουρα τη νίκη στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Τα γκολ στις δύο αναμετρήσεις: 

OMONOIA2000 (2)

Στο Μαρακλανά του Βελιγραδίου διεξήχθη ο επαναληπτικός. Στον αγώνα κόπηκαν 18145 εισιτήρια.

Ερυθρός Αστέρας – ΟΜΟΝΟΙΑ (Προκριματικός γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χριστοφή, Γιώργος Θεοδότου, Κυριάκος Μίτσιγγας (56′ Νικόλας Γεωργίου), Παναγιώτης Παναγιώτου, Πέτρος Κονναφής, Ιωακείμ Ιωακείμ, Κώστας Καϊάφας, Χάρης Νικολάου (66′ Αλέξης Πίττας), Ράινερ Ράουφμαν, Βέσκο Μιχαήλοβιτς, Γκούντερ Τίμπαουτ (56′ Λευτέρης Κοντολεύτερος).

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας αλλά στάθηκε άτυχη στο Βελιγράδι και ηττήθηκε από ένα κατώτερο Ερυθρό Αστέρας. Παίζοντας με ψυχή και πάθος κυνήγησε την πρόκριση μέχρι το τέλος αλλά η τύχη δεν της χαμογέλασε. Στο πρώτο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη και βρήκε μερικές ευκαιρίες αλλά δεν απείλησαν το τέρμα του Ερυθρού Αστέρα. Οι Γιουγκοσλάβοι που έδειχναν ικανοποιημένοι με το 0-0 του ημιχρόνου, στην επανάληψη άνοιξαν το σκορ στο 52′ με σουτ του Λέριντς.

Αμέσως μετά το γκολ δέχθηκαν την πίεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και στο 55′ οι «πράσινοι» έχασαν κλασική ευκαιρία με τον Καϊάφα όταν έστειλε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Αστέρα αλλά άουτ. Στο 63′ ο Ατσίμοβιτς είχε σουτ στο δοκάρι. Στο 71′ ο Καϊάφας με σουτ ξετίναξε τα δίκτυα και έδωσε νέες ελπίδες στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 79′, όμως, με φάουλ, ο σπεσιαλίστας Ατσίμοβιτς σημείωσε το 2-1. Στο 88′ ο Καϊάφας ήταν μόνος με τον τερματοφύλακα Ραντζέλοβιτς αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να του αποσπάσει την μπάλα πέφτοντας στα πόδια του.

Η μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ χάθηκε. Έτσι, ο Ερυθρός Αστέρας πήρε την πρόκριση, αλλά αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό από τη Λεβερκούζεν με 0-3 και 0-0.

Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση στο Βελιγράδι:

Πηγή: Tο βιβλίο του Γιώργου Στεφανίδη «40 Χρόνια Κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη, 1963-2003»