Home TOP NEWS Μπορούσε, είχε προβάδισμα, όμως δεν τα κατάφερε

Μπορούσε, είχε προβάδισμα, όμως δεν τα κατάφερε

OMONOIA1993
Φάση από τον πρώτο αγώνα

Από τα προκριματικά του Τσάμπιος Λιγκ ξεκίνησε η ΟΜΟΝΟΙΑ το 1993, που είχε απέναντι της την Ααράου. Η Ελβετική ομάδα ήρθε στην Κύπρο για τον πρώτο αγώνα και δέχθηκε την ήττα από το «τριφύλλι». Στον επαναληπτικό άλλαξαν ρόλους οι δύο ομάδες και τη νίκη πήρε η Ααράου, που πέρασε τελικά στην επόμενη φάση.


Με 18 χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό της, η ΟΜΟΝΟΙΑ υποδέχτηκε τους Ελβετούς. Στο Μακάρειο στάδιο στις 18 Ιουλίου, η ομάδας μας πέτυχε μια στενή σε σκορ νίκη.

ΟΜΟΝΟΙΑ – Ααράου (Προκριματικός γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χαρίτου, Γιάννος Καλοθέου, Ανδρέας Γιατρού (46′ Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης»), Γιώργος Χριστοδούλου, Ευαγόρας Χριστοφή, Κώστας Πέτσας, Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Κώστας Μαλέκκος (71′ Χρύσανθος Χρυσάνθου), Ντάβιντ Κιζιλασβίλι, Νεντίμ Τούτιτς, Πανίκος Ξιούρουππας.

Από τον προκριματικό γύρο ξεκίνησε την πρώτη της προσπάθεια στο Τσάμπιονς Λιγκ η ΟΜΟΝΟΙΑ. Κόντρα στην Ελβετική Ααράου κέρδισε μόνο με 2-1 στον πρώτο αγώνα που έγινε στο Μακάρειο. Οι «πράσινοι» έπαιξαν καλά όμως το στενό 2-1 προδίκαζε μεγάλη μάχη στον επαναληπτικό. Στο 15′ ο Κιζιλασβίλι μετά από σέντρα του Τούτιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ήταν ό,τι καλύτερο για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Χαρίτου έδωσε την ΟΜΟΝΟΙΑ στο 29′ σε κεφαλιά του Χέλντμαν. Στο 44′ κεφαλιά του Αλεφαντρόφ κτύπησε στο δοκάρι και σώθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα, στο 61, πάλι με τον Κιζιλασβίλι με δυνατό σουτ. Δεν χάρηκε το γκολ της η ΟΜΟΝΟΙΑ και η Ααράου στο αμέσως επόμενο λεπτό πέτυχε στον αιφνιδιασμό και ο Ρατίνιο μείωσε σε 2-1. Στο 68′ νέο δοάρι για την Ααράου πάλ με τον Αλεξαντρόφ. Στο 77′ σουτ του Βάιλερ, ο Χαρίτου απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Στο ίδιο λεπτό σουτ του Αλεξαντρόφ και νέο δοκάρι. Στο 85′ ο Ευαγόρας μόνος με τον Χίλφικερ δεν μπόρεσε να τον πλασάρει και ο τερματοφύλακας της Ααράου απέκρουσε με τα πόδια. Στην αντεπίθεση της Ααράου ο Ρατίνιο μόνος με τον Χαρίτου πλάσαρε άουτ.

 

Στο Μπρούκλιφελντ υποδέχτηκε η Ααράου την ομάδα μας, με 8356 εισιτήρια να κόβονται σε εκείνο το παιχνίδι.

Ααράου – ΟΜΟΝΟΙΑ (Προκριματικός γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χαρίτου, Γιάννος Καλοθέου, Ευαγόρας Χριστοφή, Κώστας Πέτσας, Χρύσανθος Χρυσάνθου, Κώστας Μαλέκκος (65′ Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος»), Ντάβιντ Κιζιλασβίλι, Νεντίμ Τούτιτς (56′ Γιώργος Σαββίδης), Πανίκος Ξιούρουππας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήταν πιστή στο ραντεβού της με την ιστορία και έχασε την πρόκριση αφού ηττήθηκε με 2-0. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προβλημάτισε με την απόδοση της, αφού σε ολόκληρο 90λεπτο δεν δημιούργησε την παραμικρή ευκαιρία.

Το 2-1 του πρώτου αγώνα, ναι, μεν, ήταν μια ασπίδα προστασίας, αφού με ισοπαλία προκρινόταν, αλλά οι Ελβετοί φρόντισαν νωρίς να την εξαφανίσουν. Μόλις στο 6′ ο Στίελ με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ για την Ααράου ανατρέποντας έτσι το 2-1 του πρώτου αγώνα. Η συνέχεια ήταν όλο Ααράου. Πολλές χαμένες ευκαιρίες αλλά καμία δεν απείλησε τον Χαρίτου. Κατέληγαν άουτ. Όμως στο 38′ ο Χέλντμαν με κοντινή κεφαλιά σημείωσε εύκολα το 2-0 για την Ααράου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ααράου συνέχισε να πιέζει χάνοντας ευκαιρίες αλλά η πιο μεγάλη χάθηκε στο 69′, όπου ο Βις μόνος με τον Χαρίτου μέσα στην περιοχή σούταρε απελπιστικά αόυτ. Έτσι χάθηκε η πρόκριση για την ΟΜΟΝΟΙΑ που δεν κατάφερε να δώσει τη χαρά της πρόκρισης στους οπαδούς της.

Η Ααράου στη συνέχεια της διοργάνωσης αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τη Μίλαν με 1-0 και 0-0.

Πηγή: Tο βιβλίο του Γιώργου Στεφανίδη «40 Χρόνια Κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη, 1963-2003»