Home TOP NEWS Έφτασε πιο κοντά από ποτέ… και της έκλεψαν την είσοδο στους ομίλους!

Έφτασε πιο κοντά από ποτέ… και της έκλεψαν την είσοδο στους ομίλους!

OMONOIA2014 (2)


Περίοδος 2014-15, όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτασε πιο κοντά από ποτέ για να προκριθεί σε Ευρωπαϊκό όμιλο. Οι ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα έδωσαν όλα και στους έξι αγώνες που έπαιξαν στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως στο τέλος τους έκλεψαν την επιτυχία μέσα από τα χέρια τους.

Το τριφύλλι ξεκίνησε με νίκη μέσα στο Μαυροβούνιο επί της Μπούντουσνοστ και κλείδωσε την πρόκριση στο ΓΣΠ. Στον επόμενο γύρο, αντίπαλος ήταν η Μέταλουργκ, με τους πράσινους να καθαρίζουν από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση πρόκριση και στο τέλος με δύο νίκες να περνούν στα πλέι-οφ. Ένα γύρο πριν τους ομίλους λοιπόν, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε ισοπαλία στον πρώτο αγώνα στη Ρωσία με αντίπαλο τη Ντινάμο και είχες μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης μέσα στο ΓΣΠ και με την παρουσία του κόσμου της. Η ομάδα μας κρατούσε το επιθυμητό αποτέλεσμα μέχρι και λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, όμως με τη βοήθεια της διαιτησίας, που όλο το βράδυ ήταν εναντίον μας, η πρόκριση κατέληξε στη Ντινάμο.

Μπούντουσνοστ – ΟΜΟΝΟΙΑ (Β’ Προκριματικός γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ζοσέ Μορέιρα, Άντονι Σκαραμοτσίνο (82′ Γεράσιμος Φυλακτού), Ούτσα Λομπιανίτσε, Γιόνας Ακουισταπάτσε, Χάρης Κυριάκου, Ρόντρι, Σερτζίνιο, Κριστοβάο Ράμος, Σότα Γκρικαλασβίλι (77′ Άλεξ Ρούμπιο), Ρομπέρτο Γκαρσία (86′ Μίκαελ Ποτέ), Αλίπιο Ντουάρτε.

Παίζοντας αρκετά καλά μέσα στο Μαυροβούνιο, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε τη νίκη που της έδωσε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης. Με το Ρομπέρτο Γκαρσία να ανοίγει το σκορ στο 36′ με σουτ εντός της περιοχής, η ομάδας μας πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα. Με κεφαλιά ο Ούτσα στο 79′ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα και έκανε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα στιγμιότυπα της πράσινης νίκης:

OMONOIA2014 (3)

ΟΜΟΝΟΙΑ – Μπούντουσνοστ (Β’ Προκριματικός γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ζοσέ Μορέιρα, Ούτσα Λομπζιανίτσε, Γιόνας Ακουισταπάτσε, Λεβάν Κακουμπάβα, Σερτζίνιο, Ρόντρι, Κριστοβάο Ράμος (64′ ‘Αλεξ Ρούμπιο), Χάρης Κυριάκου, Σότα Γκρικαλασβίλι (78′ Μίκαελ Ποτέ), Ρομπέρτο Γκαρσία, Αλίπιο Ντουάρτε (69’ Νούνο Ασίς).

Με τακτική για να κρατήσει τουλάχιστον το μηδέν στην άμυνα αγωνίστηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ και πήρε αυτό που ήθελε. Λευκή ισοπαλία, που αρκούσε και με το παραπάνω για το τριφύλλι να περάσει στην επόμενη φάση. Στο ΓΣΠ βρέθηκαν πέραν των 12 χιλιάδων οπαδών της ομάδας μας.

Τα στιγμιότυπα στον επαναληπτικό:

OMONOIA2014 (5)

ΟΜΟΝΟΙΑ – Μέταλουργκ (Γ’ Προκριματικός γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ζοσέ Μορέιρα, Ούτσα Λομπιανίτσε, Μίλαν Στεπάνοφ, Γιόνας Ακουισταπάτσε, Ρόντρι, Σερτζίνιο (72′ Γεράσιμος Φυλακτού), Γκαουσού Φοφανά (64′ Άλεξ Ρούμπιο), Κριστοβάο Ράμος, Νούνο Ασσίς (59′ Σότα Γκρικαλασβίλι), Μίκαελ Ποτέ και Ρομπέρτο Γκαρσία.

Παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο, το τριφύλλι επικράτησε με 3-0 και βρέθηκε με το ενάμιση πόδι στον επόμενο γύρο. Εκτός από τα τρία γκολ έχασαν και αρκετές ακόμη ευκαιρίες οι πράσινοι για περισσότερα τέρματα. Από νωρίς έδειξε τις προθέσεις της η ΟΜΟΝΟΙΑ, που άνοιξε το σκορ μόλις στο 9′ με το Ράμος, ενώ στο 14′ ο Ποτέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας. Ο Πορτογάλος πέτυχε ακόμη ένα γκολ, στο 57′, γράφοντας το τελικό 3-0. Οι κερκίδες του ΓΣΠ ήταν καταπράσινες με 16 χιλιάδες Ομονοιάτες.

Τα στιγμιότυπα της νίκης: 

OMONOIA2014 (4)

Μέταλουργκ – ΟΜΟΝΟΙΑ (Γ’ Προκριματικός γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ζοσέ Μορέιρα, Χάρης Κυριάκου (46′ Νούνο Ασίς), Γιόνας Ακουισταπάτσε, Μίλαν Στεπάνοφ, Ούτσα Λομπζιανίτσε, Ρόντρι, Σερτζίνιο (63′ Ονησίφορος Ρουσίας), Κριστοβάο Ράμος, Γκαουσού Φοφανά (74′ Άλεξ Ρούμπιο), Σότα Γκρικαλασβίλι και Μίκαελ Ποτέ.

Διαδικαστικού χαρακτήρα ο επαναληπτικός στα Σκόπια, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να παίρνει πάλι τη νίκη. Δεν είχε πολλές ευκαιρίες το παιχνίδι, με τους πράσινους να νοιάζονται πρωτίστως να μην δεχθούν γκολ. Τελικά, στο 54′ ο Νούνο Ασίς με ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Τα στιγμιότυπα του επαναληπτικού:

OMONOIA2014 (1)Ντινάμο Μόσχας – ΟΜΟΝΟΙΑ (Πλέι οφ – 1ος αγώνας) 

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ζοσέ Μορέιρα, Ούτσα Λομπιανίτσε, Γιόνας Ακουισταπάτσε, Μίλαν Στεπάνοφ, Ρενάτο Μαργκάσα, Σερτζίνιο, Ρόντρι, Νούνο Ασσίς (77′ Σότα Γκρικαλασβίλι), Γκαουσού Φοφανά (86′ Χάρης Κυριάκου), Κριστοβάο Ράμος, Μίκαελ Ποτέ (71′ Ρομπέρτο Γκαρσία).

Μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο η ΟΜΟΝΟΙΑ και ευτύχισε να πάρει προβάδισμα μόλις στο 2′ με το Λομπιανίτσε. Ο Σάμπα ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 33′ με κεφαλιά εντός περιοχής, αν και είχε προηγηθεί φάουλ πάνω στο Στεπάνοφ όμως δεν σφυρίχτηκε. Άντεξε το σφυροκόπημα της Ντινάμο η ομάδα μας, αφού οι Ρώσοι πίεσαν και για δεύτερο γκολ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν αυτή που το πέτυχε όμως, με μια βολίδα του Φοφανά στο 59′ να καταλήγει στα δίχτυα. Στην ισοφάριση έφτασαν πάλι οι Ρώσοι, που με γκολ του Μπούτνερ στο 72′ πέτυχαν το τελικό 2-2. Η Ντινάμο από το 62′ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κοκόριν με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα στιγμιότυπα από την πρώτη αναμέτρηση: 

OMONOIA2014 (6)

ΟΜΟΝΟΙΑ – Ντινάμο Μόσχας (Πλέι οφ – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ζοσέ Μορέιρα, Ρενάτο Μαργκάσα, Μίλαν Στεπάνοφ, Γιόνας Ακουισταπάτσε, Ούτσα Λομπιανίτζε, Ρόντρι, Σερτζίνιο, Νούνο Ασσίς (90′ Σότα Γκρικαλασβίλι), Γκαουσού Φοφανά (84′ Χάρης Κυριάκου), Κριστοβάο Ράμος και Μίκαελ Ποτέ (74′ Ρομπέρτο Γκαρσία).

Στο ΓΣΠ δεν έπεφτε καρφίτσα, είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη ημέρα sold out. Ο πράσινος λαός έσπρωξε την ομάδα μας φωνάζοντας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στα του αγώνα, η Ντιναμό αιφνιδίασε με γκολ στο 11′, όμως η ομάδα μας δεν τα έβαλε κάτω. Στο 23′ ο Ποτέ ισοφάρισε και το ΓΣΠ πήρε φωτιά. Να αναφέρουμε ότι είχαν προηγηθεί δύο καθαρότατα γκολ από το τριφύλλι που λανθασμένα ακυρώθηκαν… Με το 1-1 η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε την πρόκριση στα πόδια της και έβλεπε περισσότερο να μην δεχθεί γκολ, ενώ έψαχνε και ένα δεύτερο γκολ στις αντεπιθέσεις. Στο 73′ ο Βαινκέρ αποβλήθηκε και η Ντινάμο έπαιξε το υπόλοιπο του αγώνα με δέκα παίκτες. Όλα έδειχναν πως η ομάδα μας θα κρατούσε το ισόπαλο αποτέλεσμα και θα πανηγύριζε τελικά την πολυπόθητη πρόκριση, όμως λογαριάζαμε χωρίς το διαιτητή της αναμέτρησης. Στις καθυστερήσεις ο Σάμπα σκόραρε με κεφαλιά κάνοντας το 1-2, όμως το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει αφού προηγήθηκε οφ σάιντ στην αρχή της φάσης αλλά και φάουλ στη συνέχεια… Στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν άλλαξε τίποτα και έτσι η ΟΜΟΝΟΙΑ αποκλείστηκε ΑΔΙΚΑ από τη διοργάνωση…

Τα στιγμιότυπα του επαναληπτικού: