Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Έκανε για πρώτη φορά… το κάτι παραπάνω!

Έκανε για πρώτη φορά… το κάτι παραπάνω!

OMONOIA2009 (6)


Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνίζεται σε έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια μέσα στην ίδια χρονιά. Την περίοδο 2008-09 οι πράσινοι πήραν δύο προκρίσεις και έφτασαν ακόμη μια πριν τους ομίλους όμως δεν τα κατάφεραν. Πρώτος αντίπαλος ήταν η ΦΚ Μιλάνο από τα Σκόπία, την οποία το τριφύλλι άφησε εκτός με δύο νίκες. Στη συνέχεια βρέθηκε μπροστά στην ομάδα μας η ΑΕΚ και κάνοντας την έκπληξη την αποκλείσαμε με νίκη στην Αθήνα και ισοπαλία στο ΓΣΠ. Με την αγγλική Μάντσεστερ Σίτι ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να έρθει η πρόκριση, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να αποχαιρετά τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά.

ΟΜΟΝΟΙΑ – Φ.Κ. Μιλάνο (Α’ Προκριματικός γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Δημήτρης Μάρης, Ηλίας Χαραλάμπους, Μαρσέλο Πλετς, Τίμο Βέντζελ, Νοέλ Κασέκε, Άντον Ζλόγκαρ, Δημήτρης Χριστοφή (73′ Μουσταφά Μπαγκούρα), Κλέιτον Κρούζ (85′ Κούλλης Παύλου), Κλόντιαν Ντούρο, Σεμέδο Καφού (80′ Μπερνάρντο Βασκονσέλος).

Βήμα πρόκρισης έκαναν με τη νίκη τους, 2-0, οι πράσινοι στον αγώνα του ΓΣΠ, στον οποίο κόπηκαν 15.108 εισιτήρια. Με αυτογκόλ του Κουκάι στο 20′ πήρε προβάδισμα η ΟΜΟΝΟΙΑ, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ζλόγκαρ στο 64′.

OMONOIA2008

Φ.Κ. Μιλάνο – ΟΜΟΝΟΙΑ (Α’ Προκριματικός γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Χάμαντ Ντικουμάνα, Μαρσέλο Πλετς (78′ Ρασίντ Αλαμπί), Τίμο Βέντσελ, Ηλίας Χαραλάμπους, Νοέλ Κασέκε, Άντον Ζλόγκαρ, Δημήτρης Χριστοφή, Κλόντιαν Ντούρο (46′ Μουσταφά Μπανγκούρα), Κλέιτον Κρούζ, Φρανσίσκο Αγκίρε (63′ Σεμέσο Καφού).

Στο Κουμάνοβο πήγε για τον επαναληπτικό η ΟΜΟΝΟΙΑ και με νίκη 2-1 στο γήπεδο Γκράτσκι πήρε την πρόκριση. Οι Σκοπιανοί προηγήθηκαν με τον Στάτοβτσι στο 17′ και άρχισαν να ονειρεύονται. Τέλος στις ελπίδες τους έβαλε ο Δημήτρης Xριστοφή με γκολ στο 78′, ενώ τη νίκη χάρισε στην ομάδα μας ο Καφού στο 85′.

OMONOIA2008 (1)

ΑΕΚ – ΟΜΟΝΟΙΑ (Β’ Προκριματικός γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Χάμαντ Ντικουμάνα, Μαρσέλο Πλετς, Τίμο Βέντσελ, Ηλίας Χαραλάμπους, Άντον Ζλόγκαρ, Κλόντιαν Ντούρο (77′ Κώστας Καϊάφας), Νοέλ Κασέκε, Κλέιτον Κρούζ (81′ Στάθης Αλωνεύτης), Σεμέδο Καφού, Δημήτρης Χριστοφή (86′ Γιάννης Οκκάς).

Ιστορική νίκη για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Με τέρμα του Καφού στο 40′, η ομάδα μας πανηγύρισε μέσα στο ΟΑΚΑ τη νίκη. Περισσότεροι από δύο χιλιάδες πράσινοι ήταν έκαναν το ταξίδι για να είναι δίπλα στην τριφυλλάρα.

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ΟΜΟΝΟΙΑ:

OMONOIA2008 (4)

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΚ (Β’ Προκριματικός γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Χάμαντ Ντικουμάνα, Ηλίας Χαραλάμπους, Μαρσέλο Πλετς, Τίμο Βέντζελ, Νόελ Κασέκε, Άντον Ζλόγκαρ, Δημήτρης Χριστοφή (66′ Γιάννης Οκκάς), Κλέιτον Κρουζ (77′ Στάθης Αλωνεύτης), Κλόντιαν Ντούρο, Σεμέσο Καφού (89′ Κλαούντιου Νικουλέσκου).

Το ήθελε πάρα πολύ και τελικά τα κατάφερε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκλήρωσε στο κατάμεστο ΓΣΠ ότι είχε ξεκινήσει στην Αθήνα δύο εβδομάδες νωρίτερα. Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε η αναμέτρηση για το τριφύλλι, με το Ντούρο να ανοίγει το σκορ στο 11′ με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής. Πέντε λεπτά, όμως, αργότερα, ο Μπλάνκο ισοφάρισε σε 1-1.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σκόκο με δεύτερη κίτρινη στο 58′. Στο 70′ ο Ντούρο με ακόμη ένα υπέροχο γκολ έκανε το 2-1. Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να μειώσει στο 89′ με τον Παυλή.

Τα δύο γκολ της ομάδας μας:

OMONOIA2008 (5)

ΟΜΟΝΟΙΑ – Μάντσεστερ Σίτι (Α’ Γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Χάμαντ Ντικουμάνα, Ηλίας Χαραλάμπους, Μαρσέλο Πλετς, Τίμο Βέντζελ, Νοέλ Κασέκε, Δημήτρης Χριστοφή, Στάθης Αλωνεύτης (74′ Κλαούντιου Νικουλέσκου), Κλόντιαν Ντούρο, Γιάννης Οκκάς (80′ Κλέιτον Κρουζ), Φρανσίσκο Αγκίρε (46′ Μουσταφά Μπαγκούρα).

Γνώριζε από την αρχή της δυσκολία του αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως με τη βοήθεια και 20 χιλιάδων οπαδών της το πάλεψε. Η ομάδα μας άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντούρο στο 49′ όμως δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση από τον Τζό. Ο ίδιος παίκτες πέτυχε στο 72′ το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα: 

OMONOIA2008 (2)

Μάντσεστερ Σίτι – ΟΜΟΝΟΙΑ (Α’ Γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Χάμαντ Ντικουμάνα, Τίμο Βέντζελ, Μαρσέλο Πλετς, Ηλίας Χαραλάμπους,
Κώστας Καϊάφας (46′ Ρασίντ Αλαμπί), Άντον Ζλόγκαρ, Μουσταφά Μπαγκούρα (59′ Κλέιτον Κρουζ), Δημήτρης Χριστοφή (82′ Σεμέσο Καφού), Στάθης Αλωνεύτης, Γιάννης Οκκάς.

Για να ερχόταν η πρόκριση χρειαζόταν ένα μικρό θαύμα το τριφύλλι. Δεν έγινε τελικά και ήρθε ο αποκλεισμός, όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ έφυγε με το κεφάλι ψηλά από τη διοργάνωση. Ήττα με το ίδιο σκορ, 2-1, στο “Σίτι οφ Μάντσεστερ”. Άντεξε ένα ημίχρονο η ομάδα μας, με το σκορ στο 0-0, όμως στην επανάληψη οι “πολίτες” πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ. Στο 48′ ο Ελάνο έκανε το 1-0 και στο 55′ ο Φίλιπς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Για την ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε ο Αλαμπί στο 78′.

Τα γκολ του αγώνα: