Home TOP NEWS Επιστροφή με νίκη και… αποκλεισμό

Επιστροφή με νίκη και… αποκλεισμό

matchday (2) - Copy


Ένα χρόνο μετά την τουρκική εισβολή που έκανε αδύνατη τη συμμετοχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο, το τριφύλλι επιστρέφει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει μια Ισλανδική ομάδα στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της περιόδου 1975-76. Αν και στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα μας κέρδισε, στον επαναληπτικό δέχθηκε την ήττα και συνάμα τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Παλαιό ΓΣΠ, 21 Σεπτεμβρίου με 5717 οπαδούς στις κερκίδες, η ΟΜΟΝΟΙΑ υποδέχεται τους Ισλανδούς.

ΟΜΟΝΟΙΑ – Ακράνες (1ος γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Δήμος Ελευθεριάδης, Αντώνης Κωνσταντίνου «Τσιακλής», Χαράλαμπος Κοντογιώργης, Πέπης Ιακώβου, Παύλος Δράκος, Φίλιππος Δημητρίου (72′ Νίκος Σιακόλας), Χριστάκης Ομήρου «Μαυρής», Γκρέγκορυ Σάββα(61′ Ευριπίδης Τζάμπου «Ευρής»), Σωτήρης Καϊάφας, Νίκος Χαραλάμπους, Ανδρέας Κανάρης.

Απέναντι στην Ισλανδική ΙΑ Ακράνες, η ΟΜΟΝΟΙΑ σημείωσε νίκη μέσα στο ΓΣΠ με 2-1 και πήγε με ελπίδες στον επαναληπτικό του Ρέκιαβικ. Οι Ισλανδοί ξεκίνησαν τον αγώνα δυνατά παίζοντας πολύ σκληρά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήθελε να επιβάλει τον ρυθμό της και έστειλε τον πρώτο χαιρετισμό στην εστία της Ακράνες στο 5′, όταν δυνατή κεφαλιά του Καϊάφα σε φάουλ του Κανάρη απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ισλανδός τερματοφύλακας. Όμως, οι Ισλναδοί απάντησαν στο 11′ με βολίδα του Σβέινσον που εξουδετέρωσε με εντυπωσιακή προσπάθεια ο Ελευθεριάδης. Στο 30′ ένας κερυανός έφυγε από το πόδι του Μαυρή, ο Βάλτισον σταμάτησε την μπάλα πριν καταλήξει στα δίκτυα. Τελικά το σκορ άνοιξε στο 42′ η Ακράνες με κεφαλιά του Άλφρεντσον. Το γκολ αυτό σίγουρα έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Όμως, κατάφερε να γυρίσει το παιγνίδι στην επανάληψη και να πάρει μια σπουδαία νίκη. Στο 49′ ο Φίλιππος Δημητρίου έκανε το 1-1 με σουτ και λάθος εκτίμηση του Χέλγκασον και στο 57′ ο Μαυρής έδωσε τη νίκη στην ΟΜΟΝΟΙΑ με φοβερό σουτ μετά από δυνατό μπάσιμο που έκανε ο ίδιος από τα δεξιά. Στη συνέχεια η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτιαξε κι άλλες ευκαιρίες. Η Ακράνες ισοζύγισε το παιγνίδι και το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος.

 

Μπροστά σε 5573 θεατές μια εβδομάδα αργότερα διεξήχθη ο επαναληπτικός.

Ακράνες – ΟΜΟΝΟΙΑ (1ος γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Δήμος Ελευθεριάδης, Αντώνης Κωνσταντίνου «Τσιακλής», Χαράλαμπος Κοντογιώργης, Πέπης Ιακώβου, Παύλος Δράκος, Νίκος Σιακόλας, Χριστάκης Ομήρου «Μαυρής», Γκρέγκορυ Σάββα, Σωτήρης Καϊάφας (54′ Φίλιππος Δημητρίου), Νίκος Χαραλάμπους, Ανδρέας Κανάρης.

Στον επαναληπτικό η ΟΜΟΝΟΙΑ συνετρίβη με 4-0 και φυσικά αποκλείστηκε από την διοργάνωση. Η απόδοση της πρωταθλήτριας ήταν πολύ καλή και έχασε ευκαιρίες για να σημειώσει τέρμα. Η Ακράνες άνοιξε το σκορ στο 16′ με τον Χόλμγκρινσον. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν άντεξε. Ο Τ. Θόρνταρσον στο 50′ σημείωσε το 2-0 και στο 61′ ο Χόλμγκρινσον το 3-0. Ο Κ. Θόρνταρσον στο 79′ ολοκλήρωσε τη νίκη της ισλανδικής ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουαλλός διαιτητής Τζόουνς, που ορίστηκε να διευθύνει τη συνάντηση, είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα μια μέρα πριν ταξιδέψει στην Ισλανδία. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο επόπτης κ. Ρέινολντς, ενώ στη θέση του ορίσθηκε Ισλανδός επόπτης.

Για το πρώτο γκολ είχε παράπονα η ΟΜΟΝΟΙΑ, όταν ο Ισλανδός επόπτης δεν καταλόγισε οφ σάιντ του σκόρερ.

Η Ακράνες αποκλείστηκε στην επόμενη φάση από τη Δυναμό Κιέβου με 0-3 και 0-3.

Πηγή: Tο βιβλίο του Γιώργου Στεφανίδη «40 Χρόνια Κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη, 1963-2003»