Home TOP NEWS Η πρόβα της Γιαγκελόνια

Η πρόβα της Γιαγκελόνια

0004F0Z9HLGJAWOP-C116-F4


Είναι γνωστό πως εάν η ομάδα μας περάσει το εμπόδιο της Ντινάμο Μπατούμι, θα βρει απέναντι της τη νικήτρια του ζευγαριού Κρουόγια (Λιθουανίας) – Γιαγκελόνια (Πολωνίας) με τους Πολωνούς να φαντάζουν το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο.

Η προετοιμασία της Γιαγκελόνια, όπως όλων των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα προκριματικά του Europa League, μπήκε στην τελική της ευθεία. Η ομάδα από το Μπιάυστοκ έδωσε σήμερα το τελευταίο της τεστ πριν αντιμετωπίσει τους Λιθουανούς.

Το απόγευμα στο προπονητικό κέντρο στο Γκρότζισκ, επικράτησε της Ζαγκουέμπιε με 4-0. Δύο γκολ πέτυχε ο Tuszyński (διεθνής) (7′, 32′) και από ένα οι Świderski (64′) και Sekulski (83′). O Sekulski ήρθε πρόσφατα στην ομάδα από μικρότερες κατηγορίες.

tuszek_zaglebie_gol

Ο τεχνικός της ομάδας χρησιμοποίησε στο Α’ Μέρος τους (4-2-3-1): Drągowski – Modelski, Madera, Tarasovs, Tomasik – Grzyb, Romanchuk – Mackiewicz, Vassiljev, Gajos – Tuszyński.

Και στο Β’ Μέρος τους (4-5-1): K. Baran – Augustyniak, M. Baran, Pajnowski, Straus – Świderski, Pawlik, Łupiński, Mystkowski, GrzelczakSekulski.

Τα νέα αποκτήματα που έπαιξαν:

Piotr Grzelczak (Ε – Lechia Gdańsk)
Emil Łupiński (Α – ακαδημίες)
Łukasz Sekulski (Ε – Stal Stalowa Wola)
Piotr Tomasik (Α – Podbeskidzie Bielsko-Biała)
Konstantin Vassiljev (Μ – Piast Gliwice)

Χαρακτηριστικό πως σήμερα στο πρώτο μέρος βασικός τερματοφύλακας ήταν ο 17χρονος Bartłomiej Drągowski o oποίος αποτελεί στόχο της Γιουβέντους. Δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Niki Dzalamidze και Przemek Frankowski.

probierz_zaglebie

“Είμαι ευχαριστημένος για την απόδοση της ομάδας” δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των κιτρινοκόκκινων, Μίχαο Πρόπιερζ, προσθέτοντας, “Είναι πολύ θετικό που σκόραρε και ο Sekulski, είναι θετικό που οι νέοι παίκτες έδειξαν πως θέλουν να βοηθήσουν. Προσπαθήσαμε μέσα από τα παιχνίδια να τους βάλουμε στο κλίμα και όχι τόσο από τις προπονήσεις. Τώρα έχουμε μία βδομάδα για να προετοιμαστούμε για την πρεμιέρα μας στο Γιουρόπα Λιγκ. Πρέπει να νικήσουμε, να μην αφήσουμε κανένα ερωτηματικό πριν τον επαναληπτικό”.

Όσον αφορά την Κρουόγια, το πρωτάθλημα Λιθουανίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Αύριο η ομάδα φιλοξενεί την Στρούμπας για την 18η αγωνιστική.