Home TOP NEWS Τρίτη και πιο… φαρμακερή

Τρίτη και πιο… φαρμακερή

OMONOIA2007 (2)


Με αντίπαλο μια ομάδα από το Μαυροβούνιο κληρώθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ την περίοδο 2007-08 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι πράσινοι αντιμετώπισαν τη Ρούνταρ και πήραν δύο νίκες, όμως δεν ήταν από τους πιο εύκολους αντίπαλους. Στην επόμενη φάση δυσκόλεψε η υπόθεση, αφού μπροστά μας βρέθηκε η ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που οι δύο ομάδες κληρώνονται αντιμέτωπες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για ακόμη μια φορά η ΟΜΟΝΟΙΑ αποκλείστηκε. Το χειρότερο όμως είναι πως πάλι ο αποκλεισμός ήρθε με τον χειρότερο τρόπο, ενώ ακόμη μια φορά η πρόκριση χάθηκε λόγω της ατυχίας. Στην πρώτη τους συνάντηση το 1983 η ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε τεράστια νίκη όμως έμεινε εκτός. Στην πιο πρόσφατη, το 2004 έγιναν ΌΛΑ για να μείνει πάλι εκτός συνέχειας η ομάδα μας. Το 2007 παρόμοιο σκηνικό…

ΟΜΟΝΟΙΑ – Ρούνταρ (A’ προκριματικός γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Πέδρο Τοράο, Γεωργίου, Νέλσον Βέιγκα, Λοΐζος Κακογιάννης, Κώστας Καϊάφας, Ισμαέλ Μπα (55′ Βλάτκο Γκροζντανόσκι), Μάγκνο Μοσελίν (75′ Γιώργος Βακουφτσής), Γκιγιέρμε Βάισχαϊμερ (64′ Νόελ Κασέκε), Κυριάκος Χαϊλής, Μούσα Μγκούνι.

Σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης απέκτηση η ΟΜΟΝΟΙΑ με νίκη 2-0 στον πρώτο αγώνα στο ΓΣΠ (κόπηκαν 10.697 εισιτήρια). Δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Κώστας Καϊάφας άνοιξε το σκορ, ενώ με την έναρξη της επανάληψης, ο Χαϊλής διπλασίασε τα τέρματα του τριφυλλιού.

OMONOIA2007 (1)

Ρούνταρ – ΟΜΟΝΟΙΑ (A’ προκριματικός γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Πέδρο Τοράο, Λοΐζος Κακογιάννης, Νέλσον Βέιγκα, Νικόλας Γεωργίου, Κώστας Καϊάφας, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς (70′ Νίελ Κασέκε), Ισμαέλ Μπα, Γκιγιέρμε Βάισχάιμερ (60′ Ρικάρντο Σόουζα), Μάγκνο Μοσελίν, Μούσα Μγκούνι (80” Κυριάκος Χαϊλής).

Προσγειωμένα και σοβαρά, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε στο Μαυροβούνιο με στόχο την πρόκριση. Με νίκη, πάλι 2-0, πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση. Σκόρερ ο Μγκούνι στο 34′ και ο Σόουζα στο 75′.

OMONOIA2007 (4)

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Β’ προκριματικός γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Πέδρο Τοράο (22′ Γιώργος Θεοδότου), Νικόλας Γεωργίου, Νέλσον Βέιγκα, Λοΐζος Κακογιάννης, Κώστας Καϊάφας, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς (40′ Νόελ Κασέκε), Μπα (76′ Ρικάρντο Σόουζα), Μάκγνο Μοσελίν, Γκιγιέρμε Βάισχαϊμερ, Μούσα Μγκούνι.

Αιφνιδίασαν από το πρώτο λεπτό οι Βούλγαροι, αφού προηγήθηκαν με ένα πολύ μακρινό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα. Ο αρχηγός, Κώστας Καϊάφας, είχε την απάντηση και στο 14′ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Δεν άλλαξε κάτι στη συνέχεια του αγώνα, ακόμη και όταν έμειναν με 10 παίκτες από το 64′ οι Βούλγαροι μετά την αποβολή του ίλιεφ. Στον αγώνα του ΓΣΠ κόπηκαν 13.140 εισιτήρια.

Τα γκολ στο ΓΣΠ:

OMONOIA2007 (3)

ΤΣΣΚΑ Σόφιας – ΟΜΟΝΟΙΑ (Β’ προκριματικός γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντωνης Γιωργαλλίδης, Γιώργος Θεοδότου (72′ Ρούι Λίμα), Νέλσον Βέιγκα, Λοΐζος Κακογιάννης, Νικόλας Γεωργίου, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, Ισμαέλ Μπα, Κώστας Καϊάφας, Γκιγιέρμε Βάισχαϊμερ (63′ Ρικάρδο Σόουζα), Μάγκνο Μοσελίν (81′ Νόελ Κασέκε), Μούσα Μγκούνι.

Με γκολ ξεκίνησε την αναμέτρηση η ΟΜΟΝΟΙΑ, με τον Κακογιάννης να σκοράρει στο 8′, όμως οι χαρά των πράσινων άντεξε μέχρι το το 17′ όταν ο Νέι έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι την ανάπαυλα, ενώ στην επανάληψη όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση, όμως με ενα αυτογκόλ του Βέιγκα στο 90′ η ΤΣΣΚΑ πήρε προβάδισμα.

Με 9 παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η ομάδα μας, αφού στο 78′ αποβλήθηκε ο Ντομπρασίνοβιτς και στις καθυστερήσεις ο Βέιγκα. Εχθρική και σε αυτό το παιχνίδι ήταν η διαιτησία, με τους πράσινους να έχουν πολλά παράπονα.

Τα γκολ στον επαναληπτικό: