Home TOP NEWS Κόντρα στην παρολίγο πρωταθλήτρια Πολωνίας

Κόντρα στην παρολίγο πρωταθλήτρια Πολωνίας

Jagiellonia Białystok


Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή η κλήρωση στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa League για την ομάδα μας. Η μια εκ των 2 πιθανών αντιπάλων η Γιαγκελόνια Μπιαλιστόκ, είχε μια εξαιρετική χρονιά στη Πολωνία και διεκδίκησε μέχρι την τελευταία στιγμή το πρωτάθλημα. Όπως και να έχει, θεωρούμε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καλύτερη ομάδα και από αυτήν θα εξαρτηθεί στο τέλος η πρόκριση. Φυσικά, τονίζουμε πως πρώτα απ’ όλα πρέπει να πάρει πάρει την πρόκριση κόντρα στους Γεωργιανούς.

Ιστορία
Ιδρύθηκε το 1920. Θεωρείται γενικώς μια μικρομεσαία ομάδα στη Πολωνία αφού η καλύτερη θέση που έχει πετύχει είναι η φετινή, η 3η. Τα τελευταία χρόνια όμως, ακολουθεί μια σταθερά ανοδική πορεία και το 2010 πανηγύρισε το μόνο της τίτλο, το κύπελλο.

Το γήπεδο
Białystok City Stadium χωριτικότητας 22386 θεατών

Το ρόστερ
Ξεκινάμε από τα ευχάριστα. Η Γιαγκελόνια έχασε τον πρώτο της σκόρερ Ματέους Πιατκόφσκι που μάλλον καταλήγει στο Αποέλ. Οι παίκτες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής είναι ο μεσοεπιθετικός Ματσέι Γκάγιος (8 γκολ 5 ασσίστ φέτος), ο κεντρικός αμυντικός Παζντάν και η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος τερματοφύλακας Μπάρτοζ Ντραγκόφσκι. Ο Ντραγκόφσκι είναι μόλις 17 (!!) ετών,έχει ύψος 1.91 και θεωρείται το next big thing της χώρας στον άσσο. Η ομάδα έχει ήδη κάνει και αρκετές μεταγραφές από τις οποίες ξεχωρίζει ο Κωνσταντίν Βασίλιεφ που προέρχεται από εξαιρετική χρονιά με την Πλαστ.

Ο προπονητής
Μιχάλ Πομπιέρτζ. Αν το όνομα σας λέει κάτι είναι γιατί έχει διετελέσει προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης αλλά και της Βίσλα Κρακοβίας. Γενικώς θεωρείται ένας ικανός προπονητής στη χώρα του.

Το σύστημα
4-2-3-1 και από τον Πομπιέρτζ. Έχει κάνει αρκετές προσθήκες και δεν μπορούμε με σιγουριά να πούμε ποια εντεκάδα θα παρατάξει. Μεγαλύτερος πονοκέφαλος η αποχώρηση του επιθετικού του Πιατκόφσκι.