Home TOP NEWS Λύγισε στην παράταση

Λύγισε στην παράταση

OMONOIA2004 (2)


Στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ αγωνίστηκε την περίοδο 2004-05 η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκινώντας από τον πρώτο προκριματικό γύρο με αντίπαλο τη Σλόγκα από τα Σκόπια. Εύκολα πέρασε το εμπόδιο αυτό η ομάδα μας και στη συνέχεια κληρώθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Η πρόκριση κόντρα στους Βούλγαρους κρίθηκε στην παράταση, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να αποχαιρετά τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά. Άξιζε περισσότερα το τριφύλλι, που αν είχε λίγη περισσότερη τύχη θα περνούσε στην επόμενη φάση.

ΟΜΟΝΟΙΑ – Σλόγκα (Α’ Προκριματικός γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Άνταμ Βέζερ, Γιώργος Θεοδότου, Ηλίας Χαραλάμπους, Ιωακείμ Ιωακείμ, Γκαμπόρ Κόρολοφσκι, Νικόλας Γεωργίου (76′ Βέσκο Μιχάηλοβιτς), Στάθης Αλωνεύτης, Μάριος Θεμιστοκλέους, Γιόζεφ Κόσλεϊ (71′ Αντώνης Μακρής), Κώστας Καϊάφας, Λιούμπισα Κέκιτς.

Δυσκολεύτηκε μέχρι να πάρει προβάδισμα, όμως όταν τα κατάφερε όλα άλλαξαν. Ο Ηλίας Χαραλάμπους στο 40′ πέτυχε το γκολ, το οποίο χώριζε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Κόσλεϊ διπλασίασε τα τέρματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, σκοράροντας στο 47′. Ακολούθησαν ακόμη δύο γκολ για την ομάδα μας προς το τέλος της αναμέτρησης, με σκόρερ τον Αντώνη Μακρή, που είχε περάσει ως αλλαγή, στο 82′ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τον αγώνα υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν 14 χιλιάδες θεατές, με τα εισιτήρια που ανακοινώθηκαν να είναι 12039.

OMONOIA2004 (3)

Σλόγκα – ΟΜΟΝΟΙΑ (Α’ Προκριματικός γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Άνταμ Βέζερ, Πέτρος Κονναφής, Ιωακείμ Ιωακείμ, Γκαμπόρ Κόρολοφσκι, Ηλίας Χαραλάμπους, Χάρης Νικολάου, Βέσκο Μιχαήλοβιτς (53΄Στάθης Αλωνευτής), Μάριος Θεμιστοκλέους, Κώστας Καϊάφας (69′ Λιούμπισα Κέκιτς), Νικόλας Γεωργίου, Γιόζεφ Κόσλεϊ (61′ Αντώνης Μακρής).

Με ακόμη μια τεσσάρα, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Μόλις στο 9′ ο Νικόλας Γεωργίου άνοιξε το σκορ. Το 2-0 για τους πράσινους πέτυχε ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς στο 50′ και το 3-0 ο αρχηγός Κώστας Καϊάφας στο 68′. Στο 83′ μείωσαν οι Μαλτέζοι, όμως ο Κέκιτς πέτυχε το τελευταίο γκολ του αγώνα, στο 90ο λεπτό.

OMONOIA2004 (4)

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Β’ Προκριματικός γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Άνταμ Βέζερ, Πέτρος Κονναφής, Ηλίας Χαραλάμπους, Ιωακείμ Ιωακείμ, Γκαμπόρ Κόρολοφσκι, Μάριος Θεμιστοκλέους, Στάθης Αλωνεύτης, Λιούμπισα Κέκιτς (55′ Γιώργος Νικολάου), Γιόζεφ Κόσλεϊ (85′ Χάρης Νικολάου), Κώστας Καϊάφας, Αντώνης Μακρής (79′ Βέσκο Μιχάιλοβιτς).

Δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο πρώτο παιχνίδι στο ΓΣΠ (κόπηκαν 13850 εισιτήρια) η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού εξήλθε ισόπαλη 1-1 με τους Βούλγαρους. Προηγήθηκε στο σκορ η ομάδα μας στο 57′ με τον Κόσλεϊ, όμως ο Μουτζίρι στο 77′ σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης.

OMONOIA2004 (1)

ΤΣΣΚΑ Σόφιας – ΟΜΟΝΟΙΑ (Β’ Προκριματικός γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Άνταμ Βέζερ, Γιώργος Θεοδότου, Ιωακείμ Ιωακείμ, Γκαμπόρ Κόρολοφσκι, Ηλίας Χαραλάμπους, Χάρης Νικολάου (76′ Ζόραν Στεπάνοβιτς), Στάθης Αλωνεύτης, Μάριος Θεμιστοκλέους, Κώτσας Καϊάφας, Αντώνης Μακρής (62′ Αντώνης Αντωνίου), Γιόζεφ Κόσλεϊ (65′ Γιώργος Νικολάου).

Κρίμα πως χάθηκε η πρόκριση για την ΟΜΟΝΟΙΑ, που είχε ανοίξει το σκορ στο 78′ όμως δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τελικό σφύριγμα το προβάδισμα της. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μουχίρι έφερε το παιχνίδι στα ίσα και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Στο πρώτο ημίωρο του έξτρα χρόνου δεν είχαμε κάποιο γκολ, όμως οι ΤΣΣΚΑ πέτυχε δύο στο δεύτερο μέρος, με τον Σαγκάλιεφ στο 110′ και τον Χαζούροφ στο 116′. Το τελικό 3-1 αδικεί την ομάδα μας που λύγισε τελικά, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση στην επόμενη φάση.