Home TOP NEWS Με το αριστερό στον 21ο αιώνα

Με το αριστερό στον 21ο αιώνα

OMONOIA2000
Φάση από τον ισόπαλο αγώνα στο ΓΣΠ

Βουλγαρική ομάδα στο δρόμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ακόμη μια φορά. Η Νεφτοχίμικ Μπούργκας αντίπαλος του τριφυλλιού στο πρώτο της ευρωπαϊκό μέσα στον 21ο αιώνα. Με το αριστερό μπήκε η ομάδα μας, που αποκλείστηκε από αυτή τη φάση.


Για πρώτη φορά έδωσε Ευρωπαϊκό αγώνα στο Νέο ΓΣΠ η ΟΜΟΝΟΙΑ. Στις 10 Αυγούστου 2000 φιλοξένησε τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας για τον προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι Ομονοιάτες γέμισαν τρεις κερκίδες στο παιχνίδι εκείνο, όμως δεν κατάφεραν να σπρώξουν την ομάδα μας στη νίκη, που έμεινε στη λευκή ισοπαλία.

ΟΜΟΝΟΙΑ – Νεφτοχίμικ Μπούργκας (Προκριματικός γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Τάσος Γιαλλούρης, Ντούσαν Τίτελ, Ιωακείμ Ιωακείμ (89′ Ηλίας Χαραλάμπους), Παναγιώτης Παναγιώτου, Νικόλας Γεωργίου, Χάρης Νικολάου, Κώστας Καϊάφας (70′ Οδυσσέας Οδυσσέως), Ράινερ Ράουφμαν, Βέσκο Μιχαήλοβιτς, Κώστας Καλοθέου (46′ Λευτέρης Κοντολεύτερος).

Οδυνηρή ισοπαλία 0-0 παραχώρησε η ΟΜΟΝΟΙΑ μέσα στο ΓΣΠ με τη Νεφτοχίμικ, στα πλαίσια του προκριματικού γύρου του Κυπέλου ΟΥΕΦΑ, κάνοντας την προσπάθεια της για την πρόκριση δυσκολότερη. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν άσχημη εμφάνιση σε σχέση με τους Βούλγαρους που έπαιξαν με έξυπνη τακτική.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτιαξε δύο ευκαιρίες με τους Ιωακείμ 13′ και Ν. Νικολάου 38′. Στο δεύτερο ημίχρονο η Νεφτοχίμικ ροκάνιζε τον χρόνο, ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπαθούσε με δυσκολία να φθάσει στην περιοχή της. Στο 83′ και 85′, ο Ράουφμαν έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

 

Στον επαναληπτικό δύο εβδομάδες αργότερα, 8 χιλιάδες οπαδοί βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Νεφτοχίμικ Μπούργκας – ΟΜΟΝΟΙΑ (Προκριματικός γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Τάσος Γιαλλούρης, Κώστας Καλοθέου, Νικόλας Γεωργίου (74′ Λευτέρης Κοντολεύτερος), Ιωακείμ Ιωακείμ, Παναγιώτης Παναγιώτου, Ντούσαν Τίτελ, Νίκος Νικολάου (60′ Ηλίας Χαραλάμπους), Χάρης Νικολάου, Ράινερ Ράουφμαν, Βέσκο Μιχαήλοβιτς, Οδυσσέας Οδυσσέως (9′ Άγγελος Αγαθαγγέλου).

Πρόωρα αποχαιρέτησε την Ευρώπη η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού στον επαναληπτικό ηττήθηκε με 2-1. Η Νεφτοχίμικ μπήκε δυνατά και στο 3′ σημείωσε γκολ με τον Τίμεφ, το οποίο δεν μέτρησε. Στο 9′ αποβλήθηκε ο Γιαλλούρης, αφού ο διαιτητής έκρινε ότι απέκρουσε τη μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής. Τη θέση του πήρε ο νεαρός Αγαθαγγέλου. Η φάση αυτή έκρινε τα πάντα.

Ο Τίμεφ στο 14′ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ισοφάρισε στο 36′ με τον Μιχαήλοβιτς. Δεν μπόρεσε να κρατήσει πολύ και δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 43′ με διπλή προσπάθεια του Τίμεφ.

Στην επανάληψη, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση και έτσι το 2-1, για τη βουλγάρικη ομάδα, της έδωσε την πρόκριση. Η προσπάθεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν δύσκολη, αφού έπαιζε με 10 παίκτες. Στο 87′ αποβλήθηκε ο Ιωακείμ, ενώ νωρίτερα στο 76′ και 82′ ο τερματοφύλακας Σούλεφ είχε δύο επεμβάσεις σε σουτ των Μιχαήλοβιτς και Καλοθέου. Έτσι αποκλείστηκε και η ΟΜΟΝΟΑΙ πρόωρα.

Η Νεφτοχίμικ στη συνέχεια αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τη Λοκομοτίβ Μόσχας με 2-4 και 0-0.

Πηγή: Tο βιβλίο του Γιώργου Στεφανίδη «40 Χρόνια Κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη, 1963-2003»