Home TOP NEWS Μια χρονιά, δύο αποκλεισμοί…

Μια χρονιά, δύο αποκλεισμοί…

OMONOIA2010 (6)


Ως πρωταθλήτρια το 2010, η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη την περίοδο 2010-11 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από μια εύκολη πρόκριση επί της Ρένοβα ακολούθησε βαριά ήττα από τη Σάλτσμπουργκ και αποκλεισμός. Η ομάδα μας όμως είχε ακόμη μια ευκαιρία για διάκριση αφού συνέχισε στο Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου γνώρισε ακόμη ένα αποκλεισμό. Έφτασε πολύ κοντά στην επιτυχία το τριφύλλι, όμως πάλι δεν κατάφερε να προκριθεί σε ευρωπαϊκό όμιλο.

ΟΜΟΝΟΙΑ – Ρένοβα (Β’ Προκριματικός γύρος Τσ. Λ. – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Γιούβαλ Σπούνγκιν (46′ Γιώργος Εφραίμ), Χρίστος Καρυπίδης, Τίμο Βέντσελ, Ντάβιντσον Μοράις, Νοέλ Κασέκε, Δημήτρης Γραμμόζης (83΄Γιώργος Παναγή) Λεάντρο Μαρκολίνι, Κωνσταντίνος Μακρίδης, Στάθης Αλωνεύτης (81′ Βίκτορ Εσπασαντίν), Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ και μόλις στο 7′ άνοιξε το σκορ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Μιχάλη Κωνσταντίνου. Στη φάση που κέρδισε το πέναλτι η ομάδα μας, αποβλήθηκε ο Ιγκντζιατόφσκι. Όλα έγιναν ευκολότερα στη συνέχεια, με τον Ντάβιντσον να κάνει το 2-0 στο 28′. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου στο 62′ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι. Με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση η ΟΜΟΝΟΙΑ, μετά τη νίκη με 3-0 στο ΓΣΠ, στο οποίο βρέθηκαν 14200 φίλοι της.

Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:

OMONOIA2010 (2)

Ρένοβα – ΟΜΟΝΟΙΑ (Β’ Προκριματικός γύρος Τσ. Λ. – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Ντάβιντσον Μοράις, Χρίστος Καρυπίδης, Ιάγο Μποουθόν, Ηλίας Χαραλάμπους, Νοέλ Κασέκε, Λεάντρο Μαρκολίνι, Κωνσταντίνος Μακρίδης (46′ Ερνάν Ρενχίφο), Γιώργος Εφραίμ, Στάθης Αλωνεύτης (72′ Χοσέ Ρουέδα), Μιχάλης Κωνσταντίνου (62′ Λούα Λούα).

Με δεύτερη νίκη ολοκλήρωσε την πρόκριση της η ΟΜΟΝΟΙΑ. Μέσα στα Σκόπια, η ομάδα μας επικράτησε με 2-0 της Ρένοβα. Το σκορ άνοιξε το Αλωνεύτης στο 16′ και ο Λεάντρο πέτυχε στο 25′ το 2-0.

Τα γκολ της ομάδας μας:

OMONOIA2010 (4)

ΟΜΟΝΟΙΑ – Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ (Γ’ Προκριματικός γύρος Τσ. Λ. – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ντράγκοσλαβ Γέβριτς, Ντάβιντσον Μοράις, Ιάγο Mποουθόν. Χρίστος Καρυπίδης, Ηλίας Χαραλάμπους, Νοέλ Κασέκε (64′ Ανδρέας Αβραάμ, Λεάντρο Μαρκολίνι, Γιώργος Εφραίμ, Στάθης Αλωνεύτης (46′ Λούα Λούα), Κωνσταντίινος Μακρίδης, Μιχάλης Κωνσταντίνου (82′ Ερνάν Ρενχίφο).

Είχε 18 χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό της η ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως δεν κατάφερε να τους δώσει τη χαρά της νίκης. Μάλιστα στο παρά κάτι κατάφερε να μην χάσει. Στο 8′ ο Ζαράτε άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της Αυστριακής ομάδας, με το Λούα Λούα με πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Το 1-1 έδινε ελπίδες πρόκρισης στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Τα γκολ του αγώνα:

OMONOIA2010 (3)

Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ – ΟΜΟΝΟΙΑ (Γ’ Προκριματικός γύρος Τσ. Λ. – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Ντάβιντσον Μοράις, Ιάγο Μποουθόν, Χρίστος Καρυπίδης, Ηλίας Χαραλάμπους, Λεάντρο Μαρκολίνι, Μιχάλης Κωνσταντίνου (72′ Ερνάν Ρενχίφο), Νοέλ Κασέκε (67′ Ανδρέας Αβραάμ), Στάθης Αλωνεύτης, Κωνσταντίνος Μακρίδης, Λούα Λούα ()58′ Γιώργος Εφραίμ).

Από το πρώτο ημίχρονο έδειξε τις προθέσεις της η ομάδα του Σάλτσμπουργκ. Με γκολ των Σβέντο 21′ και Σίμερ 37′, 40′ όλα κρίθηκαν όσο αφορούσε την υπόθεση πρόκριση. Μάλιστα δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ο Μπογκοσιάν στο 58′ πέτυχε το 4-0. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απλώς μείωσε στο 90′ με το Ρενχίφο. Αποκλείστηκε η ομάδα μας, όμως συνέχισε την πορεία της στη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

OMONOIA2010 (5)

ΟΜΟΝΟΙΑ – Μέταλιστ Χάρκιβ (Πλέι οφ Γ. Λ. – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Ντάβιντσον Μοράις, Ηλίας Χαραλάμπους, Τίμο Βέντσελ, Ιάγο Μπουθόν, Νοέλ Κασέκε (65′ Χοσέ Ρουέδα), Στάθης Αλωνεύτης (55′ Γιώργος Εφραίμ), Λεάντρο Μαρκολίνι, Μιχάλης Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μακρίδης, Ανδρέας Αβραάμ (73′ Ερνάν Ρενχίφο).

Ήττα μέσα στο ΓΣΠ δέχθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Ουκρανούς. Με γκολ του Ντέβιτς στο 24′ η Μέταλιστ πήρε τη νίκη με 1-0 και το μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στους ομίλους.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα:  

OMONOIA2010 (1)

Μέταλιστ Χάρκιβ – ΟΜΟΝΟΙΑ (Πλέι οφ Γ. Λ. – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:  Αντώνης Γιωργαλλίδης, Ντάβιντσον Μοράις, Ιάγο Μποουθόν, Τίμο Βέντσελ, Ηλίας Χαραλάμπους (86′ Βίκτορ Εσπασαντίν), Νοέλ Κασέκε (80′ Χοσέ Ρουέδα), Λεάντρο Μαρκολίνι, Κωνσταντίνος Μακρίδης (76′ Στάθης Αλωνεύτης), Γιώργος Εφραίμ, Κωνσταντίνος Αβραάμ, Ερνάν Ρενχίφο.

Όσες ελπίδες είχε τις κυνήγησε η ΟΜΟΝΟΙΑ και έφτασε πάρα πολύ κοντά στο να καταφέρει αυτό που ονειρευόταν. Με γκολ των Λεάντρο στο 60′ και Ρενχίγο στο 64′ η ομάδα μας πήρε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους. Το 2-0 κατά των Ουκρανών τους αφύπνισε και με δύο γκολ στο 66′ και 71′ των Ντένιτς και Χαβιέ αντίστοιχα ήρθε η ισοφάριση. Στο χρόνο που είχε απομείνει οι πράσινοι προσπάθησαν για ένα τρίτο γκολ όμως δεν ήρθε ποτέ και έτσι γνώρισαν τον αποκλεισμό.

Τα γκολ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: