Home TOP NEWS Ως πότε θα την πληγώνει;

Ως πότε θα την πληγώνει;

omo-dinamo-b42


Τη χρονιά 2010-2011 ήταν η Μέταλιστ (σε ένα καταραμένο πεντάλεπτο στο δεύτερο ματς στο Χάρκοβο, το σκορ έγινε 2-2 και προκρίθηκαν οι Ουκρανοί με το 1-0 στο ΓΣΠ).

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Την επόμενη χρονιά ήταν η Αυστριακή Σάλτσμπουργκ. 2-1 το σκορ στο ΓΣΠ και 0-1 στην Αυστρία, με εκείνο το απίθανο γκολ του Χιντερέγκερ από… το πουθενά. Το περασμένο καλοκαίρι ήλθε το πονεμένο ματς με τη Δυναμό Μόσχας στο  ΓΣΠ, όπου ο Ρουμάνος διαιτητής Τούντορ  σε μια τραγικότατη διαιτητική παράσταση, έκανε με το «έτσι θέλω» (στο 90+3!) το 1-2 και έστειλε τους Ρώσους στους ομίλους του Γιουρόπα Λινγκ (2-2 το σκορ στη Μόσχα).

Όποιον  ποδοσφαιριστή από το παρόν δυναμικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ρωτήσει κανείς για το ποια ήταν η πιο οδυνηρή στιγμή της θητείας του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά και στην καριέρα του, η απάντηση είναι μια. Ο επαναληπτικός αγώνας με τη Δυναμό Μόσχας.  Σε συνέντευξη του, που δημοσιεύτηκε στο www.24sports.com.cy στις 27 Μαΐου, ο Γκαουσού Φοφανά…το επανέλαβε.

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα «Σημερινή», ο Αντρέ Σκέμπρι απαντώντας, σε ερώτηση για το αν θέλει να κερδίσει τίτλο με την ΟΜΟΝΟΙΑ, απάντησε ως εξής : «Αυτό που πραγματικά θέλω να πετύχω με αυτόν τον σύλλογο, είναι να πάρουμε μια μέρα την ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα ή του Τσάμπιονς Λιγκ». Ο Λεάντρο σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της αποχώρησης του από την ΟΜΟΝΟΙΑ, είπε ότι αυτό που στενοχωριέται από την παρουσία του στην Κύπρο, είναι το ότι η ομάδα δεν μπήκε σε Ευρωπαϊκό όμιλο.  Είναι, εκ των πραγμάτων αποδεδειγμένο, δυσβάστακτο βάρος για τους ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η μη εισέτι πρόκριση της ομάδας τους στην Ευρώπη.
Με βάση τις χθεσινές δηλώσεις του Πρόεδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Δώρου Σεραφείμ στην εφημερίδα Goalnews, δεν αλλάζει ο πρώτιστος στόχος για τη νέα σεζόν (βλέπε οικονομική σωτηρία).

Θυμίζουμε ότι με βάση τις πρόσφατες αυξήσεις ποσών που ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ στις ομάδες που μετέχουν σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η πρόκριση στους ομίλους του Europa League θα δίνει πλέον 2,4 εκατ. αντί 1,3 εκατ., ενώ μεγαλώνει το market pool (σ.σ. τα τηλεοπτικά δικαιώματα), το χρηματικό έπαθλο για νίκη, αλλά και τα λεφτά της πρόκρισης στα νοκ-άουτ.

Άρα, ο δρόμος προς την οικονομική σωτηρία καθίσταται λιγότερο δύσβατος με ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους. Όμως το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό.  Είναι περισσότερο θέμα ψυχολογίας  των ποδοσφαιριστών και οπαδών της ομάδας, που δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα το ότι η ομάδα τους δεν κατάφερε να κάνει αυτό που έκαναν άλλες Κυπριακές ομάδες, υφιστάμενοι για τούτο μάλιστα τις ειρωνείες,  αλλά ενίοτε και το χλευασμό των οπαδών άλλων ομάδων. Είναι όμως πολύ περισσότερο θέμα κύρους του λαοφιλούς σωματείου.

Η Ευρώπη πληγώνει την ΟΜΟΝΟΙΑ. Μέχρι πότε;