Home TOP NEWS Πέρασε το ένα από τα δύο δύσκολα εμπόδια

Πέρασε το ένα από τα δύο δύσκολα εμπόδια

OMONOIA2006 (1)


Κόντρα σε δύσκολο αντίπαλο από νωρίς η ΟΜΟΝΟΙΑ, που για τον πρώτο προκριματικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ περιόδου 2006-07 κληρώθηκε με την Κροατική Ριέκα. Δύο δυνατά παιχνίδια εντός και εκτός έδρας, με τους πράσινους να βγαίνουν νικητές. Στον επόμενο γύρο ακόμη ένας δυνατός αντίπαλος, όμως της ίδιας δυναμικότητας με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Η πρόκριση χάθηκε ακόμη μια χρονιά στις λεπτομέρειες, πάλι με τρόπο που οι πράσινοι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν!

Ριέκα – ΟΜΟΝΟΙΑ (Α’ Προκριματικός γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Άνταμ Βέζρρ, Γιώργος Θεοδότου, Λοΐζος Κακογιάννης, Πέτρος Κονναφής, Νικόλας Γεωργίου, Κώστας Καϊάφας, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς (86΄Zε Ελίας), Βλάτκο Γκροζντανόφσκι (80′ Νέλσον Bέιγκα), Γιώργος Βακουφτσής (67 Πάολο Ρινκ), Μάγκνο Μοσελίν, Μούσα Μγκούνι.

Σε ένα πολύ όμορφο στάδιο, που ήταν κτισμένο στο βουνό και από κάτω ήταν η θάλασσα, διεξήχθη η πρώτη αναμέτρηση στην Κροατία. Δύο φορές πήρε προβάδισμα η Ριέκα και στις δύο είχε απάντηση η ομάδα μας. Για την αντίπαλο ομάδα άνοιξε το σκορ ο Μπουλέ στο 10′ και ο Βακουφτσής ισοφάρισε στο 31′ με πέναλτι. Στην επανάληψη, στο 50′, ήταν σειρά του Κέρκεζ να πετύχει γκολ από τα 11 βήματα, δίνοντας προβάδισμα πάλι στην ομάδα του. Δεν άργησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα η ΟΜΟΝΟΙΑ, με τον Γκροζντανόφσκι να σκοράρει στο 54′ και να διαμορφώνει το τελικό 2-2. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Γιώργος Θεοδότου αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Τα γκολ του πρώτου αγώνα:

OMONOIA2006 (4)

ΟΜΟΝΟΙΑ – Ριέκα (Α’ Προκριματικός γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Άνταμ Βέζερ, Νέλσον Βέιγκα, Λοΐζος Κακογιάννης, Πέτρος Κονναφής, Νικόλας Γεωργίου (87′ Γιώργος Κωνσταντή), Κώστας Καϊάφας, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, Βλάτκο Γκροζντανόφσκι (78′ Ισμαέλ Μπα), Γιώργος Βακουφτσής (68′ Ζε Ελίας), Μάγκνο Μοσελίν, Μούσα Μγκούνι

Πολύ καλύτερη από την Ριέκα εμφανίστηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ παίρνοντας τη νίκη στον επαναληπτικό και συνάμα την πρόκριση. Μέσα στο ΓΣΠ και με τους χιλιάδες οπαδούς της (κόπηκαν 13865 εισιτήρια) είχε εξαιρετική απόδοση το τριφύλλι. Στο δεύτερο ημίχρονο επιτεύχθηκαν όλα τα γκολ, με τον Μγκούνι να σκοράρει στο 60′ και στο 87′, ενώ για τους Κροάτες είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Λούκουνιτς στο 77′.

Στιγμιότυπα από τον επαναληπτικό:

OMONOIA2006 (3)

ΟΜΟΝΟΙΑ – Λίτεξ Λόβετς (Β’ Προκριματικός γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Άνταμ Βέζερ, Γιώργος Τσίκκος (46′ Μάριος Νικολάου), Πέτρος Κονναφής, Λοΐζος Κακογιάννης, Νικόλας Γεωργίου, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς (83′ Ζε Ελίας), Κώστας Καϊάφας, Βλάτκο Γκροζντανόσκι, Μάγκνο Μοσελίν, Γιώργος Βακουφτσής (72′ Παολο Ρινκ), Μούσα Μγκούνι.

Μπροστά σε 17 χιλιάδες οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει τη Λιτεξ. Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο ΓΣΠ.

Φάσεις από τον αγώνα: 

OMONOIA2006 (2)

Λίτεξ Λόβετς – ΟΜΟΝΟΙΑ (Β’ Προκριματικός γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Άνταμ Βέζερ, Νέλσον Βέιγκα (90΄Μάριος Νικολάου), Λοΐζος  Κακογιάννης, Πέτρος Κονναφής, Νικόλας Γεωργίου, Κώστας Καϊάφας, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, Ισμαέλ Μπα (90′ Ιωακείμ Ιωακείμ), Γιώργος Βακουφτσής (74′ Γιώργος Θεοδότου), Μάγκνο Μοσελίν, Μούσα Μγκούνι.

Σε μια καυτή έδρα και με μια εχθρική διαιτησία από το Λετονό Λάγιουκς, η ΟΜΟΝΟΙΑ αποκλείστηκε με ήττα 2-1. Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες τον αγώνα λόγω αποβολής του Ντομπρασίνοβιτς.Αν και όλα άρχισαν καλά για την ομάδα μας δεν είχαν παρόμοια κατάληξη. Στο 32′ με αυτογκόλ του Μπερμπέροβιτς η ΟΜΟΝΟΙΑ πέρασε μπροστά στο σκορ, όμως πριν το ημίχρονο όλα άλλαξαν. Στο 42′ ο Ζλάτινοφ και στο 45′ ο Μανόλεφ ανέτρεψαν με δικά τους γκολ το παιχνίδι. Στην επανάληψη πάλεψε για το γκολ της πρόκρισης η ομάδα μας όμως ήταν δύσκολα, ενώ ακόμη περισσότερο έγιναν στο 72′ όταν δέχθηκε την κόκκινη ο Ντομπρασίνοβιτς.