Home TOP NEWS Προσπάθησε για τη νίκη… της τιμής, όμως δεν τα κατάφερε!

Προσπάθησε για τη νίκη… της τιμής, όμως δεν τα κατάφερε!

OMONOIA1989


Την Αυστριακή Τιρόλ Ίνσμπρουκ έβγαλε η κληρωτίδα για αντίπαλο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Κύπελλο Κυπελούχων το 1989. Με δύο ήττες αποκλείστηκε από τη διοργάνωση η ΟΜΟΝΟΙΑ, μια βαριά εκτός έδρας και μια στο σπίτι της. Στον επαναληπτικό προσπάθησε για τη νίκη της τιμής όμως δεν τα κατάφερε, αν και έφτασε πολύ κοντά!

Στις 13 Σεμπτεβρίου στο γήπεδο Τίβολι στο Ίνσμπρουκ, διεξήχθη η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.

Τιρόλ Ίνσμπρουκ – ΟΜΟΝΟΙΑ (1ος γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χαρίτου (46′ Χρίστος Χρίστου), Κούλλης Ιακώβου, Σωτήρης Τσίκκος, Γιώργος Χριστοδούλου, Ευαγόρας Χριστοφή, Κώστας Πέτσας, Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης» (78′ Στέλιος Χαριλάου «Μαυροφτής»), Τίμπορ Μίτσινετς, Μίλεν Μπακαρτίεφ, Πανίκος Ξιούρουππας.

Τη συντριβή γνώρισε η ΟΜΟΝΟΙΑ με 6-0 αποχαιρετώντας, φυσικά, τη διοργάνωση από τον πρώτο αγώνα. Η ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ βρέθηκε απέναντι σε μια ομάδα-θηρίο, την Τιρόλ Ίνσμπρουκ του Ερνστ Χάπελ. Η αυστριακή ομάδα ήταν ασυγκράτητη. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχθηκε βαριά ήττα και πολλοί θυμήθηκαν τη βραδιά στο Άμστερνταμ πριν από 10 χρόνια περίπου. Με το ξεκίνημα του αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε, αλλά πολύ νωρίς η Τιρόλ της έτριξε τα δόντια. Δύο φορές, στο 2′ και στο 5′ ο Χαρίτου απεσόβησε δύο γκολ και έπιασε νωρίς δουλειά. Όλοι στην ΟΜΟΝΟΙΑ συνειδητοποίησαν ότι η βραδιά θα ήταν θα ήταν πολύ δύσκολη. Στο 8΄μια βολίδα του Πετσλ έξω από την περιοχή τράνταξε τα δίκτυα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τρία λεπτά αργότερα ο Χαρίτου ανέτρεψε τον Πακούυλτ και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Χάνσι Μίλερ. Στα επόμενα λεπτά η Τιρόλ έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Στο 13′ ο Χαρίτου σταμάτησε με τα πόδια τον Γκοροσίτο. Στο 28΄δυνατό σουτ του Βεστερτάλερ έκοψε ο Πέτσας σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεθάρρεψε για λίγο και στο 56′ σουτ του Κάντηλου απέκρουσε ο Λιντερμπέργκερ. Από εκεί και πέρα η Τιρόλ κυριάρχησε. Στο 58′ ο Βεστερτάλερ, με πλασέ, έκανε το 3-0. Στο 72′ καρφωτή κεφαλιά του Πακούλτ και 4-0. Ο ίδιος παίκτης στο 75′, με κοντινό πλασέ, έκανε το 5-0. Η αυστριακή ομάδα ήθελε ολοένα και περισσότερα γκολ και στο 80′ ο Χερντάγκλ, έκανε το τελικό 6-0 με ψηλοκρεμαστό σουτ.

 

Στον επαναληπτικό στο Μακάρειο στάδιο δύο εβδομάδες αργότερα κόπηκαν 5841 εισιτήρια.

ΟΜΟΝΟΙΑ – Τιρόλ Ίνσμπρουκ (1ος γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χαρίτου, Κούλλης Ιακώβου, Σωτήρης Τσίκκος, Γιώργος Χριστοδούλου, Ευαγόρας Χριστοφή, Κώστας Πέτσας, Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης» (74′ Στέλιος Χαριλάου «Μαυροφτής»), Τίμπορ Μίτσινετς, Μίλεν Μπακαρτίεφ, Πανίκος Ξιούρουππας (46′ Ανδρέας Γιατρού).

Χωρίς άγχος και οι δύο ομάδες πρόσφεραν γκολ και θέαμα, με τη νίκη να πηγαίνει πάλι με το μέρος της Τιρόλ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ άξιζε τη νίκη και η Τιρόλ της την έκλεψε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ από την αρχή του αγώνα πήρε τα ηνία χωρίς όμως να πετύχει κάτι καλό. Όμως, στο 10′ δυνατό σουτ του Μιτσίνετς απέκρουσε προσωρινά ο Λίντερμπέργκερ και ο Ξιούρουππας έκανε το 1-0 από κοντά. Στο 13′, βολίδα του Μπακαρτσιιεφ ανάγκασε τον διεθνή Αυστριακό τερματοφύλακα ν’ αποκρούσει. Ο ρυθμός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έπεσε και απείλησε ξανά μόνο στο τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η Τιρόλ άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα όταν στο 48′ ο Μπάουερ σημείωσε το 1-1 με μια βολίδα που άφησε άναυδο τον Χαρίτου. Στο 52′, κεραυνός του Βεστρερτάλερ ανάγκασε τον Χαρίτου σε αιλουροειδή απόκρουσε διώχνοντας σε κόρνερ. Οι «πράσινοι» όμως στο 60′ έφθασαν στο 2-1 με σουτ του Γιατρού από το σημείο περίπου του πέναλτι. Στο 67′ γοβερή κεφαλιά του Μίτσινετς δεν έφερε το τρίτο γκολ.

Η Τιρόλ προσπαθούσε να σώσει τη βραδιά με το να αποφύγει την ήττα και πήρε τελικά τη νίκη κλέβοντας τη δόξα, από πλευράς γοήτρου, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στο 85′ ο Βεστρερτάλερ με σουτ έκανε το 2-2 και στο 90′ ο Πακούλτ με σουτ μέσα από την περιοχή το 3-2 υπέρ της Τιρόλ. Ψυχρολουσία για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Η Τιρόλ Ινσμπρουκ στη συνέχεια αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο από την Ντνίπερ με 0-2 και 2-2.

Πηγή: Tο βιβλίο του Γιώργου Στεφανίδη «40 Χρόνια Κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη, 1963-2003»