Home TOP NEWS Το ρόστερ της εκκίνησης

Το ρόστερ της εκκίνησης

proti-proponisi-15-16 (6)


Χθες είχαμε αναφερθεί επιτιμητικά, στο χρόνο ρεκόρ, συμπλήρωσης όλων (σχεδόν) των κομματιών του ρόστερ της Ομόνοιας  για τη σεζόν 2014-15. Σήμερα, το www.24sports.com.cy … επιχειρεί μία πρώτη καταγραφή των μέχρι στιγμής δεδομένων.

Του Πέτρου Παναγιώργη 

To υλικό της «πράσινης» ομάδας παρουσιάζεται σχεδόν πλήρες, από πλευράς στελέχωσης. Διακρίνεται μια επάρκεια ανά θέση. Επάρκεια, που δίνει προοπτική  για μια παρουσία καλύτερη από την περσινή. Και από πλευράς εικόνας, αλλά και από πλευράς επιδιώξεων. Η επάρκεια αυτή, δίνει προοπτική. Που ενισχύεται και από ένα άλλο στοιχείο. Την ύπαρξη έτοιμου κορμού. Θυμίζουμε ότι από τους πρόσφατα αποχωρήσαντες ποδοσφαιριστές, βασικός ήταν μόνο ο Λεάντρο.

Στη θέση του κήπερ, υπάρχουν οι Κωνσταντίνος Παναγή, Αντώνης Γιωργαλλίδης και Νικόλας Χαραλάμπους, ενώ αναμένεται άλλη μια προσθήκη.

Στην άμυνα, εντοπίζονται τέσσερις ποδοσφαιριστές για το δεξί άκρο. Οι Μάριος Δημητρίου, Δημήτρης Μουλαζίμης, Ούτσα Λομπτζιανίτζε και Ανδρέας Παναγιώτου. Στο αριστερό άκρο, βλέπουμε τους Ρενάτο Μαργκάσα και το νεοαποκτηθέντα Ματίας Πέρεζ.

Στο κέντρο της άμυνας, αμιγείς σέντερ μπακ είναι οι Ιβάν Ρούνιε, Τζάκσον Μεντί (που μπορεί να παίξει και αριστερά), Παντελής Κονομής ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αγωνιστούν εκεί, οι Ερολντ Γκουλόν και Ούτσα Λομπτζιανίτζε. Υπάρχουν δηλαδή δυο κατά συνθήκην ποδοσφαιριστές για τη θέση. Η απόκτηση ενός ακόμη αμιγούς κεντρικού αμυντικού (που θα είναι Κύπριος), αποτελεί ενδεχόμενο.

Στη γραμμή των χαφ, όπου υπολείπεται η ένταξη ενός ακόμη ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε θέση box to box, είναι οι Νούνο Ασίς, Ερολντ Γκουλόν, Γιώργος Οικονομίδης, Γεράσιμος Φυλακτούκαι Τζακ Σαμμούτης. Και βέβαια ο χρησιμότατος Ρενάτο Μαργκάσα. Στην αποστολή για τη Βουλγαρία μετέχει και ο νεαρός Φάνος Κατελάρης, που επέστρεψε από τον Ολυμπιακό.

Στην επιθετική γραμμή, στις θέσεις των άκρων, υπάρχει … πολυκοσμία. Είναι όμως θετικό το ότι ποδοσφαιριστές αυτής της γραμμής έχουν την ιδιότητα να αγωνίζονται σε διαφορετικές θέσεις, με την ίδια άνεση. Θετικό για προφανή λόγο. Αυξάνει τη δυνατότητα επιλογών στην τεχνική ηγεσία.

Έχουμε και λέμε. Αντρέ Σκέμπρι μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός, Κριστοβάο Ράμος, Βίνσεντ Εζέ (αγωνίζεται και στην κορυφή), Γκαουσού Φοφανά, Αντραζ Κιρμ, Κίλιαν Σιέρινταν (αγωνίζεται ως ακραίος, ως δεύτερος επιθετικός, αλλά και ως φορ κορυφής), ο Ονησίφορος Ρουσιάς, που συνήθως παίρνει ρόλο δευτέρου επιθετικού και φυσικά ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, Μίκαελ Ποτέ. Για την ώρα, υπάρχει και ο Ολλανδός φορ κορυφήςΝτάνζελ Γκράβενμπερχ (οι πληροφορίες τον θέλουν να αγωνίζεται και σε άλλες θέσεις) που πηγαίνει στη Βουλγαρία για δοκιμαστικά.

Στο ρόστερ είναι ακόμη οι νεαροί  Κωνσταντίνος Λούβαρης (χαφ) και Απόλλωνας Βασιλείου(φορ) που έγινε πρόσφατα επαγγελματίας.

Η αποστολή της Ομόνοιας, χωρίς τους διεθνείς αλλά και τους Νούνο Ασίς και Ματίας Πέρεζ που θα ενσωματωθούν μετά, αναχωρεί απόψε στις 9.30 για τη Βουλγαρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Το πρώτο φιλικό παιχνίδι θα είναι με αντίπαλο τη Λίτεξ Λόβετς (Δευτέρα, 15 Ιουνίου), το δεύτερο με αντίπαλο τη Μοντάνα (Πέμπτη, 18 Ιουνίου), ενώ θα ανακοινωθεί ο αντίπαλος του τρίτου φιλικού παιχνιδιού επί Βουλγάρικου εδάφους. Η αποστολή θα επιστρέψει στην Κύπρο τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου. Ο πρώτος Ευρωπαϊκός αγώνας για τον α’ προκριματικό γύρο του Europa League, που θα διεξαχθεί στις  2 Ιουλίου.

Μέχρι τότε, η εικόνα θα είναι σαφώς πιο καθαρή. Και θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για τις δυνατότητες της φετινής Ομόνοιας.