Home TOP NEWS Δεν είναι πρώτη φορά με την πλάτη στο τοίχο

Δεν είναι πρώτη φορά με την πλάτη στο τοίχο

OMONOIA2004-2


Με την πλάτη στο τοίχο βρίσκεται η ΟΜΟΝΟΙΑ, μετά την ήττα από τη Ντινάμο Μπατούμι στη Γεωργία. Η ομάδα μας ψάχνει την ανατροπή την Πέμπτη στο ΓΣΠ και θα δώσει τα πάντα για να το καταφέρει. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο κόντρα σε μικρότερη ομάδα. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση που έρχεται στο μυαλό μας, το 2002-03 κόντρα στην Ίρτις Πάβλονταρ από το Καζακστάν.

Τότε τα δεδομένα ήταν κάπως διαφορετικά. Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων διεξάχθηκε στο ΓΣΠ και μπροστά σε 18.000 κόσμο τελείωσε 0-0. Ήταν ξεκάθαρο πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η καλύτερη ομάδα, δεν κατάφερε όμως να πάρει προβάδισμα. Στον επαναληπτικό του Καζακστάν, η Ίρτις προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Αγκάεφ και άρχισαν να μας ζώνουν μαύρα φίδια. Στο 61′ όμως ο Ράουφμαν ισοφάρισε, βάζοντας σε θέση οδηγού την ΟΜΟΝΟΙΑ με το Νικόλα Γεωργίου να σφραγίζει στις καθυστερήσεις την πρόκριση.

Είναι φυσικά άλλα τα δεδομένα και άλλη η εξέλιξη των αναμετρήσεων με τη Ντινάμο Μπατούμι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη από τις δυο ομάδες. Οι Κώστας Καϊάφας και Άκης Ιωακείμ ήταν μέλη της ομάδας που βρέθηκε τότε με την πλάτη στο τοίχο και αντέδρασε ως έπρεπε. Το ίδιο πρέπει να κάνουν τώρα και από το πάγκο.

Αν είναι επίσης κάτι που πρέπει να μας διδάξει εκείνο το παιχνίδι, είναι πως στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να αλλάξουν σε μερικά λεπτά. Μέχρι το 60′ του δεύτερου ματς, η πρόκριση ήταν στα χέρια της Ίρτις. Τελικά όμως κατέληξε στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Υπάρχουν άλλα 90 λεπτά μπάλας και είναι υπεραρκετός χρόνος να ρίξουμε την Ντινάμο στο καναβάτσο. Αρκεί να παίξουμε σαν ΟΜΟΝΟΙΑ.

υ.γ. Το 1980, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε στο πρώτο παιχνίδι από την Ρεντ Μπόις Λουξεμβούργου με 2-1. Στον επαναληπτικό, κέρδισε 6-1. Άλλα δεδομένα πάλι, αλλά ανάλογη αποφασιστικότητα θέλουμε να δούμε τη Πέμπτη.


TRIFILLARA MOU KAI MES TO KAZAKHSTAN από aekara44