Home TOP NEWS Δυνατή έδρα, επιθετική ομάδα

Δυνατή έδρα, επιθετική ομάδα

jagellonia


Μια βδομάδα μετά την πρόκριση της, η ΟΜΟΝΟΙΑ πάει στο Στάδιο Μιέλσκι ή το Στάδιο της πόλης του Μπιάλιστοκ, για να αντιμετωπίσει την Γιαγκελόνια. Μια ομάδα που πέρσι αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πολωνικού πρωταθλήματος τερματίζοντας πάνω από τη Βίσλα Κρακοβίας και την πρωταθλήτρια του 2012 Λέγκια Γκντανσκ. Εκμεταλλευόμενη τον τρόπο διεξαγωγής της λίγκας, ανησύχησε μάλιστα στο τέλος τις Λεχ Πόζναν και Λέγκια.

Σε μέγεθος πάντως δεν μπορεί να συγκριθεί με τις δυο προηγούμενες. Όπως οι περισσότερες πολωνικές, δεν είναι ομάδα που ξεκινάει τη χρονιά με στόχο το πρωτάθλημα, αλλά το “καλύτερο δυνατό. Είναι ομάδα που παραδοσιακά επενδύει στους μικρούς και αρέσκεται να πουλά ποδοσφαιριστές. Πιο κάτω κάποια χαρακτηριστικά που αξίζει να έχουμε υπόψη μας:

Δυνατή, θορυβώδης έδρα

Οι έδρες στην Πολωνία δεν είναι “καυτές” όπως σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο, αλλά είναι σίγουρα θορυβώδεις. Θα παρομοιάζαμε την έδρα της Γιαγκελόνια με το Κουτσέρα, το γήπεδο στο οποίο αντιμετώπισε η ΟΜΟΝΟΙΑ τη Ντεν Χάαγκ το 2011. Όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν όσοι βρέθηκαν εκεί, αν το αφήσεις θα γίνει κατήφορο.

Επιθετική ομάδα

Η Γιαγκελόνια είναι φύση επιθετική ομάδα και αν βρει ρυθμό ικανή να κάνει μεγάλες ζημιές, βοηθούμενη από το κόσμο. Είχε πέρσι την τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα ενώ στα πλέι οφ. Την ίδια στιγμή, επειδή περνάει μεγάλο κομμάτι των αγώνων της επιτιθέμενη, η άμυνα της παρουσιάζει συχνά κενά. Δέχθηκε πέρσι 44 γκολ, 11 περισσότερα από την πρωταθλήτρια Λεχ. Αυτά τα κενά η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να τα εκμεταλλευτεί.

Τουζίνσκι και Γκάγιος οι πιο επικίνδυνοι

Η Γιαγκελόνια έχασε τους Πιατκόφσκι (Αποέλ) και Παζντάν (Λέγκια Βαρσοβίας), κατάφερε να κρατήσει στο ρόστερ όμως τα άλλα δυο μεγάλα ονόματα της. Πιο ποιοτικός παίκτης στην επίθεση της είναι ο Πάτρικ Τουζίνσκι που απογείωσε πέρσι τις μετοχές του. Μεσοεπιθετικά ο παίκτης που πρέπει να σταματήσει είναι ο Ματσέι Γκάγιος. Ο Γκάγιος πίεσε για μεταγραφή του τη πρωταθλήτρια Λεχ, εν τέλη όμως έμεινε και είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως για αντικατάσταση των Πιατκόφσκι και Παζντάν η Γιαγκελόνια δεν έκανε ιδιαίτερα έξοδα. Μπροστά πήρε τον πρώτο σκόρερ δεύτερης κατηγορίας (30 γκολ!) Σεκούλσκι ενώ για την άμυνα ανέβασε παίκτες από την ακαδημία. Αξιοσημείωτο επίσης ότι στην ουσία οι προσθήκες της το καλοκαίρι είναι επενδύσεις και μεταγραφές βάθους. Έχασε παίκτες, αλλά προτιμά να τους αναπληρώσει μέσα από το ρόστερ της.

Σεβαστός προπονητής

Θεωρούμε πως η πρόκριση θα κριθεί στην τακτική. Ο Καϊάφας πέρσι απέδειξε πως σε αυτά είναι μανούλα, αφού μέχρι και τη Ντινάμο Μόσχας δάμασε. Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως ο Μιχάιο Πόμπιερτζ είναι ένας από τους πιο σεβαστούς προπονητές στη Πολωνία και σίγουρα θα κάνει τη μελέτη του.