Home TOP NEWS Μόνο αν της το επιτρέψουμε

Μόνο αν της το επιτρέψουμε

match-jagiellonia-omonoia-k (16)


“Έχουμε κερδίσει Λεχ και Λέγκια και δεν νομίζω η ΟΜΟΝΟΙΑ να είναι καλύτερη τους ομάδα”, είχε πει ο Ρόμαντσουκ πριν το πρώτο παιχνίδι μεταξύ της ομάδας μας και της Γιαγκελόνια. Μια πιο κοντινή ματιά στα αποτελέσματα της πολωνικής ομάδας πέρσι αποδεικνύει πως όντως, καλύτερες της στιγμές ήταν οι εκτός έδρας νίκες της επί της πρωταθλήτρια Λεχ Πόζναν με 1-3 και της δευτεραθλήτριας Λέγκια Βαρσωβίας, επίσης με 1-3. Αυτή όμως είναι μόνο η μια όψη του νομίσματος.

Η άλλη, λέει πως τα ξαναείπε με Λέχ Πόζναν εκτός έδρας και έχασε. Όπως έχασε άλλες 5 φορές σε 18 παιχνίδια από το σπίτι της (μετρούσε και 4 ισοπαλίες) και μάλιστα όχι από ομάδες φόβητρο, ή της αξίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά ομάδες όπως η Γκόρνικ Ζάμπρε, η Ρουχ Χούρζοφ (με 5άρα κιόλας) και η Ποντμπεσκίτζιε. Επιπρόσθετα, η μορφή των παιχνιδιών εκείνων ήταν εντελώς διαφορετική, αφού δεν ήταν νοκ άουτ, αλλά πρωταθλήματος! Άλλη τακτική εφαρμόζεις όταν ξέρεις πως αν χάσεις πέθανες, άλλη όταν “είναι απλά μια ήττα”.

Έχοντας πλέον δει τι μπορεί να κάνει, λέμε χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο πως η Γιαγκελόνια είναι μια καλή ομάδα, αλλά δεν είναι ΟΜΟΝΟΙΑ. Από τους παίκτες και τη τακτική του Κώστα Καϊάφα θα εξαρτηθεί ποιος θα κερδίσει την Πέμπτη, ότι κι αν λένε οι Πολωνοί. Συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση λοιπόν, για να κάνουμε το καθήκον μας και να δούμε πιο μπροστά.