Home TOP NEWS Από το οικοτροφείο στα γήπεδα!

Από το οικοτροφείο στα γήπεδα!

badi-anderlecht


Από μικρό παιδί το όνειρο του Ζίγκι Μπαντιμπανγκά ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής.

Έβλεπε τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του να παίζουν μπάλα σε ερασιτεχνικό επίπεδο και ήλπιζε πως κάποια μέρα θα τα κατάφερνε κι αυτός.

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, sentragoal.philenews.com

Τελικά, η μοίρα του επεφύλασσε ένα καλύτερο μέλλον, μιας και ήταν ο μοναδικός από την οικογένειά του που κατάφερε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.

Κι όλα αυτά χάρη στο έμπειρο μάτι του γυμναστή του σχολείου όπου ο Μπαντιμπανγκά ήταν οικότροφος (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή). Γιατί αν δεν ήταν αυτός, το πιο πιθανόν ήταν πως ο Βέλγος ακραίος επιθετικός θα έμενε… στάσιμος όπως τα αδέλφια του.

Πώς άρχισαν όλα; Μια μέρα, μετά το σχολείο κι ενώ ο Μπαντιμπανγκά ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο σπίτι του για να περάσει το Σαββατοκύριακο με τους γονείς του (οι οποίοι δούλευαν τις καθημερινές), ο γυμναστής του σχολείου, ο οποίος ξεχώρισε το ταλέντο του, τον πλησίασε και τον ρώτησε αν θέλει να παίξει σε ομάδα.

Ο Μπαντιμπανγκά, με τη σύμφωνο γνώμη των δικών του, απάντησε θετικά κι έτσι ο γυμναστής τον πήγε σε μία μικρή ομάδα της περιοχής. Παρέμεινε εκεί δύο χρόνια και ακολούθως σε ηλικία 9 ετών εγγράφηκε στη φημισμένη ακαδημία της Αντερλεχτ. Έχοντας για πρότυπο τον Γάλλο σούπερ σταρ Ζινεντίν Ζιντάν δούλεψε σκληρά και κατάφερε να κερδίσει με το σπαθί του στη βέλγικη ομάδα το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Απ’ εκεί και πέρα η ιστορία του λίγο πολύ είναι γνωστή. Εκεί που εθεωρείτο ένα από τα μεγάλα ταλέντα της χώρας του, ένας σοβαρός τραυματισμός του έκοψε τη… φόρα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο περιθώριο.

Έτσι, τον Ιανουάριο του 2012 δόθηκε δανεικός στην ολλανδική Ντε Χράαφσαπ και την αμέσως επόμενη χρονιά παραχωρήθηκε στη Σαρλεουά. Τη σεζόν 2013-14 κι ενώ το όνομά του «έπαιξε» στα μετεγγραφικά των μεγάλων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος, πήγε τελικά μετεγγραφή στον Εργοτέλη και ένα χρόνο αργότερα αγωνίστηκε στον Αστέρα Τρίπολης. Αν όλα πάνε καλά, τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην Ομόνοια.