Home TOP NEWS Η αποκάλυψη έγινε ηγέτης

Η αποκάλυψη έγινε ηγέτης

rounie


Εγκωμιαστικά σχόλια και κολακευτικούς χαρακτηρισμούς κέρδισε (δικαίως) η αμυντική γραμμή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη φετινή σεζόν.

 

Με ένα γκολ παθητικό σε πέντε παιχνίδια φαίνεται ότι στον συγκεκριμένο τομέα γίνεται πολύ καλή δουλειά από την τεχνική ηγεσία.

Του Γιώργου Σαζεΐδη, goal.philenews.com

Η… πεντάδα που αποτελεί την άμυνα, Παναγή, Ρούνιε, Λομπζιανίτζε, Ράμος και Μαργκάσα έχει «δέσει» και αποκτήσει τρομερή χημεία, στοιχεία που είναι εμφανή στον αγωνιστικό χώρο.

Όλοι τους έχουν αρχίσει ιδανικά τη νέα σεζόν, με πολύ καλές ως εξαιρετικές εμφανίσεις, κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια με Γιαγκελόνια και Μπρόντμπι όπου η πίεση ήταν μεγαλύτερη.

Ένας από αυτούς έχει σταθερά ψηλή απόδοση και εξελίχθηκε σε ηγέτη της αμυντικής γραμμής. Ο Ιβάν Ρούνιε μπορεί ακόμη να χαρακτηριστεί και η αποκάλυψη του «τριφυλλιού» σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός είναι με διαφορά ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής, βγάζει στο γήπεδο απίστευτη ηρεμία, έχει σωστές τοποθετήσεις, μοιάζει ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, καθοδηγεί σωστά τους συμπαίχτες του, ενώ εσχάτως παρουσιάζει μία ηγετική φυσιογνωμία που δεν μας συνήθισε.

Προερχόμενος από μία χώρα με εντελώς διαφορετική (ποδοσφαιρικά) κουλτούρα, χρειάστηκε όπως ήταν φυσιολογικό, χρόνο προσαρμογής, αφού μέχρι τα μέσα της περσινής σεζόν είχε φουλ συμμετοχές (14 αγώνες) με τη Νόρτζελαντ. Το δήλωσε και ο ίδιος σε συνέντευξή του: «Όσο περισσότερο συνηθίζω τα πράγματα, θα ανεβαίνω περισσότερο».

Ο Κώστας Καϊάφας τον έριξε κατευθείαν στα βαθιά και παρά το γεγονός ότι άλλαξε πολλούς παρτενέρ (Λομπζιανίτζε, Γκουλόν, Λεάντρο) μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ο Ρούνιε ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια και σκόραρε δύο φορές, αλλά φέτος παρουσιάζει ακόμη καλύτερη «έκδοση» του ταλέντου του. Με το κεφάλι χαμηλά, χωρίς μεγάλα λόγια και δηλώσεις εντυπωσιασμού, εξελίχθηκε σε ήρεμη δύναμη των πρασίνων στα μετόπισθεν που προσφέρει ασφάλεια τόσο στους «αιθέρες» (και λόγω ύψους, 1.92μ.) όσο και στα χαμηλά.

Πλέον το θέμα που εγείρεται με τον 25χρονο ποδοσφαιριστή (9/10/1990) είναι το τι θα γίνει με το μέλλον του. Ο Κροάτης βρίσκεται στην ΟΜΟΝΟΙΑ με τη μορφή δανεισμού από τη Νόρτζελαντ. Το… ενοίκιό του λήγει τον Ιανουάριο και το συμβόλαιό του με τη Νόρτζελαντ το ερχόμενο καλοκαίρι. Πράγμα που σημαίνει ότι οι πράσινοι θα πρέπει σε κάποιους μήνες από σήμερα να κινήσουν τις διαδικασίες για να τον κάνουν δικό τους με κανονική μετεγγραφή.

Οι εμφανίσεις του κέρδισαν την τεχνική ηγεσία και τον κόσμο. Ο Κροάτης έστειλε, σε δηλώσεις του, το μήνυμα: «Αν θέλει η ΟΜΟΝΟΙΑ να μείνω, βλέπω θετικά το ενδεχόμενο», οπόταν σε περίπτωση που βρεθεί ο τρόπος να συνεχίσει στην Κύπρο, τότε στο ρόστερ των πρασίνων θα παραμείνει ένας ιδιαίτερα ποιοτικός κεντρικός αμυντικός που προσφέρει εγγύηση και ασφάλεια.