Home TOP NEWS Η κριτική μπουλντόζα και οι 5 ανοιχτές πληγές

Η κριτική μπουλντόζα και οι 5 ανοιχτές πληγές

match-el-omonia-brondby-r (24)


Η Ομόνοια, για ακόμη μία σεζόν, δεν μπόρεσε (τουλάχιστον) να διεκδικήσει την είσοδο της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μοιραία… κέρασε φαρμάκι στον μεγάλο κόσμο της.

Για τα αμυντικά λάθη, το βάθος του ρόστερ και την αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων γράφτηκαν πολλά και ειπώθηκαν άλλα τόσα. Και είναι η αλήθεια πως οι τρεις αυτοί λόγοι οδήγησαν τους πράσινους στην ισοπαλία – αποκλεισμό από την Μπρόντμπι.

Του Γιώργου Σαζεΐδη, sentragoal.philenews.com

Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα, ποια είναι η επόμενη ημέρα στο «τριφύλλι» και πως οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Καϊάφα θα σηκώσουν κεφάλι ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Το αν θα γίνουν μετεγγραφές ή όχι, είναι θέμα που αφορά στην τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση. Το… βάθος στον πάγκο δείχνει πως αυτό κρίνεται αναγκαίο, όμως το πόσο εφικτό είναι αυτό να γίνει, δεν είναι ακόμη σίγουρο. Οι πληγές στο βασανισμένο κορμί της Ομόνοιας έχουν ήδη ανοίξει, από χθες βράδυ.

1. Για ακόμη ένα καλοκαίρι πρέπει να μαζέψει άμεσα τα κομμάτια της, να τα ενώσει ξανά γιατί σε δύο εβδομάδες αρχίζουν οι εγχώριες υποχρεώσεις της. Δεν είναι το πιο εύκολο και απλό πράγμα για ένα ποδοσφαιριστή να αφήσει πίσω του ένα παιχνίδι που ουσιαστικά το έχασε μέσα από τα χέρια του.

2. Έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να βάλουν στο ταμείο τους ένα σημαντικό ποσό (230.000 ευρώ) που δίνει η ΟΥΕΦΑ και μαζί τις εισπράξεις από τα εισιτήρια σε ένα ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι. Χρήμα που ο σύλλογος έχει ανάγκη όσο τίποτε άλλο και φυσικά θα βοηθούσε τόσο στην κάλυψη κάποιων οφειλών, όσο και στο… μακιγιάρισμα των αδυναμιών που παρουσιάζει το ρόστερ.

3. Η συσπείρωση του κόσμου, γύρω από την ομάδα, ήταν τεράστια. Να μαζέψει καλοκαιριάτικα 19.000 κόσμο στο ΓΣΠ, σε περίοδο διακοπών, με το εισιτήριο στα 20 ευρώ, δεν είναι καθόλου εύκολο. Η Ομόνοια το έκανε, ο κόσμος απογοητεύτηκε (ξανά) και άντε τώρα να τον φέρεις ξανά στο πλευρό της ομάδας.

4. Αποδείχθηκε εκ των υστέρων πως ο μετεγγραφικός σχεδιασμός που έγινε ήταν λάθος. Από τις έξι προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι, αγωνίζονται μόνο οι δυο, κάποιοι έχουν ελάχιστα λεπτά συμμετοχής (Εζέ, Μεντί, Πέρες) και κάποιοι καθόλου (Μπρανέσκου).

5. Τέτοια ευκαιρία απέναντι σε σκανδιναβική ομάδα, σε τόσο τραγική κατάσταση δύσκολα θα συναντήσει ξανά. Η Ομόνοια κατάφερε να αναστήσει το πτώμα της Μπρόντμπι και παρά το γεγονός πως την έλιωσε για 90 λεπτά, δεν προκρίθηκε και απώλεσε τεράστια ευκαιρία να βρεθεί στα πλέι οφ. Και εκεί όλα γίνονται…

Καταληκτικά, η ισοπέδωση των πάντων δεν πρόκειται να οφελέσει σε τίποτα, όμως η αλήθεια είναι πως ο Ομονοιάτης είναι πάντα των άκρων. Ναι, για ακόμη μία χρονιά η αποστολή «Ευρώπη» στέφθηκε με αποτυχία, αλλά αν η σεζόν καεί από τώρα, τότε τα χειρότερα για την Ομόνοια έπονται.