Home TOP NEWS Κλικ στη καριέρα του Μπαντιμπαγκά

Κλικ στη καριέρα του Μπαντιμπαγκά

ziguy-anderlecht


Είναι μόνο 23, όμως έχοντας κάνει ντεμπούτο στα 18, πρόλαβε ήδη να παίξει αρκετές ομάδες. Πιο κάτω, μέσα από φωτογραφίες, όλοι οι μέχρι τώρα σταθμοί του Ζιγκί Μπαντιμπαγκά, με την ευχή ο επόμενος, η ΟΜΟΝΟΙΑ, να είναι το λιμάνι του!

Πριν τα 18 του έκανε ντεμπούτο στη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας του. Θεωρήθηκε μεγάλη ελπίδα για το μέλλον και πρόλαβε να παίξει στην Άντερλεχτ 26 παιχνίδια σκοράροντας και δυο γκολ.

badi-anderlecht

Με τις εμφανίσεις του κέρδισε κλήση σε όλες τις μικρές εθνικές Βελγίου. Ήταν μέλος της χρυσής γενιάς των Αζάαρ, Ντε Μπράιν, Λουκάκου και Μπέντεκε. Όλοι θεωρούνται προϊόντα του βέλγικου προγράμματος ανάπτυξης ταλέντων.

ziguy-badibanga

Η Άντερλεχτ θέλησε να τον ψήσει και τον έδωσε δανεικό στην Ολλανδία και τη Ντε Γκράφσαπ. Παρότι είχε την εμπειρία του Βελγίου, ο σχεδόν 20 χρόνων Ζιγκί δεν προσαρμόστηκε και έπαιξε μόνο 6 φορές.
Michael de Leeuw (r) met De Graafschap speler (l) Ziguy Badibanga25444000

Επόμενος σταθμός η βελγική Σαρλερουά, εκεί που τα πήγε πολύ καλύτερα. έπαιξε 24 παιχνίδια, σκοράροντας 4 φορές, ενώ είχε 3 ασσίστ. Άρχισε ξανά να φτιάχνει το όνομα του.ziguy-badibanga(sporting charleroi)(1)

Κάπου εκεί έκανε την έκπληξη, υπογράφοντας στον Εργοτέλη! Στην Ελλάδα έκανε πράγματα και θαύματα, θεωρήθηκε μέχρι και κορυφαίος της χρονιάς 2013/14 και ανάγκασε τον Ολυμπιακό να εξετάσει προσεκτικά τη περίπτωση του. Στον Εργοτέλη είχε 31 συμμετοχές 6 γκολ και 4 ασσίστ.

badi-ergotelisΚαι εκεί που θεωρείτο κλειστός στον Ολυμπιακό, προέκυψε Αστέρας Τρίπολης! Ξεκίνησε δυνατά, είχε όμως ένα τραυματισμό που τον έφερε πίσω. Έπαιξε μόνο 18 παιχνίδια και δεν είχε το ίδιο καλή απόδοση. Κάτι που τον οδήγησε εν τέλη στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

badibanga asteras